Directeuren uit Egypte bezoeken De Groene Welle

Donderdag brachten 20 onderwijsdirecteuren uit Egypte een bezoek aan De Groene Welle. De Egyptische delegatie was onder andere geïnteresseerd in het Nederlandse onderwijssysteem en in het onderwijsaanbod van De Groene Welle in het bijzonder.


Eigen foto

Directie en enkele medewerkers van De Groene Welle verzorgden donderdag presentaties over het beroepsonderwijs in de agrarische sector, internationale onderwijsprojecten en internationale samenwerking van De Groene Welle. Ook lichtte De Groene Welle haar relatie met het (regionale) bedrijfsleven toe. De dag werd afgesloten met een bezoek aan één van de preferente plantenteeltbedrijven, waar De Groene Welle nauwe contacten mee onderhoud.
 

In november 2006 bezochten al eens 15 onderwijsdirecteuren van landbouwscholen uit Egypte De Groene Welle. Nu staat opnieuw een bezoek gepland met een andere delegatie. De Egyptenaren leggen dit bezoek af om zich op onderwijskundig, onderwijsorganisatorisch en vakinhoudelijk aspecten te orienteren. De positieve ervaringen die de eerste delegatie tijdens hun bezoek aan De Groene Welle hebben opgedaan, hebben ertoe geleid dat ook deze delegatie De Groene Welle wilde bezoeken.

Artikel delen:

Reageer