Voorlichting tijdens Week van de Liefde

Zwolle – De Week van de Liefde zit er weer op. Van 11 tot en met 18 februari hebben er door het hele land activiteiten plaatsgevonden, zo ook in IJsselland georganiseerd door GGD, waarbij met name de nadruk lag op voorlichting. In de regio Zwolle vond vrijdag 11 februari een voorlichting plaats aan jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar.

Er werd onder andere op Valentijnsdag voorlichting gegeven aan derdejaars vmbo-leerlingen op de Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle. Deze voorlichtingen stonden in het teken van veilige seks, waarbij onderwerpen als Soa’s, anticonceptie en andere risico’s aanbod kwamen. Ben jij bijdehand genoeg? Op de Thorbecke Scholengemeenschap werd de ‘Bijdehand quiz’ gespeeld. Tijdens deze quiz streden twee tegen elkaar waarbij vier verschillende situaties, op verschillende locaties worden voorgelegd waarbij er over condooms moet worden gecommuniceerd. Op deze manier kunnen jongeren onder leiding van de GGD-quizmaster oefenen in hun communicatie over condooms.

Vrij Veilig Campagne

Tijdens de Week van de Liefde heeft Soa Aids Nederland haar nieuwste campagne Vrij Veilig gelanceerd. De campagne heet Maak Seks Lekker Veilig. Hiermee wordt welbewust een link gelegd met Maak Seks Lekker Duidelijk, de campagne die Soa Aids Nederland afgelopen november samen met Rutgers WPF voerde. In die campagne ging het met name over wensen en grenzen binnen de seks.

Artikel delen:

Reageer