Zing mee met Dichtbij Mattheüs

Zwolle – De Matthäus Passion heeft sinds de eerste uitvoering in 1729 velen weten te raken. En nog steeds bezoeken ieder jaar duizenden liefhebbers de uitvoeringen van de bekendste compositie door Bach. Dit jaar presenteert Impresariaat Kleinkunstig een moderne versie van de Matthäus Passion, die dit klassieke stuk begrijpelijk maakt voor jong en oud. Het koor wat deel uit maakt van de voorstelling wordt speciaal voor deze gelegenheid samengesteld, iedereen mag zich hiervoor opgeven!

‘Dichtbij Mattheüs’ is een muzikale theatervoorstelling, geïnspireerd op de klassieke Matthäus Passion door Johann Sebastian Bach. In deze verfrissende uitvoering wordt verteltheater gecombineerd met jazzy muziek en Nederlandstalige teksten. De traditionele Matthäus Passion gaat over de laatste dagen van het leven van Jezus op aarde, zoals beschreven door de evangelist Mattheüs. Componist Henk Doest heeft door bewerking van de muziek en de toevoeging van verteller Martin Brand geprobeerd de passie toegankelijker te maken voor een breder publiek. Ook worden andere aspecten van het verhaal benadrukt. Hierdoor is de voorstelling interessant voor zowel de doorgewinterde Bach-liefhebber als voor nieuwe luisteraars.

In Zwolle is ‘Dichtbij Mattheüs’ op zaterdag 9 april te zien in Gereformeerde Kerk De Fontein aan het Sterrenkroos 56. Op vrijdag 15 april speelt de voorstelling in Hattem, in Gereformeerde Kerk De Open Poort aan de Veldhoeve 1. Geïnteresseerden die mee willen zingen in het koor kunnen zich nu opgeven. De deelnemers zullen samen met Henk Doest en Martin Brand drie avonden repeteren; een unieke kans om samen met de makers van het stuk deze bewerking van de Matthäus Passion van dichtbij te beleven.

Inschrijven en betalen kan via de website www.dichtbijmattheus.nl/koor . De kosten voor de training zijn €40,- voor drie avonden. De repetities zullen plaatsvinden op woensdagen, 23 en 30 maart en 6 april van 20:00 tot 22:30 in basisschool de Schatgraver in Zwolle-Zuid. Meer informatie over de voorstelling is te vinden op www.dichtbijmattheus.nl . Hier kun u ook terecht voor het bestellen van kaarten en cd’s. Via Facebook en Twitter blijft u op de hoogte van het laatste nieuws rondom deze bijzondere productie.

Artikel delen:

Reageer