Chat Log 1

Dit is een Chat Log. Na meerdere meldingen over de functionaliteit van het Algemeen Log is er een idee ontstaan voor een zogenaamd Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 2 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Dit Chat Log zal een laatste log zijn in de rubriek Algemene Logs. Naast het Algemeen Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Dat gebeurt nog wel, maar sneeuwt onder in tal van persoonlijke mededelingen aan elkaar. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.

Artikel delen:
Reacties 459
 1. Voor deze keer voor Derk:

  Wij van de felicitatiedienst feliciteren;

  Joppuh met zijn 28e Gouden Plak

  Eregalerij:

  met 2: blauwtje, -p- en Nachtbroeder

  met 3: Verdieping, marieke de tweede

  met 4: Plantje en Papa val

  met 6: Gezellig, bernard en JanD

  met 8: ingrid,Wim en Dame

  met 11: ja-tsja, Koko hattem

  met 12: Natascha, Appie

  met 13: drama, Eva en Tim

  met 20: Assendörper

  met 25: Derk

  met 28: Joppuh

  😀 😀 😀


  Maak melding

 2. In de trein op weg naar Heerenveen – AZ met DeWolff op de oordopjes:
  Seashell woman. Als die wedstrijd maar half zo goed is als het optreden in Hedon gisteravond dan hoor je mij niet mopperen ! ;D


  Maak melding

 3. Even thuis vanuit cafe Pierik was weer gezellig! :D:D:D Ga nu even door Drente in en ben rond 21.00 weer thuis

  Joppuh Van harte hoor maar ik vind dat we met een schone lei moeten gaan beginnen of gaan we door met de oude?

  Tot laterssssssssss

  Doekse ik zal zorgen dat er voor je 8.6 hier staat :D:D:D


  Maak melding

 4. Is goed hoor Derk, maar het algemen log 223 is door mij ook al met zwols nieuws geopend, na de introductie van weblog zwolle zelf dan, maar dan gaan we het algemene log vanaf nu dus niet meer meetellen in de gouden plakken lijst begrijp ik?


  Maak melding

 5. Als de laatste slok bier onvoorzichtig uit het speciale glas wordt gedronken zou het geluid “kwak” hoorbaar zijn en de inhoud van de bol zou over je kleding gulpen.

  Ik had andere associaties, maar gelukkig het is gewoon behoor – hoewel gewoon, klinkt aardig bijzonder. Zal het eens proberen.


  Maak melding

 6. Ah, ik twijfelde al aan mijn taalkennis. Ben me heel bewust dat mijn woordenschat niet al te groot is!
  En wat die andere associaties betreft. Die hoeven wat mij betreft niet op deze chat.


  Maak melding

 7. Ergernis van andere reaguurders, MarKel. Ik vind het wel een goed idee; houdt het algemene log vrij voor nieuwtjes en inhoudelijke reacties op elkaar. En hier kan iedereen vrij OH-en.:)


  Maak melding

 8. @dame: maar ik zie niet veel discussie bij de nieuws-items laat staan binnen het algemene log. het toevoegen van een nieuw log zorgt alleen maar voor verschuiving/versplintering. hiermee krijg je echt niet meer inhoudelijke reacties


  Maak melding

 9. Maar het fijne is, dat je hier op dit log álles mag zeggen (in het betamelijke dan) wat je wilt. Dus ook de eindsprint van Joppuh en Derk kan zonder gemopper van anderen.


  Maak melding

 10. @dame: nee beetje naief gedacht. het is het verplaatsen van het probleem. Er komt wel weer iemand die het er niet mee eens is en dan ‘moet’ admin weer ingrijpen met vermanende woorden enzo…..

  zinloze aktie dus


  Maak melding

 11. Die nieuwsgierigheid van jou was me nog niet eerder opgevallen Dame.;) Kom elk weekend graag even in café de Pierik om de nieuwtjes aan te horen, maar ook ter ontspanning een biertje te drinken. Als TV Oost daar een keer binnenvalt dan kunnen ze in twee uurtjes wel 6 afleveringen vullen over de Groeten uut Assendörp. De meeste artiesten uit onze wijk verzamelen zich elk weekend in dat café.:D


  Maak melding

 12. Denk niet dat Derk daar veel van mee heeft gekregen Dame. Doeksen en JanD hebben mij daarvan op de hoogte gebracht. Het was wel even slikken. 🙂


  Maak melding

 13. Koko, er zijn daar meerdere deuren maar ik hoef alleen maar te letten op de in- en uitdeur. Heb verder geen bevoegdheden om de toegang tot de toiletdeuren te controleren.:)


  Maak melding

 14. Bericht door bernard, op 19 februari 2011 om 19:38
  Jumbo had het dus niet. Heb nu maar een paar kwakjes meegenomen.

  Die geef ik normaal altijd weg

  Maak melding

 15. Moest nog een klus afmaken, Assie, en wat piekeren over wat Doeksen en JanD voor een pikanterieën hebben kunnen melden. Derk, na jouw vertrek is er een geheim Pierik-beraad geweest. Wij mogen niet weten wat er is besproken…:(


  Maak melding

 16. Deze bedoelt u Dame?

  Bericht door Assendörper, op 19 februari 2011 om 20:36
  Daar ben ik ook benieuwd naar Dame. Ik heb vanmiddag nog wel wat pikante nieuwtjes gehoord, maar die laat ik maar achterwege

  Hmmmm moment…….  Maak melding

 17. Je lijkt m’n zoon wel, Koko. Die eet zo’n pak ook het liefst in een keer op. Van de week wilde hij per se koekjes bakken en ik had geen zin te helpen. Uiteindelijk de koekjes de oven in. Komt er na een kwartier een vieze pruttelende plak uit. Heeft ie er te weinig bloem in gedaan! Vanavond de herkansing. Heb hem toch maar de eerste beginselen geleerd en geprobeerd netjes te laten werken. Ze gaan zo de oven in. Ik hoop dat ze net zo lekker zijn als de Bastonges van jou, Koko.


  Maak melding

 18. Dame ik concentreer me voel voel hmm iets met 8.6, verders nog iets van balletjegak met saté, geheime ontmoeting in Genemuiden. Kijk nog even verder oke?


  Maak melding

 19. Niet zo’n heel belangrijke mededeling hoor, maar mijn reactie van 19:48 is inmiddels achterhaald >:( *Nu bezig met scherven opruimen*


  Maak melding

 20. “lijkt”, Koko, “lijkt”. Maar ik wil je best als zoon adopteren hoor. Gaan we samen koekjes bakken. 😉 Dat “samen” met mijn zoon is eigenlijk vrijwel alleen. Hoe is dat met jou? Help je goed mee en ruim je achteraf ook de gemaakte rommel op?
  Ik heb ze net in de oven gezet. Over een kwartier weet ik of het weer een mislukking is of niet.


  Maak melding

 21. @Bernard “Als de laatste slok bier onvoorzichtig uit het speciale glas wordt gedronken zou het geluid “krak”[n/] hoorbaar zijn en de inhoud van de bol zou over je kleding gulpen”.
  Zonde, joh.


  Maak melding

 22. Laptops met snoeren en bierglazen gaan niet goed samen. Wist ik wel, maar zoiets gebeurt mij toch niet?
  Het goede nieuws is dat het glas al leeg was.


  Maak melding

 23. Derk, de batterij van een Laptop heeft soms verse stroom nodig. Dat kan nog niet draadloos. (O ja, draadloze stroom kan tegenwoordig ook al, maar dat heb ik nog niet.)


  Maak melding

 24. Wat is dit nou weer voor klinklare onzin?????
  Een chatlog????
  Kan je nu net zo goed het algemene log opheffen!!!! Niemand die het algemene log nog gaat lezen! Want net als in de kantine op het werk bestaat alle “smalltalk chats” uit l ulkoek EN nieuwtjes. Dat hoort nu eenmaal samen! Actie en reactie!

  Wat een ratjetoe! En wie gaat mij nou op mn vingers tikken als ik iets in een verkeerd log plaats? Wat hoort daar nou wel thuis en wat niet? Weet iemand dat nog? En nu ik toch bezig ben: Wat valt er nou onder politiek en wat niet???

  Hoeveel logs wil admin gaan screenen??? Geen wonder dat jullie een nieuw redactielid nodig hebben….?  Maak melding

 25. Ik vind het wel een goed idee, Eva. oorspronkelijk was ik ook tegen een politiek log, maar ben proefondervindelijk op mijn schreden teruggekeerd. Vind het heel goed werken. Er wordt iig veel minder geklaagd over het politieke “gezeur”. En er werd nog wel geklaagd over de eindsprint en de openingsfelicitaties. Er zijn mensen die het ergerlijk vinden. Ik voel me op dit chatlog vrijer om over niks te kletsen met jullie. Op het algemene log kunnen dan de nieuwtjes over branden, ongelukken, FC Zwolle-successen etc etc geplaatst worden. Is wel zo duidelijk.


  Maak melding

 26. Bericht door bernard, op 19 februari 2011 om 22:56
  Derk, de batterij van een Laptop heeft soms verse stroom nodig. Dat kan nog niet draadloos.

  haha nu herken ik het 😉


  Maak melding

 27. Gaat goed. Pittig, maar goed.

  Tot nu toe alles nog ruim voldoende gehaald. 7 Maart is er een toets waar ik me erg nerveus om maak… Als ik die maar haal, dan durf ik wel te zeggen, dat ik de opleiding ook wel zal halen…


  Maak melding

 28. Als het tot nu goed gaat, dan heb je waarschijnlijk weinig te vrezen. Maar dat is gemakkelijk gezegd vanaf hier. Ik ga vanaf maart ook een opleiding volgen, ongeveer twee dagen per maand met wekelijks een pittig aantal studie-uren. Heb er echt zin in, maar moet ook nog zien dat het allemaal lukt.


  Maak melding

 29. Wat goed, dame!!!!
  Wat voor opleiding?

  Ik wist van tevoren niet hoeveel studie-uur deze opleiding zou zijn. Het blijkt meer dan 16 uur per week te omvatten… Das toch wel heel veel!!!

  Wat is dit log trouwens irritant traag!!!!


  Maak melding

 30. Ik wacht je antwoord niet meer af (hoe onsympathiek)… Ik zit te knikkebollen achter het scherm. Ik lees je reactie morgen met veel meer aandacht en interesse dan dat ik je nu zou kunnen schenken.

  Tot morgen. Weltrusten.


  Maak melding

 31. Welterusten. Ik ga de opleiding Public Strategy Course doen. De naam klinkt al goed, niet? Is van een aan de rijksuniversiteit Groningen gelieerde instelling. Wat ik begreep ook wel 8 studie-uren per week. Heftig dus, zo naast mijn werk en de vele uurtjes op dit log.;)
  Maar naar ik hoop wel inspirerend en ook wel weer eens goed om de trager wordende grijze hersencelletjes van me weer eens te prikkelen.


  Maak melding

 32. Wat is dit nou weer voor klinklare onzin?????
  Een chatlog????
  Kan je nu net zo goed het algemene log opheffen!!!! Niemand die het algemene log nog gaat lezen! Want net als in de kantine op het werk bestaat alle “smalltalk chats” uit l ulkoek EN nieuwtjes. Dat hoort nu eenmaal samen! Actie en reactie!

  Wat een ratjetoe! En wie gaat mij nou op mn vingers tikken als ik iets in een verkeerd log plaats? Wat hoort daar nou wel thuis en wat niet? Weet iemand dat nog? En nu ik toch bezig ben: Wat valt er nou onder politiek en wat niet???

  Hoeveel logs wil admin gaan screenen??? Geen wonder dat jullie een nieuw redactielid nodig hebben….?

  Dit vind ik wel een originele en mooie reactie Eva! Goedenmorgen overigens allen, ik ben dan niet bij de Pierik geweest maar ook het Stapp’s Inn bezoek kan behoorlijk zwaar zijn hoor!


  Maak melding

 33. Ik vind een chat log een heel goed idee. Het is bij herhaling gebleken dat posts, waaronder vele serieuze reacties of oproepen, verdwenen tussen alle chats.


  Maak melding

 34. @Dame; Klinkt als een heftige studie… Wat voor beroep kan je daarmee uitoefenen? En is het 1 jaar? Of meerdere jaren? Het spijt me, dat ik gisteren zo snel aftaaide, maar ik kon mn ogen echt nauwelijks meer open houden en ik vond het in deze niet netjes om zonder bericht uit te loggen…


  Maak melding

 35. Het kenmerk van een -wat voor log dan ook- log is, dat het veel leden trekt en daarmee dus ook verschillende meningen en/of ergernissen (en ja, ook de mijne). Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat de eerste ergernissen over te lange posts, of te pittige, of te gekleurde, zullen komen. En of er dan weer een onnodige verandering van logs gaat plaatsvinden. Ik vind, dat je onmogelijk rekening kan houden met alle klagers. Er is altijd wat, dat HOORT in onze maatschappij, daar zijn we Nederlanders voor! Wij zijn nou eenmaal een graag zeurend volk!

  Dus nu even mijn gezeur:
  Het ALGEMENE log zou toch (zoals de naam mag vermoeden) voor alles gangbaar moeten zijn! Als het alleen nog bedoelt is voor nieuwsfeitjes en dergelijke, noem het dan ook zo. Of had het algemene log lekker zo gelaten en er een “Overig Nieuws”-log (of zo) naast gezet.

  Gaat het politieke log nu op zn gat? Want al deze verschillende logs is toch een crime om te onderhouden?


  Maak melding

 36. Een chat log, een briljante vondst voor een log waarin niet gechat wordt maar waarin gewoon, ik zou bijna zeggen, analoog, berichtjes over en weer worden gepost.


  Maak melding

 37. Laten we het dan een Algemeen chatlog noemen, echter , dan moet er nog een pop up met chatmogelijkheid als applicatie ingesteld worden toch? En als dat niet kan valt de chat functie weg waardoor het toch weer een Algemeen log wordt. 😉


  Maak melding

 38. Bericht door Dame, op 19 februari 2011 om 23:05
  Volgens mij heb ik Koko afgeschrikt met mijn adoptievoorstel.

  Dame ik ben er idd een beetje van slag geraakt, heb je al eens eerder gezegd dat jij op mij meer indruk maakte dan een paar rode laarzen maar dit gaat dat nog te boven.

  Trouwens Goedemorgen allen.


  Maak melding

 39. Hopsa zo weer een chat de lucht in :D:D:D

  Deze twitter gelezen?
  “Tfoe. Weer vrijgelaten. Wat een dom wijf was dat. Volgende keer weer gewoon een bejaarde.”
  @brommercrimineel  Maak melding

 40. Bericht door Eva, op 20 februari 2011 om 11:22
  Koko… die heb ik al!

  Eva graag een linkje naar jou site, kunnen we daar ook reageren.

  Derk hier alles oke hoor, net even woef uitgelaten maar de kachel staat niet aan hier op de dijk. Man wat een kou.


  Maak melding

 41. Maar je begrijpt misschien, dat ik me behoorlijk aangevallen voelde door je reactie om 11.11 uur.

  Net als ieder ander mag ik ook mijn eigen mening hebben. Daar mag je best vriendelijker mee omspringen…


  Maak melding

 42. *plop* terug Dame.
  ik ga met mijn maat even bij de boten bij ’t Haasje kijken erica gat dr even klaarmaken en dan gaan we naar de pierik Volgens Assie is er gratis bier :D:D:D


  Maak melding

 43. Eva precies wat je zegt dat jij net als iedereen een eigen mening mag hebben.

  Dit lijkt me ook voor mij te gelden.

  Van mijn kant heb ik alle respect voor de WLZ vrijwilligers die alles in goede banen leiden en veel tijd stoppen in deze site.
  En dit verdient eerder een beloning dan (wat ik vaak lees) gemopper.

  En dat is dan weer mijn mening


  Maak melding

 44. Bericht door Eva, op 20 februari 2011 om 11:22
  Koko… die heb ik al!

  Dame leuk om dit te lezen, ik wil je hierbij ook graag uitnodigen om een kijkje te nemen in de keuken van onze stichting.

  Via mail kunnen we (mits het je wat lijkt) een afspraak maken.  Maak melding

 45. Wel Koko, deze laatste post van jou vind ik wel wat gepaster en genuanceerder dan je eerdere van 11.11, eerlijk gezegd. Misschien juist omdat ie om 11.11 werd gepost?? 😉


  Maak melding

 46. FOUTJE BIJ MIJN VORIGE MAIL HAD DIT BIJ MOETEN STAAN

  Bericht door Dame, op 20 februari 2011 om 11:54
  Koko, jij heb op mij ook een onuitwisbare indruk gemaakt. Vandaar dat ik je dat voorstel wel durfde en vooral wilde doen.  Maak melding

 47. En,… Joppuh en Natas, wat wordt het in Den Haag, vandaag ?
  Wij zagen John V.D. Brom afgelopen vrijdag nog in een Volendams restaurant. Op onze vraag of hun Sjoerd Ars gingen bekijken, was het antwoord, heel stellig, NEE, NEE, die staat NIET op ons lijstje. Maar zeer waarschijnlijk houden ze Boelykin niet. Maar ook Verhoek gaat volgens mij naar PSV. Dus zouden ze ook naar Danny Schreurs kunnen kijken ?? Zeer waarschijnlijk dus, dat we aan het eind van de competitie meerdere spelers kwijt zijn. Bottigin bijna rond met NAC.


  Maak melding

 48. Koko, ik kijk regelmatig op je site, maar zie nog niets bij de producten staan. Vertraging? Neem je uitnodiging graag aan om eens een kijkje in de keuken van je stichting te nemen:), als er maar geen honden in die keuken zitten (allergisch namelijk.:().


  Maak melding

 49. Denk dat ze voor Wildschut kwamen kijken. Vanmiddag wordt het 2-0 voor de Haag al hoop ik natuurlijk van niet maar als Been de dit seizoen hopeloze Wijnaldum blijft opstellen op het middenveld zie ik het niet zitten. Nogmaals, ik hoop dat ik zwaar ongelijk krijg vanmiddag!


  Maak melding

 50. Ach Joppuh als ik zo dagelijks lees wat hier allemaal staat dan vind ik die van 11.11 nog wel meevallen.

  En zeker meegenomen van onze ontmoeting bij jou stamkroeg waar ik tegen meerderen heb gezegd dat ik absoluut er niet op uit ben om iemand persoonlijk aan te vallen.

  Misschien had ik er ook deze smiley bij moeten plaatsen;)

  Zo is ie namelijk ook bedoelt.
  Dacht dat ze nu met gemak wel een beetje wisten hoe ik ben.
  Nou plop dan maar:D


  Maak melding

 51. Bericht door Joppuh, op 20 februari 2011 om 12:16
  Wel Koko, deze laatste post van jou vind ik wel wat gepaster en genuanceerder dan je eerdere van 11.11, eerlijk gezegd.

  Dat vind ik ook…


  Maak melding

 52. Dame de site die er nu is was slechts een proef, achter de schermen zijn we druk bezig met een nieuwe opzet.
  Vandaar ik je ook uitnodig om daar eens een kijkje in te nemen.
  Bedoeling is dat de nieuwe site in de maand maart van start gaat.

  Mail even naar kokohattem@live.nl dan laat ik je de opzet zien.


  Maak melding

 53. @Koko, ik dacht in jou toch een man te herkennen, die zeer vriendelijk is en openstaat voor iedereens mening, de gulden middenweg zoekend in een discussie. Eigenlijk, zoals ikzelf ook normaal gesproken ben (deze uitzondering daargelaten).

  Ik schrok dan ook van je zeer felle reactie.
  Ik ga er maar van uit, dat we allebei even uit onze rol gelokt waren…

  Natuurlijk waardeer ik de vrijwilligers. En natuurlijk snap ik ook wel, dat er veel geklaagd werd op het algemene log over de run op de logopening. Ik houd alleen niet zo van veranderingen, kost bij mij altijd even tijd om te schakelen. Alleen was deze keer mn mening impulsief… Ik vraag me alleen wel af, of dit de juiste oplossing is. Ik, stuurlui vrouw aan wal, had het misschien anders gedaan…


  Maak melding

 54. Eva ik geef toe dat ik mijn reactie wel anders had moeten geven.
  Maar geloof me het was niet zo bedoelt zoals ie nu is overgekomen.
  Sorry dat ik je heb laten schrikken. Dikke knuffel van mij:-*


  Maak melding

 55. Eva en Koko,
  van mijn idool:

  Single Pigeon Through The Railing
  Did She Throw You Out
  Sunday Morning Fight About Saturday Night
  Single Seagull Gliding Over Regent’s Park Canal
  Do You Need A Pal For A Minute Or Two
  You Do?
  Me Too, Me Too, Me Too
  I’m A Lot Like You
  Me Too, Me Too, Me Too
  I’m A Lot Like You  Maak melding

 56. Ik wilde je vergissing van 13:02 rechtzetten, Marcello;) En ik heb een voordeel op jou: hoefde niet eerst te juichen (hoewel ik het geplaagde Feijenoord erg gun om te winnen).


  Maak melding

 57. Goedemiddag allemaal.
  Indrukwekkende cursus die je gaat doen Dame.

  Feyenoord 2-0 voor, val bijna van mijn stoel. Maar vind het wel gaaf, nu maar hopen dat ze het vast kunnen houden.


  Maak melding

 58. Zeker Ingrid, maar het werd ook wel weer eens tijd om wat bij te leren.;) “Education permanente” leerde ik in de brugklas. Kon er toen niets bij voorstellen, maar merk nu wel dat het goed is om bij tijd en wijle je weer eens in de studieboeken te begraven. Heb er erg zin in, hoewel ik ook wel opzie tegen het tijdsbeslag en de zwaarte van de cursus.


  Maak melding

 59. 0-2 maar Wijnaldum moet naar rechts en Biseswar in t midden, en als Wijnaldum op rechts zo slecht blijft spelen dan die hongaar (Simon) voor Wijnaldum dr in.

  maar tot nu toe ben ik blij met de stand, niet met het vertoonde spel.


  Maak melding

 60. Zo, ik wens jullie allemaal een fijne middag en de Pierikgangers lekkere – gratis – biertjes. Ga zo richting GAE (en wat verder). @Natascha, vind hun kleuren ook erg lelijk, niet omdat ik rood-geel lelijk vind, maar het is te fel en het mist de groene kleur voor een echt reggaeteam. Gaat dus nooit swingen.;)


  Maak melding

 61. @ Dame, kan me voorstellen dat je qua tijd die je er zelf in moeten steken tegen op ziet. zeker omdat je al een dubbelfunctie bekleed.

  En je wilt wanneer je er aan begint ook niet weer afhaken, omdat je het niet behappen kunt. En het tijdstip dat het gaat beginnen houd in dat je er ook de hele zomer tegen aan moet.

  Wacht zelf nog even af, wanneer ik bij mijn huidige werkgever in het loop van dit jaar geen andere functie vind, en die kan is erg klein. Zal ik er denk ik ook aan moeten geloven, wel vele intern belangrijke cuscussen erbij gedaan. Maar niet iets waar de buitenwereld op zit te wachten.>:(


  Maak melding

 62. sorry, ik bedoelde,

  Bericht door Dame, op 20 februari 2011 om 13:22
  Hé, heeft Feijenoord een nieuwe coach?

  Ja en onbezoldigd.
  Hooguit een plopje. 8)8)


  Maak melding

 63. Bericht door Dame, op 20 februari 2011 om 13:29
  Zo, ik wens jullie allemaal een fijne middag en de Pierikgangers lekkere – gratis – biertjes. Ga zo richting GAE (en wat verder). @Natascha, vind hun kleuren ook erg lelijk, niet omdat ik rood-geel lelijk vind, maar het is te fel en het mist de groene kleur voor een echt reggaeteam. Gaat dus nooit swingen.

  ;);D:D


  Maak melding

 64. Bericht door Dame, op 19 februari 2011 om 23:15
  Slaap lekker, Assie, in de wetenschap dat je met je geheimzinnig gedoe míj uit de slaap houdt.

  Ik heb heerlijk geslapen Dame, jij ook?:)


  Maak melding

 65. Youp (kan natuurlijk ook heel goed op ’t politieke log): Swiebertjegehalte

  Zit in een Zwitsers tuigdorp met veel Russische maffia, die hun vrouwen nog in minkjassen hullen en hun ski??s door Aziatische au-pairs van het chalet naar de lift laten sjouwen. Ik ski niet. Heb ooit, een jaar of twintig geleden, een been gebroken en ben er toen definitief mee gestopt. Was trouwens niet mijn eigen been, maar dat van een Zwitserse. In dit maffiaoord ronken de terreinwagens af en aan. In die auto??s zitten de vermogensbeheerders van de op de vlucht geslagen dictators. Keurige, discrete bankiers aan wie je wel een miljardje of tien kunt toevertrouwen. Nette mensen met chique namen, die het oude geld al eeuwen beheren. En het nieuwe geld in deze barre tijden goed kunnen gebruiken. Of het hier duur is?

  In het appartement dat wij huren zit zowel in de keuken als in de badkamer een pinautomaat. De Zwitsers noemen dat service. Het beste is om niet te bewegen. Doe ik dan ook niet. Ik lees en schrijf, terwijl mijn zoon en zijn vrienden skiën. Ga door een paar mooie boeken en lach hartelijk om de Nederlandse kranten. Niet om de muffe, slechte en vooral oubollige cartoon over Geert Wilders op Joop.nl. Die site, ooit door de VARA opgezet als een linkse tegenhanger van geenstijl.nl, was ik eerlijk gezegd totaal vergeten. Er nu toch maar weer even heen gesurft. Begrijp dat de hoofdredacteur de smakeloze cartoon niet van de site gaat halen. Principezaak! Snap ik. Laat zich niet chanteren. Snap ik ook. Maar hij had hem er nooit op moeten zetten.

  Hij bezorgt Geert met dit humorloze misbaksel een zeteltje of zes. Dat Geert door zo te reageren in zijn eigen val trapt hebben zijn kiezers niet door. Gratis tip van mij aan mijn vrienden van de VARA: nokken met dat Joop.nl. Met spoed zelfs. Aan dit soort opgelegde, humorloze linksigheid gaat de PvdA definitief ten onder. Wel erg gelachen om de caviapolitie in Capelle aan den IJssel. Wethouder Joost Eerdmans ging samen met nationale ijdeltuit Henk Bleker voor een weitje met zes schapen op de foto. Fantastisch Swiebertjegehalte. Hollandser kan de politiek niet worden. Kippen en kuikens creperen met miljoenen tegelijk in gruwelijke martelhallen, vetgemeste varkens huilen in modderloze hokjes ter grootte van een voederbak of ze alsjeblieft dood mogen, gekweekte zalmen hangen stoned van de antibiotica in veel te warm water en computergestuurde koeien eten slachtafval met een grasgeur.

  We laten een herbivoor vlees eten. Wettelijk goed gekeurd. En ondertussen stuurt Henk Bleker samen met de politieke charlatan Eerdmans twee malloten in uniform de straat op om te kijken of de hond van mevrouw Jansen niet naast het zakje poept. Die Eerdmans is trouwens behalve wethouder ook journalist bij de Telegraafzender Wakker Nederland. Heb inmiddels zijn interview met Geert tot me mogen nemen. Alsof Andries Knevel god de vader persoonlijk op bezoek had. Aandoenlijke televisie. Joost met erectie en het kwijl uit zijn mond. Maar natuurlijk het hardst gelachen om Camiel Eurlings. Camiel met dat brouwnederlands, de permanent opgestoken duimen en die kop van een pas geschilderd draaimolenpaard. Om de grote Jan Blokker met plezier te citeren.

  Hij schreef dit in 2004. Camiel heeft weer werk. Vertrok bijna een jaar geleden met een letterlijke kutsmoes uit de politiek. Hij koos voor het vrouwtje. Toen wist iedereen al dat dat niet waar was. U wist dat, ik wist dat, Camiel wist dat en dat vrouwtje wist dat helemaal. Het is zo heerlijk om hier op een Zwitserse alp je vooroordelen tegen Limburgse CDA-ers bevestigd te zien worden. Als een echte rat het zinkende schip op tijd verlaten. Wat zal Maxime hierna gaan doen? Is hij vast al aan het regelen. Misschien wel via Elco Brinkman. Wie weet kan hij een van zijn 921 nevenfuncties overnemen? Daarom heeft hij Elco natuurlijk als lijsttrekker gevraagd. Zo werkt dat. Zag die Elco op een krantenfoto verkiezingsballonnen oplaten. Elco wordt de fractievoorzitter in de Eerste Kamer. Niet alleen de voorzitter. Hij wordt de fractie. De eenmansfractie. Arme Elco.  Maak melding

 66. Youp zit weer in de censuurmachine….eens lezen:

  Swiebertjegehalte

  Zit in een Zwitsers tuigdorp met veel Russische maffia, die hun vrouwen nog in minkjassen hullen en hun ski??s door Aziatische au-pairs van het chalet naar de lift laten sjouwen. Ik ski niet. Heb ooit, een jaar of twintig geleden, een been gebroken en ben er toen definitief mee gestopt. Was trouwens niet mijn eigen been, maar dat van een Zwitserse. In dit maffiaoord ronken de terreinwagens af en aan. In die auto??s zitten de vermogensbeheerders van de op de vlucht geslagen dictators. Keurige, discrete bankiers aan wie je wel een miljardje of tien kunt toevertrouwen. Nette mensen met chique namen, die het oude geld al eeuwen beheren. En het nieuwe geld in deze barre tijden goed kunnen gebruiken. Of het hier duur is?

  In het appartement dat wij huren zit zowel in de keuken als in de badkamer een pinautomaat. De Zwitsers noemen dat service. Het beste is om niet te bewegen. Doe ik dan ook niet. Ik lees en schrijf, terwijl mijn zoon en zijn vrienden skiën. Ga door een paar mooie boeken en lach hartelijk om de Nederlandse kranten. Niet om de muffe, slechte en vooral oubollige cartoon over Geert Wilders op Joop. nl. Die site, ooit door de VARA opgezet als een linkse tegenhanger van geenstijl.nl, was ik eerlijk gezegd totaal vergeten. Er nu toch maar weer even heen gesurft. Begrijp dat de hoofdredacteur de smakeloze cartoon niet van de site gaat halen. Principezaak! Snap ik. Laat zich niet chanteren. Snap ik ook. Maar hij had hem er nooit op moeten zetten.

  Hij bezorgt Geert met dit humorloze misbaksel een zeteltje of zes. Dat Geert door zo te reageren in zijn eigen val trapt hebben zijn kiezers niet door. Aan dit soort opgelegde, humorloze linksigheid gaat de PvdA definitief ten onder. Wel erg gelachen om de caviapolitie in Capelle aan den IJssel. Wethouder Joost Eerdmans ging samen met nationale ijdeltuit Henk Bleker voor een weitje met zes schapen op de foto. Fantastisch Swiebertjegehalte. Hollandser kan de politiek niet worden. Kippen en kuikens creperen met miljoenen tegelijk in gruwelijke martelhallen, vetgemeste varkens huilen in modderloze hokjes ter grootte van een voederbak of ze alsjeblieft dood mogen, gekweekte zalmen hangen stoned van de antibiotica in veel te warm water en computergestuurde koeien eten slachtafval met een grasgeur.

  We laten een herbivoor vlees eten. Wettelijk goed gekeurd. En ondertussen stuurt Henk Bleker samen met de politieke charlatan Eerdmans twee malloten in uniform de straat op om te kijken of de hond van mevrouw Jansen niet naast het zakje poept. Die Eerdmans is trouwens behalve wethouder ook journalist bij de Telegraafzender Wakker Nederland. Heb inmiddels zijn interview met Geert tot me mogen nemen. Alsof Andries Knevel god de vader persoonlijk op bezoek had. Aandoenlijke televisie. Joost met er*ctie en het kwijl uit zijn mond. Maar natuurlijk het hardst gelachen om Camiel Eurlings. Camiel met dat brouwnederlands, de permanent opgestoken duimen en die kop van een pas geschilderd draaimolenpaard. Om de grote Jan Blokker met plezier te citeren.

  Hij schreef dit in 2004. Camiel heeft weer werk. Vertrok bijna een jaar geleden met een letterlijke k*tsmoes uit de politiek. Hij koos voor het vrouwtje. Toen wist iedereen al dat dat niet waar was. U wist dat, ik wist dat, Camiel wist dat en dat vrouwtje wist dat helemaal. Het is zo heerlijk om hier op een Zwitserse alp je vooroordelen tegen Limburgse CDA-ers bevestigd te zien worden. Als een echte rat het zinkende schip op tijd verlaten. Wat zal Maxime hierna gaan doen? Is hij vast al aan het regelen. Misschien wel via Elco Brinkman. Wie weet kan hij een van zijn 921 nevenfuncties overnemen? Daarom heeft hij Elco natuurlijk als lijsttrekker gevraagd. Zo werkt dat. Zag die Elco op een krantenfoto verkiezingsballonnen oplaten. Elco wordt de fractievoorzitter in de Eerste Kamer. Niet alleen de voorzitter. Hij wordt de fractie. De eenmansfractie. Arme Elco.  Maak melding

 67. Het beste is om niet te bewegen. Doe ik dan ook niet. Ik lees en schrijf, terwijl mijn zoon en zijn vrienden skiën. Ga door een paar mooie boeken en lach hartelijk om de Nederlandse kranten. Niet om de muffe, slechte en vooral oubollige cartoon over Geert Wilders op Joop .nl. Die site, ooit door de VARA opgezet als een linkse tegenhanger van geenstijl .nl, was ik eerlijk gezegd totaal vergeten. Er nu toch maar weer even heen gesurft. Begrijp dat de hoofdredacteur de smakeloze cartoon niet van de site gaat halen.

  Principezaak! Snap ik. Laat zich niet chanteren. Snap ik ook. Maar hij had hem er nooit op moeten zetten. Hij bezorgt Geert met dit humorloze misbaksel een zeteltje of zes. Dat Geert door zo te reageren in zijn eigen val trapt hebben zijn kiezers niet door. Gratis tip van mij aan mijn vrienden van de VARA: nokken met dat Joop .nl. Met spoed zelfs. Aan dit soort opgelegde, humorloze linksigheid gaat de PvdA definitief ten onder.


  Maak melding

 68. Heerlijk zulke mensen die anders zijn dan de doorsnee, grijze massa kuddedieren.

  Heb het nog niemand horen winnen van hem in de discussie. Meneer is namelijk ook nog eens deftig goed bij. Mooie humor ook. Begrijp best dat de QM fan van hem was.


  Maak melding

 69. Dick waarom moet iemand winnen in een discussie? Discussie is toch elkaars mening vertellen en niet overtuigen? Ik snap dat winnen dus niet.


  Maak melding

 70. Vind dat de winst al kan zitten in het overtuigen van een ander en je standpunten skerp en aansprekend voor het voetlicht werpen. Daar slaagt hij bij mij altijd in.


  Maak melding

 71. Dat betekend Dick dat jij makkelijk bent over te halen met iemand die dezelfde gedachten heeft als jou. Maar nogmaals Discussie is overleg uiten van je mening en zienswijze Niet dus om iemand te overtuigen of overhalen.


  Maak melding

 72. Nee dick dat maak jij ervan als je zo makkelijk te paaien bent kom dan naar de Pierik en ga de Discussie eens aan. Ohja er is Grolsch 😉

  Gaan we het eens hebben over wat is betrouwbaar voor een ieder? media? Gevoel? ect


  Maak melding

 73. Bericht door dick, op 20 februari 2011 om 15:41
  @ Derk; Denk jij niet, wie komt het best op mij over als jij 2 mensen op tv ziet discusseren….want daar hebben wij het over.

  Dick ik zie discussies dan aan en oke kan mijn gedachtengang beinvloeden maar ik zou nooit kiezen voor de een of de ander. dat zou hetzelfde zijn als dat 2 mensen vechten met elkaar en ik ga partij kiezen.


  Maak melding

 74. Bericht door dick, op 20 februari 2011 om 15:45
  Zie maar zoals je het ziet.

  Weg van de minste weerstand?
  Hmm eigenlijk zou ik hier niet op moeten antwoorden, een gezegde is Antwoord een zot niet op zijn dwaasheid.

  Maar ik mag je wel hoor 😉


  Maak melding

 75. Moest ff weg Derk, waar ging het ook alweer over?
  Maarten van Rossem: prima kerel tenminste geen kuddedier.
  Oh en ik mocht geen favoriet kiezen in deen discussie op tv?
  Kom op Derk, heb je nog sterkere onderwerpen?


  Maak melding

 76. Bericht door dick, op 20 februari 2011 om 15:52
  Moest ff weg Derk, waar ging het ook alweer over?

  Tsja dan ben je ook niet serieus te nemen. Als jij al niet wist waarom het ging. Ik moet ook weg, naar de Pierik Tot later :D:D:D


  Maak melding

 77. BeeldBuisBode:

  Studio sport (N1, 18:10)
  – Atletiek: het NK veldloop in Hellendoorn
  – Wielrennen: de wereldbekerwedstrijd baan in Manchester
  – Skiën: de eerste en tweede run slalom mannen tijdens het WK alpineskiën in Garmisch-Partenkirchen
  – Basketbal: reportage over de Nederlandse basketballers spelend in de NBA Francisco Elson en Dan Gadzuric
  – Turnen: de EK kwalificatie in Heerenveen
  – Schaatsen: een reportage over Sven Kramer

  Studio Sport Eredivisie (N1, 19:00)
  Met samenvattingen van:
  – ADO Den Haag-Feyenoord
  – Ajax-VVV Venlo
  – Vitesse-De Graafschap
  – PSV-NAC
  – FC Twente-NEC

  Nieuwsuur (N2, 22:00)
  – Jongeren in Marokko eisen vrijheid en werk

  Studio voetbal (N1, 22:10)
  – Arno Vermeulen (chef voetbal NOS) en Theo van Duivenbode (oud-voetballer)

  Brandpunt (N2, 22:15)
  – Kan Berlusconi nog aanblijven als leider van zijn land? Zelfs zijn fervente aanhangers twijfelen
  – Een bezoek aan een toevluchtsoord voor gevallen dictators
  – Reportage vanuit West-Friesland waar één op de zes jongeren leeft met serieuze gedachten aan zelfdoding

  *** Aanbevelder; leuke serie!PORTRET: Verborgen verleden (N2, 21:10)
  In de romans van Leon de Winter spelen oorsprong en de Joodse identiteit een belangrijke rol. In Verborgen verleden gaat Leon op zoek naar zijn Joodse voorouders, van wie de sporen door de Tweede Wereldoorlog helemaal lijken te zijn uitgewist. De eerste plek die hij bezoekt is het voormalige kamp Westerbork. Zie ook VARAgids pagina 6-9

  REPORTAGE: Freak like me (N3, 21:35)
  Iedereen heeft wel zijn gekke gewoontes, bewijst deze BBC-reportagereeks waarin stand-up comedian Russell Kane (winnaar Edinburgh Comedy Award 2010) op zoek gaat naar dwangmatige gewoontes. De reeks begint o.a. met een man die elke dag een nieuwe onderbroek aan móet (als in: nieuw uit de verpakking). Als u nú nog niet nieuwsgierig bent geworden…

  FILM: The Prestige (BBC2, 23:00)
  Complexe, zeer boeiende thriller uit 2006, zoals we van regisseur Christopher Nolan (Memento, Inception) gewend zijn, over twee rivaliserende illusionisten. De een (Christian Bale) is een geweldig illusionist, maar een slecht performer. De ander (Hugh Jackman) windt iedereen om zijn vinger door zijn charmante presentatie. Ook met bijrol van David Bowie

  Carlo & Irene: life 4 you (RTL4, 17:25)
  – Jeroen van der Boom, zanger
  – Christina Curry, model en dochter van Patricia Paay
  – Ruben Nicolai, presentator BNN
  – Yolanthe Sneijder-Cabau, presentatrice TROS
  – René van Kooten, musical-acteur in Zorro

  Kunststof tv (N2, 18:05)
  – Schrijver Maarten ’t Hart over zijn verschenen dagboeken Dienstreizen van een thuisblijver
  – Actrice Susan Visser speelt in Dat smoel van het Nationale Toneel en Gooische vrouwen de film
  – Landschapsarchitect Adriaan Geuze

  Verborgen verleden (N2, 21:10, zie ook Tip 3)
  – Leon de Winter, schrijver

  TV Show (N1, 21:20)
  – Een gesprek met Pablo Pineda, hoofdrolspeler met het Downsyndroom uit de Spaanse film Yo, También
  – Actrice Anna Drijver over haar acteren, schrijven en een bijzondere reis die ze maakte
  – De BBC-versie van André van Duins Animal Crackers

  R.E.L.: Romeyn en Lamoree (N2, 23:00)
  – Michiel Romeyn en Jhim Lamoree onderzoeken de culturele wereld, en bezoeken in deze nieuwe reeks ondermeer musical La Cage Aux Folles en het Scapinoballet

  zo: RAYMANN (N1, 23:05)
  – GroenLinks-leider Jolande Sap is op bezoek bij Tante Es
  – Muziek van Leo Fields & The Expressions  Maak melding

 78. @Dick je hebt mail terug hoop dat je die wel leest ipv druk met andere dingen en je vraag tot 5 x toe stelt. Lezen is een kunst he en vooral begrijpelijk lezen 😉


  Maak melding

 79. Dan gaan we chatten Dame, was leuk in de pierik alhoewel ik wel Jan D en doekse heb gemist. Maar die Assie is en blijft een mooi persoon en dan heb ik het nog niet eens over zijn vriendin


  Maak melding

 80. Twente-NEC 1-1-. Wel mooi want ik wist tevoren al niet waar mijn loyaliteit zou moeten liggen. Net zoals 2 maart, zou het op een strategische keuze uitkomen: hoe houden we Ajax klein.:D


  Maak melding

 81. Vanmiddag naar Hattem en Kampen geweest… Toen we de N50 op wilden rijden, maakte ik extra snelheid, om voor een auto te blijven die nog op flinke afstand van ons reed. Die auto ging echter veel harder versnellen, wilde blijkbaar geen voorganger! Ik moest uiteindelijk loeierhard op de rem trappen om geen ongeluk te krijgen (aan het eind van de oprit)!!!!! We hebben zn nummerbord gefotografeerd, terwijl hij bumperklevend op zn voorganger zat….!!!!!

  Mn handen jeuken om die openbaar te maken!!!!!


  Maak melding

 82. Ik bedoel… ik reed daar al expres zo’n 120 (waar je 100 mag), om netjes in te kunnen voegen… Hij was best een eind achter me nog. Maar hij heeft, denk ik, 140 of harder gereden om me toch in te halen voor ik kon invoegen!!! Heel aso!!!


  Maak melding

 83. Assendörper das mooi dat jij al weer erg burgelijk aan het doen bent.:)Lees op het moment erg veel irritatie op het pol.log. Vind zoals het daar nu gaat niet leuk meer. Het heeft weinig meer te maken met respect, voor elkaar, wat mij betreft.

  Mede daarom reageer ik de laatste tijd wat minder.  Maak melding

 84. @Ingrid Ik probeer de sfeer op dat soort momenten te neutraliseren door weer gewoon inhoudelijk te reageren op de inhoud van een posting. Dat ‘helpt’ vaak wel. Hoewel de “discussie” tussen Dick en Derk eerder op het chatlog thuishoort dan het politiek log.


  Maak melding

 85. Ingrid, door al dat linkse gezwets vind ik het Politieke Log ook niet meer zo leuk. Zal aankomende week proberen om het Politieke Log wat op te vrolijken. 🙂


  Maak melding

 86. Assendorper: techniek bepaalt niet de sfeer, dat doen de gebruikers van het forum. organisatorisch probleem los je dus niet op met technisch hoogstandje


  Maak melding

 87. Zal aankomende week proberen om het Politieke Log wat op te vrolijken.

  Laat ik nu vinden dat het rechtse gebral gaat overheersen. Zal wel kwestie van voorkeur zijn. 😛


  Maak melding

 88. @ Eva, heb er ook nixxx mee maar een dikke 5.000.000 medelanders denken anders over dit programma. Denk “herkenbaarheid/ (nep) gezelligheid/ kneuterigheid” dan schiet je al mooi op.


  Maak melding

 89. @Dame; Waar ik niet zo goed tegenkan is wanneer iemand een ander met minder respect benaderd, omdat ie rood, blauw, groen of wat dan ook is…


  Maak melding

 90. Ik ook niet Eva. Maar omdat ik ook tot die minderheid behoor die niet van boer zoekt vrouw, houd, blijf ik toch maar gezellig kwebbelen op het chatlog en politiek log.:D


  Maak melding

 91. Bericht door De Taalpurist, op 20 februari 2011 om 21:10
  Weur is vriend Doeksen of zijn de versnaperingen nog niet uut eh werkt

  Hé Taalpurist, hebben wij gisteren met elkaar kennis gemaakt? Vriend Doeksen had gisteravond pikant nieuws maar ik hoor hem er niet meer over. 😮


  Maak melding

 92. @ Nee echt aangegeven heb ik het niet, 1x vond ik een reactie die, vvd’er moets neer zetten te ver gaan, en toen heb ik admin gevraagd die te verwijdern. En dat hebben ze gedaan, en daar was hij heek verontwaardigd over.

  Heeft mij weer gesterkt in het idee, dat ik over politieke ideeën niet meer in discussie wil gaan. Loopt vaak uit om “ruzie” ik lees zo links en rechts (hoe toepasselijk) op het internet enz. En vorm op die mijn eigen keuze, en heb niet (meer) zo de behoefte om daar anderen in te betrekken.


  Maak melding

 93. Bericht door Dame, op 20 februari 2011 om 21:15
  Het broodnodige evenwicht Assie, maar vooral je relativerende humor missen we op het politieke log.

  Zal mijn best blijven doen om jullie te laten huilen en lachen.:) Dat is toch ook evenwicht?


  Maak melding

 94. Ach Ingrid, die reactie is gewoon gekwetste ijdelheid. Ik herken dat, omdat ik hetzelfde voelde toen postings van mij verwijderd waren. Inmiddels heeft hij zich (ook) herpakt en plaatst weer volop rechtse praatjes. Gelukkig maar. Zou me er dus niks van aantrekken, ook niet van de flauwe bijvoegelijke naamwoorden die je meekreeg. Gewoon blijven reageren als je iets kwijt wilt.


  Maak melding

 95. Als ik niet van het bestaan van een geheim zou weten, zou het me niet storen, MarKel. Maar als er openlijk over geheimen worden gesproken, die ook nog eens pikant zijn, dan komt het nieuwsgierige aagje dat in mij zit, naar boven.


  Maak melding

 96. Bericht door Dame, op 20 februari 2011 om 21:34
  Wil je me weer een slapeloze nacht bezorgen, Assie 21:20.

  Je moet je nieuwsgierigheid wat beter leren in bedwang te houden Dame. Is goed voor de nachtrust.:P


  Maak melding

 97. @ Dame, moet wel heel bijzonder zijn wil ik op het pol.log blijven reageren. Ik maak mijn eigen keuze’s wel en wat een ander daar vind (tenminste wat politiek betreft) zal mijn …………. roesten. Beetje plat gezegd. En heb zeker niet de behoefte om die hier op het pol.log met anderen te delen. Maar wanneer ik vind dat bepaalde reactie’s op de man gespeeld worden zal ik niet na laten daar wat over te zeggen.


  Maak melding

 98. Ooit een vrouw ontmoet die haar nieuwsgierigheid in bedwang kon houden. Zo ja, wees er dan maar heel zuinig op. Volgens mij moet ik het over een andere boeg gooien om het je te ontfutselen, Assie. Zo misschien? :-*


  Maak melding

 99. We zitten naar de speurtocht naar de voorvaderen van Leon de Winter te kijken. We hebben zijn zus, Betty, een tijdje als collega gehad in de Ruiterlaan (7)…..wat verschrikkelijk lachen 😀

  Kreeg toen nog een boekje van hem (via haar) redenen om extremisme te vermijden oid.


  Maak melding

 100. Het lijkt wel een kroeg hierboven. Hoeveel bier er weer naar bovengaat en en drank naar de meisjeskamer. Denk dat er wel 10-12 jongemensen boven zijn…….leve de vakantie :D:D:D


  Maak melding

 101. Das niet een vraag die je mij zou moeten stellen… het is mijn “beroep” om nieuwsgierig te zijn… Zonder nieuwsgierigheid ook geen interesse in de psyche van de mens…


  Maak melding

 102. Assie, ik heb vorige week heel Wannee d’r kookboek doorgeploegd, maar geen recepten voor een kaaystoter. En als het daar niet in vermeld wordt…. Wie helpt mij aan een goede bereidingswijze?


  Maak melding

 103. Bericht door Dame, op 20 februari 2011 om 21:45
  Ooit een vrouw ontmoet die haar nieuwsgierigheid in bedwang kon houden. Zo ja, wees er dan maar heel zuinig op. Volgens mij moet ik het over een andere boeg gooien om het je te ontfutselen, Assie. Zo misschien

  Nee Dame, die heb ik nog niet ontmoet. Heel lief van je dat je het zo probeert, maar ik ben heel moeilijk om te kopen.:-* Trusten, morgen weer vroeg dag en hoop dat je nu wel goed slaapt. :-*


  Maak melding

 104. zo de maagkrampjes trekken nu een beetje weg,een kaaystooter van 4 ons is toch wel erg groot,dus mensen begin eerst maar aan de kleintjes van een grammetje of 80


  Maak melding

 105. Nou Doeksen, gezien je postings van de laatste weken, blijf ík vooral ver weg van alles wat jij naar binnen werkt. Het schijnt iedere keer slecht te vallen.


  Maak melding

 106. @De Taalpurist… bedoel je mn posting om 20:20?
  @Dame 21:53… Het zit um eigenlijk meer in wat ze niet zeggen… Waar wij honderden woorden voor nodig hebben, doen zij in drie: “K*t, zeg! Biertje?”


  Maak melding

 107. @ Dame, wat hebben mannen voor een geheimen. Zal wel een stoot onder de gordel zijn als we die ontfutselen. Maar ik zeg vrouwen hebben de naam, maar zet een stel man bij elkaar en het zijn net zulke kletskousen als waar ze vrouwen van beschuldigen.


  Maak melding

 108. Ik zie nog niets, Eva. Ingrid, helemaal eens. Vraag het eens aan verpleegsters wie het meest kleinzielig is in een ziekenhuis, vraag een werkster, welke toilet het meest smerig is en vraag Henk van der Meijden wie het meest klets”: mannen. Niet voor niets zitten er op de leugenbankjes in dorpen (en Pierik;)) altijd mannen.:D


  Maak melding

 109. Zo duik mijn bed in, Morgen weer vroeg op.En Dame en Drama wat mij betrfet leve de koningin. Ik denk dat het konigshuis voor binding in een land zorgen. En of dat een een ceremonieëlle functie is of een andere dat is aan hun zelf wat mij betreft.


  Maak melding

 110. Kan een auto toeteren zonder dat er iemand in zit? Staat hier ee auto vlak voor met knipperende lampen die een aantal malen toeterde, maar toen ik keek bleek ie leeg te zijn.


  Maak melding

 111. Geen aanhanger, klonk niet als een alarm. Was (ben) even bang dat iemand niet goed geworden was. Ga zo wel even weer kijken of de auto weg is. Brr, ben niet zo goed in dat soort dingen. Heb meteen rampenfantasieën.


  Maak melding

 112. Voorstel: admin, kunnen jullie het zo instellen dat ik op elk moment kan zien op welk log ik bezig ben? Schaken op drie borden is niet mijn sterkste punt.

  Drama doet de luikjes dicht; tot morgen.


  Maak melding

 113. Drama, ik heb gewoon drie bladen geopend. Nog wel een beetje opletten, maar is wel makkelijker. Nu jij ook het snaveltje toe doet, kan het nieuwe log misschien worden geopend: ben ik de eerste.:)


  Maak melding

 114. Klinkt als een hondenkoekje, Koko. Ik zei net hier dat ik een pak Bastognes voor je mee wilde nemen. Liek dat oe wah? (die cursus werpt zijn schaduw vooruit).


  Maak melding

 115. @Eva Volgens de uitslag wind ik me niet snel op in het verkeer. Dat klopt ook wel, want daar doe ik mijn best ook voor. Ik vond de vraagstelling wel lastig omdat ik in sommige situaties wel geëmotioneerd raak, maar niet boos. Een zigzaggende auto zal ik proberen in te halen of er ver genoeg achter blijven omdat ik het niet vertrouw. Geflitst worden zal ik van balen, maar het aan mijzelf wijten (heb nog nooit een bekeuring gehad :)). Van toeteren en middelvinger schrik ik hevig en zal de betreffende automobilist proberen te mijden. Ik kan niet goed tegen boze, scheldende chauffeurs die menen dat de weg van hen is. Een auto is toch al zoveel sneller dan de fiets of lopend. Mijn adagium is: relax en stel de veiligheid voorop.


  Maak melding

 116. – als Been de dit seizoen hopeloze Wijnaldum blijft opstellen op het middenveld zie ik het niet zitten. –

  Helaas toch weer gelijk gekregen, wat was die weer hopeloos en wat heeft hij weingi zelfkritiek, hij begreep niet waarom hij gewisseld werd, ik begreep niet waarom hij zo laat gewisseld werd.
  Biseswar op 10 en de Hongaar Simon op rechts Been!
  Been moet eruit, is een buitenBeentje!


  Maak melding

 117. Doeksen moest toch naar Genemuiden in de sisalstraat zijn kijk hier het gevolg PRIO 1 Automatisch Rookdetectie : Cronolin Paint B.V. OMS 700023 : SISALSTRAAT : 22 8281JJ GENEMUIDEN 1832

  Doeksen je mag er niet roken!!! Hoe laat moet ik de koffie aanzetten?


  Maak melding

 118. @Dame; Ik vond de vraagstelling ook erg lastig… Want wat is het verschil tussen nogal boos en Heel erg boos? Bij heel erg boos denk ik aan iemand die kokend van woede uit de auto stapt met een honkbalknuppel… Nogal boos vind ik ook al heel erg boos (en dat was de neutrale keuze, zeg maar…)
  Dus ook ik kwam met de laagste score uit (dus niet agressief in het verkeer).


  Maak melding

 119. Joppuh helemaal mee eens die Wijnaldum is momenteel slecht en denkt dat hij goed is gaf Been nauwelijks een hand bij de wissel die al veel eerder had plaats moeten vinden.


  Maak melding

 120. Op het Algemene log schiet het niet op zag ik, nog maar 18 postings tegen hier al ruim 400! Ff kieken wat daar nu gepost wordt, ben zo trugge!


  Maak melding

 121. derk,sorry van vanmorgen maar moest dus nog even voor een storing naar zwolle
  heb je mijn laatste sms-je gehad?
  was vals alarm bij de cronolin,want ze waren net zo snel terug als heen  Maak melding

 122. Ja we gaan met pinksteren 😀 Heb er echt super veel zin in! Ook een dag naar Auschwitz, dat is waar de hele stedentrip om te doen staat eigenlijk.


  Maak melding

 123. Ben net terug van een middagje in de keuken van Koko. Niet alleen heel genoeglijk zitten kletsen, maar ook zwaar onder de indruk van de professionaliteit van zijn stichting. Dank je, Koko, dat doen we nog eens over.:)


  Maak melding

 124. En wat het middagje ook nog eens extra boeiend maakte, is dat Koko en ik ook een paar geheimpjes hebben gedeeld. Zo, vannacht kan Assie wakker liggen, want “my lips are sealed”.:D


  Maak melding

 125. Maar je hebt wel gelijk. Ik ben er zelf om verwonderd hoe snel en makkelijk ik met Koko open kan praten. De middag vloog om. Net of we elkaar al jaren kennen. Da’s toch wel heel mooi van zo’n log, vind ik.:)


  Maak melding

 126. En verrassing, verrassing, Koko schotelde me de Hattemse versie van een kaaystooter voor. Nu snap ik pas waarom JanD, Doeksen en Assie daarover zo roemen. Heerlijk!:D


  Maak melding

 127. BeeldBuisBode

  EénVandaag (N1, 17:59)
  – Onrust Libië neemt grote vormen aan
  – Wie is Muammar Khadaffi?
  – Verkiezingen Provinciale Staten: Friesland

  Uitgesproken (N2, 20:25)
  – Nichi Vendola, de Italiaanse Obama
  – Sociale huurwoningen onder druk

  Voetbal International (RTL7, 20:30)
  Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp bespreken het laatste voetbalnieuws

  Nieuwsuur (N2, 22:00)
  – Bloedige strijd in Libië
  – Campagne: Barth (PvdA) versus Hermans (VVD)
  Sportnieuws in Nieuwsuur
  – Voorbeschouwing op de eerste cricketwedstrijd van Nederland (tegen Engeland) tijdens het WK in India
  – Presentatie van het boek Sportcanon, een bundeling van artikelen over de belangrijke gebeurtenissen in de Nederlandse sportgeschiedenis

  SPORT: Holland Sport (N3, 20:25)
  Start van een nieuwe reeks (met nieuw decor) waarin Wilfried de Jong elke aflevering een speciale medepresentator aan zijn zijde heeft. Schaatser Mark Tuitert bijt het spits af. Verder zijn K1-vechter Badr Hari, schaatsster Marrit Leenstra en bobsleedames Judith Vis en Esmé Kamphuis te gast

  FILM: The Money Pit (RTL8, 20:30)
  Het moet veel vaderlandse huizenbezitters akelig bekend voorkomen: de aankoop van een droomhuis dat onverwacht rijp blijkt voor renovatie op renovatie op renovatie. Jonggetrouwden Tom Hanks en Shelley Long slaan zich er met de moed der wanhoop doorheen. Steven Spielberg was een van de uitvoerend producenten van deze sterke klucht

  DOCU: Tegenlicht (N2, 20:55)
  Islamitisch bankieren (volgens de wetten van de sharia) lijkt steeds meer toe te nemen. In Maleisië, Indonesië en de Golfstaten blijkt het een succes. Het Maleisische succes blijkt grotendeels door topvrouwen in de branche te worden bepaald. Tegenlicht onderzoekt deze manier van bankieren als alternatief voor het Westerse financiële stelsel en gaat op zoek naar de waarde van vrouwelijke invloed hierop

  De Wereld Draait Door (N3, 19:30)
  Tafelheer: Jan Mulder
  – Schaatsster Ireen W?st
  – Muziek is er van Happy Camper

  Holland sport (N3, 20:25)
  Medepresentator: schaatser Markt Tuiter
  – Schaatsster Marrit Leenstra
  – K1-vechter Badr Hari
  – Bobsleedames Judith Vis en Esmé Kamphuis
  – Nederlands kampioen hink-stap-sprong Fabian Florant (filmpje)

  Pauw & Witteman (N1, 23:00)
  – Bart Chabot, politiek analist
  – Jan Nagel, voorman van de 50Plus-partij
  ———————
  BeeldBuisBodeBeschouwingen

  Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) merkte dat Blauw bloed (zaterdag, Nederland 2, 789.000 kijkers) wat onwennig omging met de ??scoop?? over de toespraken van de koningin, die volgens theoloog Huub Oosterhuis gecensureerd zijn. ??⤽Ze heeft allerlei dingen niet kunnen zeggen die ze wel wilde zeggen,⤝ zei Oosterhuis. Het kwam geen seconde bij de interviewer [Jeroen Snel, red.] op te vragen wát ze dan niet mocht zeggen. Nooit geleerd, bij Blauw bloed.?? Het programma bleek de al eerder gemaakte onthullende uitspraken niet meteen te hebben uitgezonden. ??Jeroen vertrouwde die vreemde vogel van Oosterhuis niet, en is de week daarop per koets naar paleis Huis ten Bosch gesneld om te horen of majesteit dit wel écht behaagde. Pas toen hem niet stampvoetend de deur was gewezen, haalde het gesprek de uitzending.???? ??

  Willem Pekelder (Trouw) vond dat Andere tijden (zaterdag, Nederland 2, 674.000 kijkers) weer een prachtige uitzending verzorgde, ditmaal over boerenknechten in Groningen. ??Historie ontstaat mede bij de gratie van oplettende programmamakers. Had Andere tijden vijf jaar gewacht, dan waren de meeste boerenknechten overleden en was het te laat geweest om dit unieke stukje geschiedenis vast te leggen.??????  Maak melding

 128. In de keuken Dame? Hmm niet eens in de vergader ruimte achter het huis geweest? Mooi he hoe hard en professioneel het gaat met die stichting! :D:D:D Zou provincie Overijssel er een subsidie voor hebben?


  Maak melding

 129. Denk je misschien in het kader van de verkiezingsbeloften? Ik zou het echt niet weten, Derk, of en zo ja, welke overheid eventueel subsidie zou kunnen geven.
  Maar het is een schitterend particulier initiatief. Ik heb al dingen gezien in de catalogus, die mij superhandig lijken en die ook nog eens betaalbaar zijn. Nee, Koko en ik blijven een lijntje houden (als hij ook wil, maar daar heb ik wel vertrouwen in).:)


  Maak melding

 130. Natascha, wanneer ga je naar Polen? Auswitsch lijkt me bijzonder heftig. We zijn jaren geleden eens in kamp Struthhof in de Elzas geweest. Dat was een werkkamp voor politieke gevangenen. Vreselijk oord en onvoorstelbaar hoe de ene mens de andere mens zoiets kan aandoen. De kampdirecteur woonde met zijn gezinnetje naast het kamp. Walgelijk, dat je gewoon door kunt leven met zoveel bloed aan je handen. Helaas leert de geschiedenis ons dat de mens tot veel verschrikkelijks in staat is. Homo homini lupus; de mens is de mens een wolf.


  Maak melding

 131. Dame leuk dat je het een mooie collumn vond.Ik heb er nu een keer of drie iets in geschreven op verzoek .Heb inmiddels voor de volgende ook weer wat ingeleverd.Heb jaren heel leuk bij Marijke Mosterdman toen ze bij Omroep Zwolle was een praatje in het Zwols gedaan .Leuke tijd, leuke meid.


  Maak melding

 132. Ik kopp de krant altijd, maar lees ‘m eerlijk gezegd niet altijd (even goed). Zag het nu voor het eerst, maar ga je wel volgen, Wichert. Mijn vaste verkoper is vorig jaar helaas overleden. Nu staan er steeds andere mensen met de krant bij het winkelcentrum. Altijd even aardig en beleefd. Goed initiatief. Ook ontroerend die fotoreportage van Joop van Ommen met Vati. Dat soort mensen met een groot hart maakt onze samenleving leefbaar.


  Maak melding

 133. @Dame, wat je verteld lijkt op de film ”The boy with the striped pyjama”. Heftige film ook.

  We gaan in juni. Toen ik in de tweede klas van de mavo zat ben ik met school naar Westerbork geweest, uiteraard was het een grauwe regenachtige dag. Er was daar niet heel veel meer te zien maar toch was er die wazige sfeer, toen heb ik besloten dat ik gewoon echt een x naar Auschwitz moest. Dacht achteraf dat het een moment was maar toch is het me altijd blijven trekken. Ik ken veel verhalen maar ik moet gewoon zien waar het zich heeft afgespeeld…


  Maak melding

 134. Dame ik ben nu aan het bijkomen van jou bezoek;)
  Ook ik kijk terug op een hele leuke middag kletsen met jou.
  Jammer dat de tijd zo snel ging maar dat is dan altijd zo bij dit soort ontmoetingen.

  P.S. maak de adoptie papieren alvast maar in orde.


  Maak melding

 135. Bericht door Dame, op 21 februari 2011 om 17:54
  En wat het middagje ook nog eens extra boeiend maakte, is dat Koko en ik ook een paar geheimpjes hebben gedeeld. Zo, vannacht kan Assie wakker liggen, want “my lips are sealed”.

  Dame, ik ben alleen maar nieuwsgierig naar hetgeen ik ’s avonds voorgeschoteld krijg. Word af en toe alleen maar wakker van mijn eigen gesnurk, maar slaap dan zo weer in. 😉


  Maak melding

 136. Ach Dame en Koko gezelligheid kent geen tijd. En dan ook nog een gespreksonderwerp die jullie gezamelijke interesse heeft. Maar des te meer reden om nog een x af te spreken:)


  Maak melding

 137. ik denk dat assie vandaag poelepetaat heeft gehad koko, want het is maandag hé,poelepepaat dag
  zo is het bij ons woensdag gehakt dag.wel met een beetje saus


  Maak melding

 138. plopperderplop,vanavond aan de amstel 7.5
  zal mij benieuwen of die net zo lekker is als een bav-je 8.6
  met een beetje mazzel weet je het morgen derk,eerst even een brandje maken in genemuiden morgenochtend


  Maak melding

 139. Dame ik ben nu aan het bijkomen van jou bezoek

  Ik ben me vast aan het opladen voor het volgende…;) De papieren liggen klaar om verstuurd te worden. Hoop dat ik door de checks kom, m’n zoon.8)


  Maak melding

 140. Ik ben met m’n hoofd nog zo bij vanmiddag Koko, dat ik de koffiekan heb gevuld en koffie in het filter heb gedaan, toen ik thee ging zetten. 🙁
  Nu ja, scheelt morgenochtend weer een handeling.


  Maak melding

Reageer