Route optocht carnaval Zwolle

Zwolle – Ook dit jaar zal er weer een Bonte Stoet door Sassendonk trekken. Traditiegetrouw is de zaterdagmiddag van het Sassendonkse carnaval gereserveerd voor de optocht. Talloze deelnemers van binnen en buiten Sassendonk zullen door duizenden belangstellenden bekeken worden. De organiserende Commissie Optocht van CV De Eileuvers rekent ook dit jaar weer op veel deelnemers. Hield de teller vorig jaar bij zeventig op, dit jaar hoopt men rond de tachtig deelnemers in te kunnen schrijven.

carna_2.jpg

De groepen strijden om de eer en de prijzen in vier categorieën: Loopgroepen tot 3 personen, Loopgroepen met meer dan 3 personen, Groepen met wagens en Carnavalsverenigingen. Daarnaast zal ook dit jaar weer de Loeigoedtrofee uitgereikt worden. Deze trofee wordt uitgereikt aan die groep waarbinnen kinderen een grote rol spelen. Het is een stimuleringsprijs voor het kindercarnaval. Elk jaar is het weer spannend wat het resultaat is van de hersenspinsels van de creatieven , van de noeste arbeid van de bouwers en het gezwoeg van de naaisters. Aan de jury (ook dit jaar heeft de Commissie Optocht weer een professionele jury weten samen te stellen) de zware taak om het een en ander te beoordelen. Elk jaar is het weer een hele klus om goede muziekkorpsen en muziekgroepen naar Zwolle te halen. Het is het streven van de Commissie Optocht om groepen met een zo hoog mogelijk muzikaal niveau mee te laten lopen.

Als u genoten heeft van de optocht, komen zoals elk jaar de collectanten weer bij u langs voor een bijdrage voor het mogelijk maken van de muziek in de optocht. Zonder uw bijdrage zou u al dat moois moeten missen en minder genieten van de optocht. 

De route van de optocht: Wethouder Alferinkweg (start), Hortensiastraat, Assendorperstraat, Sassenpoortenbrug, Wilhelminasingel, Gasthuisplein, Oude Vismarkt, Grote Markt, Luttekestraat, ontbinding eind Luttekestraat.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Jammer dat de optocht niet meer langs de brink rijdt. bij stroomberg was het altijd erg gezellig, ik denk dat de bewoners er wel blij mee zullen zijn ivm de overmaat aan geluidsoverlast.


  Maak melding

 2. Heel erg leuk hoor carnaval!! Helaas houdt dit mooie feest bij Zwolle op >:(
  Wat ik nu al voor het tweede achtereenvolgende jaar op deze site mis is de datum van de optocht??? Of is het niet de bedoeling dat buitenstaanders mee-feesten??


  Maak melding

 3. Prutteke, Weblog Zwolle heeft een bijzonder actuele en uitgebreide agenda. Je vindt deze door bovenaan op de website de optie ‘agenda’ aan te klikken.

  O ja, de optocht start zaterdag 5 maart rond 14.11 uur bij de Wethouder Alferinkweg ;). Elk jaar in het carnavalsweekend is dat op zaterdag rond die tijd en op die locatie.


  Maak melding

Reageer