Buitenschoolse activiteit Kinderyoga succesvol

De lessen kinderyoga die sinds vorige maand op de brede scholen ‘Het Atelier’ en ‘De Phoenix’ worden gegeven als naschoolse activiteit zijn een succes. Kinderen uit heel Zwolle komen op dinsdag- en woensdagmiddag op de lessen af. Door middel van spelletjes, ontspanningsoefeningen en muziek komen kinderen helemaal tot rust.

Er worden in acht lessen allerlei yogahoudingen en ademhalingsoefeningen geoefend die aangepast zijn aan kinderen. Vaak worden hier dierennamen bij gebruikt, de kinderen doen dan een slang na of een kikker. Soms dansen ze de zonnedans. Dynamische en rustige momenten wisselen elkaar af, zodat kinderen op een speelse manier yoga eigen kunnen maken. Op die manier zijn kinderen op een ontspannen manier bezig met hun lichaam en geest.

De lessen worden gegeven door de docenten Betty van der Veen en Carolyn van de Wijngaert. Beiden zijn al jaren bezig met yoga. Het doel van de lessen is dat kinderen zich uiteindelijk beter leren concentreren en hun rustmomenten kunnen nemen. Bovendien is het goed voor de motorische ontwikkeling en leren de kinderen zich vrij te voelen in een groep.

In april start er op ‘De Phoenix’ in Zwolle-Zuid een nieuwe serie lessen kinderyoga voor kinderen van groep 5 t/m 8. Op ‘Het Atelier’ zullen de nieuwe lessen in mei weer beginnen. Op de brede scholen worden allerlei buitenschoolse activiteiten georganiseerd, zoals voetbalclinics, koken, schilderen en fotograferen. Vaak in samenwerking met studenten van verschillende Landstede opleidingen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.landstede.nl.

Artikel delen:

Reageer