OZB reikt eerste Zwolse Blauwe Bal uit

Zwolle – Op Carnavalsmaandag 7 maart 2011 wordt om 15.11 uur aan de voet van toren “de Peperbus” de eerste Zwolse Blauwe Bal uitgereikt.door de Ordo Zwollis Balatrones (OZB), oftewel de Orde van de Zwolse Ballen.

Carnavalsconcert_2425_470.jpg

Deze Zwolse orde bestaat uit de ‘geestelijken’ Jan Cees van Hasselt, John Berends, Jaap Hagedoorn, Peter Pot en Gerard van Dooremolen, allen oud-wethouders van de gemeente Zwolle. Alle carnavalsvierders zijn op 7 maart om 15.11 uur van harte welkom bij de uitreiking. Tevens worden alle genomineerden uitgenodigd. Dit jaar zal mgr. Jacobus Hagedoorn, kardinaal van Assendorp, namens genoemd ‘clericaal college’ de Zwolse Blauwe Bal overhandigen aan de gelukkige winnaar en daarbij een toespraak van precies 11 minuten houden. De prijs betreft een speciaal voor de OZB met de hand gemaakte creatuur, die vergezeld zal gaan van een oorkonde.

De OZB zal vanaf 2011 jaarlijks op Carnavalsmaandag de Zwolse Blauwe Bal uitreiken. Deze speciale onderscheiding wordt toegekend aan een persoon of organisatie uit Zwolle die in het voorafgaande jaar op bijzondere wijze in Zwolle heeft bijgedragen aan een sfeer van geestelijke ontspanning, gemoedelijkheid en humor. Tijdens het jaarlijkse OZB-Concilie op kasteel ‘De Essenburgh’ te Hierden, enkele weken voor Carnaval, bepalen de OZB-leden wie van de genomineerden de prijs ontvangt.

Leden van de OZB zijn:

 

–         paus Johannes CXXX OZB

–         mgr. Cornelis Berends OZB, hulpbisschop van de OLV-basiliek

–         mgr. Jacobus Hagedoorn OZB, kardinaal van Assendorp

–         mgr. Petrus Pot OZB, de Groene bisschop

–         mgr. Gerardus van Dooremolen OZB, bisschop van Schwartzwald

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer