Nederlandse selectie Polocrosse traint in Zwolle

Zwolle – De Nederlandse selectie Polocrosse opent haar deuren voor bezoekers op 6 maart aanstaande. De selectie traint voor de Worldcup in juni dit jaar. Van 12.00 – 15.00 uur is een ieder welkom om een kijkje te komen nemen bij het Ruitersportcentrum Zwolle aan de Hollewandsweg 15B. De toegang is gratis. Na de training zal er een oefenwedstrijd plaatshebben.

“Polocrosse is momenteel de snelst groeiende paardensport in Nederland. Het wordt ook wel Lacrosse te paard genoemd. Het afgelopen jaar is in deze spannende tak van de paardensport het aantal spelers ruim verdubbeld,” aldus Paul Wiertz, directeur van Ruitsportcentrum Zwolle-Zuid. “De Polocrosse Vereniging Nederland wil meer bekendheid realiseren en geeft daarom op 6 maart een demonstratie. De sport is niet alleen spannend om te doen, maar ook mooi om naar te kijken.”


Wat is Polocrosse

Polocrosse is een teamsport voor jong en oud. Twee teams (drie spelers per team) strijden om het bezit van de bal en trachten te scoren.  De spelers hanteren een stick met aan het uiteinde een netje. Spelers proberen de bal af te pakken door met hun stick tegen de stick van de tegenstander te tikken. Aan beide uiteinden van het veld staan goals. Belandt de bal tussen de doelpalen dan heeft men een doelpunt gescoord. De sport kan met ieder type paard worden gespeeld, en in tegenstelling tot Polo wordt er niet van paard gewisseld.

Spektakel

Doordat Polocross een contactsport is, is het een waar spektakel om te zien. Paarden komen dicht bij elkaar en raken elkaar aan. Van nature zijn paarden dit gewend binnen hun kudde. Dit gedrag vertonen ze eveneens in de wei. Er zijn vele regels opgesteld om de veiligheid en het welzijn voor de paarden te waarborgen. Scheidsrechters zien hierop toe tijdens de wedstrijden.

Artikel delen:

Reageer