Kindercarnaval start met Flashmob op Grote Markt

Zwolle – Het Kindercanaval moet in 2011 meer gestalte krijgen. Dat hoopt de jeugdafdeling van CV De Eileuvers, de Eipiepers. Om nog meer kinderen bij het carnaval te betrekken zal het opzetten van het jeugdnest opgeluisterd worden met muziek en een Flashmob.

Voor de mensen die nog nooit van een Flashmob gehoord hebben. Het is een fenomeen overgewaaid uit Amerika waarin er 1 persoon begint te dansen en met de kortste keren danst het hele plein mee. Na afloop loopt een ieder langzaam weer weg en doet of er niks gebeurd is. Echt een fantastisch gezicht waar je gewoon een keer bij geweest moet zijn. De persoon die overigens begint met dansen is niemand minder dan de Eileuver- en Stadsjeugdprinses van Sassendonk, Prinses Janou I die voor deze gelegenheid ook aanwezig is in het kader van het opzetten van de Jeugdpaal van het Sassendonkse kindercarnaval.

Het carnaval in Zwolle is een groot feest dat aan jong en oud veel plezier geeft. Eén van de hoogtepunten ieder jaar is het opzetten van het nest op de carnavals-vrijdagavond om 24.00 uur, natuurlijk veel te laat voor de jeugd van Sassendonk. Maar, net zo als vorig jaar organisereert de commissie Kindercarnaval van CV de Eileuvers het opzetten en neerhalen van een jeugdnest voor alle jonge carnavalsvierders van Sassendonk.

Alle (jeugdige) carnavalsvierders zijn welkom op vrijdag 4 maart a.s. rond 16.45 uur op de Grote Markt voor de Harmonie voor het opzetten van het jeugdnest. Om 17.11 uur gaat het nest omhoog. De kapel "de Hanewakkers" uit Hattem zal dit alles met hun vrolijke klanken opluisteren.

Op carnavals-dinsdag 8 maart a.s. zal het jeugdnest worden neergehaald om 17.49 uur, ondersteund door de kapel Le Bombardon. Daarna gaan het nest en de Eipiepers naar de Proosdij. De sleutelteruggave en de steekafname van onze Jeugdprinses Janou I is vanaf 19.15 uur in de Proosdij. Natuurlijk is iedereen daar ook van harte welkom!!

Artikel delen:

Reageer