WVF herpakt zich tegen AVW ’66 ( 1-0 )

Zwolle – "Geduldig gebleven". Na de mispeer vorige week, moest WVF het opnemen tegen AVW’66 uit Westervoort. Onder geringe publieke belangstelling, lieten beide teams zien aanvallende bedoelingen te hebben. In de 10e minuut moest WVF doelman ter Wiele voor de eerste keer handelend optreden om een AVW treffer te voorkomen.

Tien minuten later klopte WVF aan de AVW poort. Een mooie, kromme voorzet van Berends werd door Beimers maar net naast gekopt. Diezelfde Beimers pikte, een paar minuten later, de bal slim van de schoen van een AVW verdediger en bracht Kardag in een kansrijke positie. De mannen uit Westervoort kwamen met de schrik vrij. Na een half uur vond scheidsrechter Gerbers het nodig om Reijnen geel te geven vanwege te hard doorgaan op de tegenstander. WVF had de beste papieren voor de openingstreffer en bleef verdedigend goed overeind. Een fraai AVW afstandsschot leek roet in het eten te gooien. Ter Wiele ranselde de bal, met een fraaie zweefduik, maar net uit linker bovenhoek.

In de tweede helft kwamen beide teams ongewijzigd het veld op. AVW ‘66 leek wat meer vat op het spel te krijgen. WVF ontsnapte, dankzij buitenspel, aan een aantal gevaarlijke AVW aanvallen. In de 60e minuut was WVF door toedoen van Beimers opnieuw heel gevaarlijk. Hij slalomde door de AVW defensie, maar vond  daarbij de AVW  gaolie op zijn. Ook de rebound van Kardag trof geen doel. De roodwitten uit Westervoort probeerden met een dubbele wissel het tij te keren. Ook AVW werd, vanwege een te harde charge, op geel getrakteerd. WVF was vlak daarna opnieuw dicht bij een treffer. Kardag schoot, kort draaiend, op doel. De AVW keeper moest gestrekt naar de hoek om een openingstreffer te voorkomen. Ondertussen moest Van Leeuwen plaats maken voor Peters. In de 77e minuut was spits Kardag net iets eerder bij de bal dan de AVW goalie. Uit de klutsbal wist de WVF spits bekwaam de 1-0 aan te tekenen.
AVW zette nogmaals vers bloed in, terwijl bij WVF  Dorgelo werd vervangen door Reinders. Man van de wedstrijd Kardag kreeg  vlak voor tijd een publiekswissel, waarmee Van Putten binnen de lijnen werd gebracht. ‘We zijn vandaag geduldig gebleven ‘, aldus verdediger Ebbens. ‘We hebben ons niet geforceerd , waardoor we uiteindelijk verdiend hebben gewonnen’. Coach Lindeboom sprak van een bevrijdende goal na voetballend getwijfel. WVF klimt door deze overwinning naar de 7e plek op de ranglijst van de 1e klasse Oost.

Door John Ruijsch

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer