CSV ’28 toont veerkracht in Kampen

Zwolle – CSV ’28 was met hooggespannen verwachtingen naar Kampen gereisd want bij winst op KHC zou de ploeg zich verzekeren van de 2e periodetitel. 

Het was daarom behoorlijk schrikken toen er nog maar een kwartier gespeeld was en het team van Arnie Pot al tegen een 2-0 achterstand aankeek. De verdediging van CSV ’28 verkeek zich in het begin van het duel keer op keer op de snelheid van de spitsen van KHC en Damon Nouri (1-0) en Ronald Arends (2-0) straften dit vervolgens genadeloos af. CSV ’28 was wakker en begon terug te knokken. Een kopbal van Peter Bruintjes ging nog over maar even later kopte Gert-Wim van de Esker na een vrije trap van Lauwand Suleiman wel raak (2-1) en die goal wakkerde de strijdlust nog meer aan. Na ruim een half uur kreeg KHC de gelegenheid om de nekslag aan CSV ’28 uit te delen, maar Damon Nouri mikte in vrije positie recht op de paal.

Niet lang daarna kwam CSV ’28 op gelijke hoogte toen bij een hoekschop van Thomas Wieringa keeper Alex Witkamp de bal uit zijn handen liet glippen en vervolgens de half op de grond liggende Yavuz Özdemir raak kopte (2-2). Vlak voor rust kwam CSV ’28 op voorsprong toen de meeverdedigende spits Leroy Knol van KHC de bal in het eigen doel werkte (2-3).

In de 2e helft nam Mart Borns in de verdediging van CSV ’28 de plaats in van de aan zijn knie geblesseerde Willem te Vogt en deed dat heel goed. Hij gaf zijn directe tegenstander weinig ruimte en was hem vaak te snel af. CSV ’28 had het niet alleen verdedigend beter op orde maar de ploeg ging ook ijverig op zoek naar een grotere voorsprong. In die periode toonde keeper Witkamp van KHC aan dat hij zijn misgreep uit de eerste helft te boven was door eerst een gevaarlijk schot van Peter Bruintjes onschadelijk te maken en even later Gert-Wim van de Esker het scoren te beletten.

Met nog een kwartier te spelen kreeg KHC nog een goede mogelijkheid, maar keeper Wibo van Dijk voorkwam dat Ronald Arends de stand weer op gelijke hoogte zou brengen. De definitieve beslissing viel 10 minuten voor het einde. Op links ging Lauwand Suleiman op avontuur, speelde zijn directe tegenstander uit en speelde vanaf de achterlijn de inkomende Thomas Wieringa perfect aan. Een kolfje naar de hand van Wieringa, die zijn 7e treffer van het seizoen noteerde, door de bal heel beheerst in het doel van KHC te schuiven (2-4).

Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Kamp was het periodekampioenschap binnen. Door deze uitslag is CSV ’28 de kop van de ranglijst tot op 2 punten genaderd, alhoewel Nieuwleusen wel een wedstrijd minder speelde.

Maurits Vermeulen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “CSV ’28 toont veerkracht in Kampen”

  1. Gefeliciteerd met het periodekampioenschap! Succes met de strijd om de 1e plaats. Nieuwleusen heeft in elk geval een gezellige veurzitter in Herman van de B. Verder moet een stadse club ze toch kunnen kloppen :D:D:D

Reacties zijn gesloten.