Het weer: kil

Zwolle – Zaterdag verandert er maar weinig aan het weer. In de ochtend zien we mogelijk in het zuiden nog een enkele opklaring. In de rest van het land overheerst de lage bewolking. De oostenwind trekt in het noordelijk kustgebied aan tot krachtig, windkracht 6. Ook elders waait de wind behoorlijk stevig door. Het voelt daardoor, ondanks temperaturen rond of net boven nul, ijzig koud aan.

18-02-201120weerfoto20vijverbergpad.jpg
Vijverbergpad

Zaterdagmiddag is het grijs weer en blijft de wind onverminderd doorwaaien. Vanuit het zuidwesten nadert een zwakke storing en gaat het tegen de avond licht regenen. Aan de temperatuur verandert weinig: het wordt 1 tot 4 graden onder het wolkendek. In het zuiden liggen de maxima onder een enkele opklaring rond 6 graden. In de avond en de nacht naar zondag valt er af en toe motregen. Het is bewolkt en het koelt af naar waarden rond het vriespunt. Lokaal duikt de temperatuur onder het vriespunt en valt de neerslag in de vorm van (natte) sneeuw of ijzel.

De zondag verloopt bewolkt en een groot deel van de dag is het droog. Alleen in de ochtend kan er nog wat motregen vallen. Het wordt opnieuw 1 graad in het noorden tot 5 graden in het zuiden. Daarbij staat nog steeds een matige, in het noorden vrij krachtige oostenwind. In de nacht van zondag op maandag vriest het onder invloed van enkele opklaringen licht tot matig.

Maandag begint zonnig, maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe. De temperatuur varieert dan tussen 0 en 4 graden. Met een matige zuidoostenwind voelt het dan opnieuw ijzig koud aan.

De dagen daarna blijft het overwegend droog. De temperaturen liggen rond normale waarden voor deze tijd van het jaar: overdag rond een graad of 5, in de nachten rond of net onder het vriespunt.

Later in de week lijkt het weer iets zachter te worden, maar de onzekerheid is erg groot.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer