Machteld Maris te gast bij Bibliotheek Zwolle

Zwolle – Dinsdag 8 maart (Wereld Vrouwendag) is neerlandica, schrijfster en cultureel onderneemster Machteld Maris te gast bij Bibliotheek Zwolle om te vertellen over ‘Het grote geweldige vrouwen boek’. Dit boek behandelt (bijna) alles wat je als moderne vrouw van de wereld zou moeten weten om een verpletterende indruk achter te laten tijdens een borrel, verjaardagsfeest of zakendiner.

Hoewel veel vrouwen succesvol zijn op het gebied van kunst en cultuur, komt de rol van vrouwen in het culturele leven – zeker voor het grote publiek – niet erg duidelijk voor het voetlicht. Om te voorzien in deze leemte stelde Machteld Maris een persoonlijke bloemlezing samen van getalenteerde, succesvolle en opvallende vrouwen uit kunst, cultuur en wetenschap samen. Moeiteloos put de schrijfster uit zowel de high als de low culture en ze biedt een onuitputtelijke voorraad culturele gespreksstof. Van feministische golf tot femme fatale, van modehuis tot Sex and the City. Van Simone de Beauvoir tot Louise Bourgeois, van Madonna tot Mega Mindy. ‘Het grote geweldige vrouwen boek’ is een boek voor vrouwen én mannen, vol interessante feiten en wetenswaardigheden en een bron van inspiratie om je eigen culturele leven op een hoger plan te trekken.

Machteld Maris

Machteld Maris (1970) is neerlandica en werkt als freelance schrijver en projectleider. Zij maakt deel uit van De Nieuwe Collectie, een collectief van vier culturele ondernemers in Amsterdam.

‘Grote geweldige vrouwen’ start dinsdag 10 maart om 20.00 uur in het Biebcafé van Bibliotheek Zwolle (Diezerstraat 80) en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Entree: 5,00 (voorverkoop) en 6,00 (aan de zaal). Reserveren is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer