Oververhitte ketel veroorzaakt brand sexshop Zwolle

Donderdagmiddag 12.15 uur vond er een kleine brand plaats bij sexshop Carla Korte aan de Kamperstraat in Zwolle. In het gebouw raakte een CV-ketel oververhit. Het apparaat heeft korte tijd in brand gestaan.

Mede omdat de centrale brandweerpost aan de Harm Smeengekade nabij de Kamperstraat gelegen is kon de brand snel in de kiem gesmoord worden en werd erger voorkomen. In het gebouw werden de ramen en deuren tegen elkaar open gezet om de aanwezige rook te verdrijven.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Er vloog vanmiddag ook lange tijd een (politie?) heli rond boven het gebied: provinciehuis, turfmarkt wipstrik. Heeft iemand dit gezien? Het leek alsof men ergens naar zocht.
  ===========
  I.v.m. de dood van de woonboot-bewoner ??


  Maak melding

 2. Ik heb een poosje naar die helicopter gekeken, maar hij was alleen maar aan het flitsen. Dus ik denk dat er weer foto’s van de wijk zijn gemaakt. Hij ging ook heel systematisch te werk. Hij ging hier heel langzaam boven het huis langs. Met andere woorden, zone’s maken in de lucht. (kan het niet anders omschrijven)


  Maak melding

 3. Dat ging niet goed; per ongeluk op ‘versturen’ geklikt. Dat moest dus zijn:
  Heli (zonder e) aan het flitsen? Hoe hoog vloog hij? Dat hij flitst heeft volgens mij weinig met fotograferen te maken maar meer met de verplichte signaallampen die een luchtvoertuig moet voeren. Wil je van grote afstand fotograferen ?©n flitsen (voor de foto dus) dan zal je wel een kanon van een flitsapparaat nodig hebben.


  Maak melding

 4. De flitsen die je bij luchtvaartuigen ziet zijn inderdaad verplichte lampen, de zogenaamde strobelights. Elk vliegtuig/helicopter is verplicht deze aan te hebben op het moment dat ze in de lucht zijn. Dit ivm. zichtbaarheid voor andere luchtvaartuigen.  Maak melding

Reageer