Dimence in de race voor ‘Het beste Menu van de Zorg’

Zwolle – Voor de tweede keer op rij maakt Dimence, instelling voor geestelijke gezondheidszorg, kans op de titel ‘Het beste Menu van de Zorg’. Chef-kok Daan van den Bosch en dieetkok Wim Klaas van Dimence doen op 16 en 17 maart tijdens de voorrondes van de kookwedstrijd in Utrecht een gooi naar de titel. De finale is op 18 maart.

Tv-kok Pierre Wind presenteert de wedstrijd tijdens de Zorgtotaal beurs in Utrecht. In de voorrondes hoeven Van den Bosch en Klaas alleen het hoofdgerecht te bereiden. Als dit in de smaak valt mogen de koks het hele menu koken tijdens de finale. Er zijn twee prijzen te winnen tijdens de kookwedstrijd, namelijk ‘Het beste Menu van de Zorg’ en het ‘Het beste Dessert van de Zorg’.

Het menu

Het menu dat de koks bereiden, bestaat uit een voorgerecht van dubbelgetrokken runderbouillon met verse tuinkruiden en een zachte kerriecrème, hoofdgerecht van gegrilde koolvis met verse tuinboontjes met tomaat en lenteui in een veloutésaus en een taartje van opperdoezerronde en als nagerecht een saffraan brioche gevuld met lemon custard. Om patiënten van Dimence ook te laten meegenieten, wordt het menu tijdens Pasen geserveerd.

De kookwedstrijd is een initiatief van Distrivers. Distrivers is leverancier van onder meer versproducten aan met name (zorg)instellingen.

Artikel delen:

Reageer