Hard met stijl en passie, dat is DeWolff

Zwolle – Vrijdagavond keerde de psychedelische bluesrockformatie DeWolff terug naar het uitverkochte Zwols poppodium Hedon. Met vele uitverkochte shows in de tourlijst en met lovende reacties op het onlangs uitgebrachte tweede album Orchards/Lupine wordt het steeds duidelijker; DeWolff behoort ongetwijfeld tot Nederlands meest talentvolle rockformaties. Het jeugdige elan van de band en een puik staaltje rock werkt aanstekelijk, en weet binnen korte tijd Hedon op z’n kop te zetten. Zagen we daar een pogo?

img_0810_copy.jpg

De jonge leden weten met grenzeloze passie het beste van de jaren ’60 en ’70 te verwerken tot nieuwe tijdloze blues- en hardrocknummers. DeWolff is een driekoppig rockmonster dat rechtstreeks uit de Keutelebeekdelta is gekropen om de wereld een flinke pot rauwe, psychedelische sixtiesbluesrock te serveren. Gewapend met een schreeuwend Hammond-orgel, een vette, krijsende gitaar, denderende drums en een soulvolle stem nemen de mannen van DeWolff je mee terug naar de jaren ’60 en ’70, toen bands als Led Zeppelin, Cream, Pink Floyd en Deep Purple hun hoogtijdagen vierden.

img_0818_copy.jpg

img_0800_copy.jpg

img_0730_copy.jpg

DeWolff is opgericht in 2007 in het plaatsje Geleen (Limburg) en bestaat uit Pablo van de Poel, broeder Luka van de Poel en Robin Piso. In september 2008 kwam DeWolff’s eerste EP genaamd DeWolff uit. Na meer dan 100 liveshows, veel euforische recensies en na drie keer bij De Wereld Draait Door en twee keer een eigen show in de grote zaal van Paradiso, kwam eind oktober 2009 de debuutplaat Strange Fruits And Undiscovered Plants uit.

img_0754_copy.jpg

Opvolger Orchards/Lupine verscheen januari 2011 en werd door menig criticus al snel bestempeld tot een psychedelisch meesterwerk. Het album dat doordrenkt is met opzwepende doch groovy psychedelische bluesrock weet dan ook de meest uiteenlopende muziekliefhebbers te bekoren. Het is dan ook geen wonder dat het album door vele recesenten de hemel wordt ingeprezen.

img_0835_copy.jpg

DeWolff is een absolute live-sensatie: hun deels geïmproviseerde nummers duren live soms wel 15 minuten. Het heeft stijl, het speelt hard en het speelt met passie: dat is DeWolff.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Allemachtig, dit was bovennatuurlijk goed. Zo veel beter dan al die talloze andere bands die ik door de jaren heen gezien heb. Magnifiek.

  De tent stond tijdens het openingsnummers al op zijn kop. Silver love machine, medicine, don’t you go up to the sky etc. Heeeeeeerlijk

  Is er nog een plaatje voor Nederlands beste band op het BFO 2011 ?


  Maak melding

 2. @ Gezellig, dit is inderdaad muziek die op het BFO niet zou misstaan.
  De meeste bandleden lijken me nog erg jong (niets verkeerd mee) of zie ik dat verkeerd.


  Maak melding

Reageer