“Wijken vol (van) natuur” van start in Stadshagen

Het project “Wijken vol (van) natuur” is van start gegaan met een avond voor de bewoners van het toekomstige MMWZ (Mens en Milieuvriendelijk Wonen Zwolle)- project in Stadshagen. De avond stond in het teken van de nieuw te ontwerpen natuurvriendelijke tuinen. Daarbij waren ook studenten van De Groene Welle aanwezig, die via hun opleiding zijn betrokken bij het ontwerpen.

Deze aftrap is een belangrijke stap voor het realiseren van natuurvriendelijke voorbeeldtuinen in het MMWZ- project en in de Nooterhof. “Wijken vol (van) Natuur” wordt gezamenlijk uitgevoerd door Milieuraad Zwolle, Landstede, Groene Welle en Travers. Het doel is het bevorderen van het Natuurvriendelijk Tuinieren in de eigen tuin in Zwolle. We starten in de wijk Stadshagen met het realiseren van natuurvriendelijke voorbeeldtuinen.

Na de zomervakantie kunnen de bewoners van Stadshagen deelnemen aan workshops en excursies om hun eigen tuin natuurvriendelijk te maken. Ondertussen wordt door AOC Groene Welle, hoveniersopleiding gewerkt aan een lesprogramma Natuurvriendelijk Tuinieren, dat ook door andere onderwijsinstellingen kan worden gebruikt.  Er wordt verder een informatiepakket ontwikkeld waarmee geïnteresseerde Zwollenaren aan de slag kunnen in hun eigen tuin.

Artikel delen:

Reageer