Line-up podium KinkFM op Bevrijdingsfestival compleet

Zwolle – Bevrijdingsfestival Overijssel heeft Aloe Blacc en The Magic Numbers geboekt  voor het festival op 5 mei 2011 te Zwolle. Voor beiden is een plek gereserveerd op het podium KinkFM. Egbert Nathaniel Dawkins III, beter bekend als Aloe Blacc, staat dit jaar als een na laatste act op het KinkFM podium.

De Amerikaanse soul zanger en rapper is bekend van het nummer ‘I Need A Dollar’, waarmee hij vorig jaar een hit scoorde. De muzikale carrière van Blacc begint in 1995, wanneer hij de indie-hiphopband Emanon opricht. Het eerste soloalbum van Aloe Blacc, Shine Through, uitgebracht door Stones Throw Records,  stamt uit het jaar 2006, waarin een goede mix van Jazz, Soul en Hiphop te horen is. Good Things is de titel van het nieuwste album van de rapper en soul zanger, die eind vorig jaar verscheen. “My purpose for music is positive social change.”, zegt Blacc. “Even if the music itself does not explicitly express anything that may signify positive social change, the product of the music will.”

I Need A Dollar op youtube: www.youtube.com/watch?v=iR6oYX1D-0w&feature=related  

The Magic Numbers

Speciaal voor 5 mei komen The Magic Numbers naar Nederland voor twee shows. Het debuut van de Britse folkpopband in 2002 was een schot in de roos. In 2005 bracht de vierkoppige band hun debuutalbum The Magic Numbers op de markt, met hun single ‘Hymn For Her’.  Na een korte pauze na vier jaar lang onafgebroken optreden, kwamen de Britten in juli 2010 met hun derde album The Runaway. Vanwege subtiele elektronica en nadruk op strijkers, creëert  het nieuwste album een ander tintje dan zijn voorgangers The Magic Numbers en Those The Brokes. The Magic Numbers staan absoluut garant voor een mythische en  sfeervolle afsluiting van podium KinkFM.Officiële website The Magic Numbers: www.themagicnumbers.net

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Als je de rest van de programmering van het festival bekijkt valt Aloe Blacc ontzettend uit de boot. BUT i don’t mind, like it!
    Ich bin dabei


    Maak melding

Reageer