Carnavalsvereniging De Knienebelters draait lekker warm

Zwolle – Zaterdagmorgen werd de Hoogheid Prins Will de Eerste (Will Broekman) gevraagd de Carnavalsvereniging Knienebelters uit Westenholte voor te gaan in het Carnaval van 2011. Dit werd gedaan door President Peter (Peter Zuidberg) van De Knienebelters en met een daverend "Ja" door de Hoogheid beantwoord.

knienebelters_3361_470.jpg
President Peter vraagt Hoogheid Prins Will de Eerste voor te gaan …

Het was niet alleen Prins Will de Eerste die het aanstaande carnaval een belangrijk aandeel zal hebben bij De Knienebelters. Ook zijn zoon Mick zal als Jeugdprins Mick de Eerste het Jeugdhof van de CV aanvoeren. Hij zal dit samen doen met President Niels (Niels Teters). Het gebeurd niet vaak dat zowel vader als zijn zoon, zich Prins mogen noemen van een carnavalsvereniging. Rond kwart over tien hadden zo ongeveer alle Hoogheden van de Carnavalsverenigingen uit Zwolle zich verzameld in Huize Broekman aan de Marjoleinweg. Onder hen, de Stadsprins van Sassendonk, Prins Fit I, Prins der Eileuvers met zijn adjudanten Rob Masseling & Luc Steenbergen. Druk was het, maar uitermate gezellig in Huize Broekman aan de Marjoleinweg, waar aan de voorzijde van het huis een drietal tenten waren geplaatst. Het was het begin van een mooie doch grijze carnavalsdag in Westenholte. Grijs, in twee opzichten.

knienebelters_3426_470.jpg

knienebelters_3540_470.jpg

knienebelters_3545_470.jpg


Het was op een paar momenten na redelijk droog gebleven, hetgeen niet wegnam, dat de grijze wolken wel de boventoon voerden. Daarnaast hadden vandalen in de nacht van vrijdag op zaterdag de op het Petuniaplein geplaatste "mascotte" van de vereniging, "Harrie", genaamd, zwaar verminkt. Menig Knienebelter had hier geen woorden voor. Ronduit schandalig en triest, was de meest gehoorde uiting van woede. Nadat de leden van de vereniging en de huisband That’s all, waren opgehaald uit Wijkcentrum Het Anker en bij Huize Broekman waren gearriveerd, werd na enige "Blauwhandjes" te hebben weggewerkt, de Hoogheid onder de vrolijke klanken van de huisband naar het Petuniaplein begeleid. Hier werd, zichtbaar voor iedereen, het embleem van de Carnavalsvereniging tijdens een plechtige ceremonie op zijn plaats getakeld. Na deze plechtige bijeenkomst, waar het Knienebelterslied en "Ik ben een Zwollenaar" door de aanwezigen uit vole borst werd gezongen, werd een en ander in gereedheid gebracht voor de bonte carnavalsoptocht die vanaf Het Anker een route door het voormalig buurtschap maakte. Op de route, maar voornamelijk op en rond het Petuniaplein, hadden veel belangstellenden een plaatsje bemachtigd om de kleurrijke bonte stoet carnavalisten aan zich voorbij te zien trekken. Na de optocht werd de middag afgesloten door een grandioos en bovenal gezellig kindercarnaval in het knienehol "Het Anker".

knienebelters_3261_470.jpg

knienebelters_3287_470.jpg

knienebelters_3369_470.jpg

knienebelters_3384_470.jpg

knienebelters_3444_470.jpg

knienebelters_3475_470.jpg
Vandalen verminkten "Harrie"…

knienebelters_3510_470.jpg

knienebelters_3554_470.jpg

knienebelters_4944_470.jpg

knienebelters_5024_470.jpg

knienebelters_5033_470.jpg

knienebelters_5052_470.jpg

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Ben geen carnavalsvierder (in tegenstelling tot 60% bij ons thuis) maar

  De Knienebelters zijn ook mijn favorieten

  :D:D:D
  Uh, komt “Belters” eigenlijk ook van de helaas verdwenen….

  STINSBERG?


  Maak melding

Reageer