GroenLinks organiseert cursus gemeentepolitiek

Zwolle – Voor de derde keer op rij organiseert GroenLinks een cursus gemeentepolitiek. In drie avonden worden alle aspecten van de gemeentepolitiek belicht. Hoe gaat het werk in een fractie? Wat is een motie? Hoe stel je raadsvragen op? Wat doet een wethouder eigenlijk? Wat is de verhouding tussen een gemeenteraadsfractie en een afdelingsbestuur? Op al dit soort vragen wordt antwoord gegeven tijdens de cursus. De cursusavonden zijn op maandag 21 maart, maandag 28 maart en maandag 4 april.

groenlinks.jpg

De cursus is een algemene introductie zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in de Zwolse gemeentepolitiek. Ook niet-leden van GroenLinks zijn dus van harte welkom. Tijdens een van de avonden zullen de cursisten gezamenlijk een uur lang de raadsvergadering volgen vanaf de publieke tribune. Daarna wordt geëvalueerd wat men in de vergadering heeft gezien. Mensen die graag aan de cursus willen deelnemen moeten zich uiterlijk 16 maart (!) aanmelden. Dat kan via het mailadres groenlicht@groenlinkszwolle.nl  Vermeld daarbij naam, e-mailadres en telefoonnummer. Er is slechts ruimte voor twaalf deelnemers. Er zijn geen kosten aan de cursus verbonden. Voor meer informatie of aanmeldingen kan men contact opnemen met Patrick Pelman via het bovenstaande mailadres of telefoonnummer 038-4530385.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. En nu ook zelf eens les nemen in wat daadwerkelijk links is in de politiek en niet zoals Jolande Sap in de kamer met rechts meezeulen en later weer bij links gaan hangen


    Maak melding

Reageer