Berkum verliest in slotfase van SVZW

Zwolle – VV Berkum is thuis tegen SVZW met 1-3 onderuit gegaan al leek de thuisclub lange tijd een punt of zelfs meer te kunnen pakken. Na een snelle 0-1 achterstand vochten de Zwollenaren zich in een aantrekkelijke wedstrijd goed terug maar Berkum verzuimde weer kansen te benutten en kreeg in de slotfase de kous op de kop.

berkum_-_svzw_3760_470.jpg

“We hebben onszelf enorm tekort gedaan. We hadden goede kansen, maar ook weer veel moeite om uit de eerste bal te scoren. Na de 1-2 kantelde de wedstrijd,” aldus waarnemend Berkum-coach Anjos de Lange. SVZW-trainer Peter Wesselink zag ook dat zijn ploeg geen eenvoudige overwinning had behaald. “We hebben het een uur lang heel moeilijk gehad, met name op het middenveld. Daar was Berkum ons de baas.”

berkum_-_svzw_3849_470.jpg

berkum_-_svzw_3913_470.jpg

berkum_-_svzw_3912_470.jpg
Warm is wat anders …

Berkum begon de wedstrijd met aanvallend spel, waarbij Chris van der Meulen tot twee keer toe op keeper Michiel Achterhoek stuitte, maar al snel bleek dat de SVZW-aanval met Gert Jan Tamerus en Omar Kavak bijzonder gevaarlijke en behendige spelers in huis had. Dat werd na zo’n 10 minuten pijnlijk duidelijk toen de Berkum-defensie bijna kinderlijk eenvoudig werd uitgespeeld en Tamerus geen enkele moeite had om in vrije positie de 0-1 te scoren. De thuisclub herstelde zich vrij snel van die domper en bleef voor veel dreiging zorgen, waarbij Kassim Bizimana in de 19e minuut kansrijk leek maar zijn schot net over zag gaan. Na ruim een half uur had Richard Bouwmeester de gelijkmaker op zijn schoen toen hij werd vrijgespeeld door Bizimana maar hij wist niet te profiteren van die buitenkans. Ook Chris van der Meulen en, opnieuw, Bizimana leken dicht bij een doelpunt. Op slag van rust ontkwam Berkum echter aan een grotere achterstand toen een prima kopbal van Tamerus door Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis uit de bovenhoek werd getikt.

Kort na rust had Berkum meer succes al was daar wel hulp van de SVZW-verdediging voor nodig. Niels ten Hoeve blunderde door de bal op een presenteerblaadje bij Chris van der Meulen af te leveren en die aarzelde geen moment met uithalen: 1-1.  Direct daarna was Chris zelfs dicht bij een nieuwe treffer maar geweldig keeperswerk van Michiel Achterhoek voorkwam dat Berkum op voorsprong kwam. Ook Bizimana zag een inzet gestopt door Achterhoek, die in die fase zijn ploeg op de been hield.

Toen de Berkum-supporters al hoopten op een nieuwe overwinning sloegen de efficiënt spelende bezoekers echter toe. Invaller Dewi Perik torende een kwartier voor het einde bij een corner hoog boven alles en iedereen uit en kopte onhoudbaar de 1-2 binnen.  Diezelfde Perik begon even later in het strafschopgebied van Berkum aan een nieuwe opmars maar werd daarbij onderuit gehaald. De terecht toegekende strafschop was geen probleem voor SVZW-topscorer Omar Kavak, die zo voor de 1-3 en zijn 11e doelpunt van dit seizoen zorgde.

Omdat ook de concurrenten het nodige puntverlies leden staat Berkum na deze nederlaag nog steeds 10e op de ranglijst in de Hoofdklasse C. Wel worden de onderlinge verschillen qua punten in de onderste regionen steeds kleiner en zo breidt de ‘gevarenzône” zich dus verder uit. Spanning genoeg dus in de komende weken!

berkum_-_svzw_3742_470.jpg

berkum_-_svzw_3726_470.jpg

berkum_-_svzw_3763_470.jpg

berkum_-_svzw_3766_470.jpg

berkum_-_svzw_3812_470.jpg

berkum_-_svzw_3949_470.jpg

berkum_-_svzw_3896_470.jpg

berkum_-_svzw_3933_470.jpg
Het CDA op verkiezingstoernee bij VV Berkum …

Berkum-SVZW, 19 februari 2011

Eindstand: 1-3 (0-1)

Doelpuntenmakers: 9. Gert Jan Tamerus (0-1), 51. Chris van der Meulen (1-1), 76. Dewi Perik (1-2), 83. Omar Kavak (1-3) (penalty)

Gele kaarten: Jurrian Meijntjes (Berkum), Rob Meyerink, Omar Kavak, Jon Mulderije, Gert Jan Tamerus (SVZW)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Kees Dorgelo, Jurian Meijntjes (84. Saba Gwedelidze), Pascal Diender, Jeffrey Pohowainjaan, Hiro Gnanapragassam, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Richard Bouwmeester (84. Bjorn Rellum), Felix Hermsen, Kassim Bizimana

Opstelling SVZW: Michiel Achterhoek, Rob Meyerink, Marnix Smit, Niels ten Hoeve, Nick de Graaf (46. Stef Lamberink), Omar Kavak, Jon Mulderije (60. Dewi Perik), Nick Wennink (81. Martijn Maris), Chris Elfrink, Marco Parnela, Gert Jan Tamerus

Artikel delen:
Reacties 4
  1. donq.
    berkum tegenvallen? heb je jullie uitslag niet gezien zeker, maar 1 ding is zeker wij hoeven de broek niet op te houden met gemeenschapsgeld


    Maak melding

Reageer