VV Berkum haalt uit in Putten

Zwolle – VV Berkum heeft het zelfvertrouwen opgevijzeld met een ruime overwinning bij SDC Putten. Na een matige eerste helft overheerste de Zwolse ploeg in het tweede bedrijf en werd er met een 1-4 winst eindelijk weer eens volop gescoord.

sdcp-bz.jpg
Foto: Rainer Fröhlich

“Een verdiende overwinning, zeker als je de tweede helft bekijkt. We hebben toen alles afgestraft en elke echte kans ook met een doelpunt afgemaakt,” keek Berkum-coach Michel van Oostrum na afloop terug. “We kunnen in dit stadium van iedereen winnen maar ook van iedereen verliezen. Gelukkig begint de boel bij ons nu weer een beetje fit te worden,” aldus Berkum-spits Chris van der Meulen, die met twee doelpunten een belangrijke rol vervulde.

In de eerste helft was SDC lange tijd iets beter zonder echt dominant te zijn. De Puttense voorhoede bleef echter voor gevaar zorgen, waarbij vooral de wendbare Madih Doufikar moeilijk te stoppen was. In de 24e minuut leek de thuisclub op voorsprong te komen toen de bal na een corner in het Berkum-doel verdween maar de goed leidende scheidsrechter Kreté keurde de goal af vanwege een overtreding. De Puttenaren schoten vervolgens nog een aantal keren over, maar na ruim een half uur spelen was het alsnog raak toen Maarten Boeve de Berkum-verdediging uitspeelde en de 1-0 kon scoren. Berkum leek daarna aan de beurt om te worden opgerold, ook al omdat de inzet van de Zwollenaren in dat stadium niet overtuigend was. Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis voorkwam vlak voor rust zelfs een grotere achterstand door een goed schot van Peter van Dongen fraai te pareren. De verdediging van SDCP was echter al een aantal keren onzeker gebleken en dat werd in de blessuretijd van de eerste helft fraai afgestraft door Berkum. Kassim Bizimana kwam in balbezit en legde bekeken terug op Marc van der Meulen, die van een afstandje uit kon halen en zo de gelijkmaker liet aantekenen: 1-1.

Die gelijkmaker kwam voor Berkum precies op goede moment en na de rust kreeg dat al snel een vervolg. Omdat de Zwolse ploeg zich bewust was van de defensieve kwetsbaarheid van SDC werd vanaf de aftrap druk gezet, en al na enkele minuten werd Chris van der Meulen voor het doel aangespeeld door Pascal Diender. Chris draaide zich vrij van zijn tegenstanders en schoot fraai de 1-2 binnen. De thuisclub bleef aandringen, wat Mathijs Bouwhuis opnieuw tot enkele belangrijke reddingen dwong, maar verder dan een opnieuw terecht afgekeurde tegengoal kwamen de Puttenaren niet. Toen in de 70e minuut Kassim Bizimana de bal afpikte van de blunderende centrumverdediger Martijn Duits en hij alleen op het doel afging was het lot van SDC bezegeld. Kassim wachtte professioneel de reactie van keeper Martijn Post af en wipte vervolgens uiterst beheerst de 1-3 binnen. SDC moest even daarna met 10 man verder omdat Reza Ngarigota de rode kaart te zien kreeg na een overtreding op Bizimana. In de slotminuten werd het zelfs nog 1-4 toen Chris van der Meulen de bal binnen schoot na een combinatie met, opnieuw, Kassim Bizimana. Ook de constant voor dreiging zorgende Kassim speelde daarmee een bijzonder waardevolle rol, met niet alleen een doelpunt maar ook twee beslissende voorzetten.

Door deze uitslag staat Berkum nu negende op de ranglijst van de Hoofdklasse C. De concurrentie pakte echter ook punten: HZVV zette ONS Sneek aan de kant en DVS ’33 versloeg zelfs zeer verrassend koploper WHC. Het blijft dus spannend!

SDC Putten-Berkum, 26 februari 2011
Eindstand: 1-4 (1-1)

Doelpuntenmakers: 34. Maarten Boeve (1-0), 45+1. Marc van der Meulen (1-1), 49. Chris van der Meulen (1-2), 70. Kassim Bizimana (1-3), 86. Chris van der Meulen (1-4)
Gele kaart: Edmund Mijnheer (Berkum)
Rode kaart: Reza Ngarigota (SDC Putten)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Kees Dorgelo, Edmund Mijnheer, Pascal Diender, Jeffrey Pohowainjaan, Hiro Gnanapragassam, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen (89. Bjorn Rellum), Richard Bouwmeester (80. Saba Gwedelidze), Felix Hermsen, Kassim Bizimana (87. Georgie Huisman)

Opstelling SDC Putten: Martijn Post, Giovanni Boezerman (75. Barry Grevengoed), Reza Ngarigote, Maarten Boeve, Wilbert Scheenstra, Peter van Dongen, Joey Ngarigota (79. Darwin Dacosta), Madih Doufikar, Ashot Ajan, Martijn Duits, Lennard van den Brink

Verslag: Theo Kölker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “VV Berkum haalt uit in Putten”

Reacties zijn gesloten.