Politieke rel: Solidara eist excuses van PVV

Zwolle – Groot in het nieuws verwijt de provinciale lijsttrekker Mulder van de PVV vandaag Solidara gebrek aan respect. Solidara wordt door Zwollenaar Mulder verweten posters te hebben geplakt op de verkiezingsborden over die van de PVV heen. De tekst op de posters luidt ‘Geef angst en haat geen stem’. Er is geen afzender bekend.

Partijvoorzitter Margriet Twisterling van Solidara is woest. De in Zwolle woonachtige Twisterling: "Zonder navraag concludeert Mulder dat Solidara wel voor de actie verantwoordelijk zal zijn. Maar dat is helemaal niet zo! Nu maakt hij vlak voor de verkiezingen onze partij zwart, waardoor mensen mogelijk niet meer op Solidara willen stemmen. Over respectloos gedrag gesproken! Solidara hing bijna overal als eerste op de verkiezingsborden, dat kun je zien omdat wij bovenaan hebben geplakt. Wij hebben gekozen voor kleine posters, zodat er ruimte overbleef voor de andere partijen. Wie de posters wel hebben opgehangen weet ik niet. Blijkbaar zijn er groepen in de samenleving die een duidelijk signaal willen afgeven. Dus ik eis van Mulder een openbaar excuus aan onze partij. Als het een nette vent is doet hij dat."

Twisterling ergert zich aan wijze van campagne voeren van de PVV. Twisterling: "Nu zeuren ze over posters op de borden, alsof dat van belang is voor de toekomst van Overijssel. Solidara wil graag de discussie aangaan over de inhoud, over de gevolgen die het beleid heeft voor de inwoners van ons land en onze provincie. Maar tijdens de debatten laten ze het meestal afweten en komen ze niet opdagen. Ik erger me daar vreselijk aan."

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

21 gedachten over “Politieke rel: Solidara eist excuses van PVV”

  1. Wat ook niet netjes van solidara is, dat ik 2 keer een folder van hun door de bus kreeg, terwijl ik een nee/nee sticker op de brievenbus heb.

  2. Weet je wat schandalig is als de sp vraaagt om je terug te trekken uit de eerste kamer en dat niet doen om vervolgens op eigen naam verder te gaan en lekker de muntjes opstrijken zoals de heer Yildrim doet.En laten we het maar niet over Twisterling hebben want als het aan haar had gelegen hadden we dit jaar geen kampioenschap van onze fc met aldat gezeur over het nieuwe stadion want dat ben ik ook nog niet vergeten.Tien keer liever mijn stem naar de Pvv dan naar deze amateurs van Solidaria.

  3. Wat een stel kleuters. Het is al eerder gezegd: meerdere partijen plakken gewoon klakkeloos over posters van andere partijen heen. Maarja, sommige partijen maken ook wel zo onbenullig grote posters en plempen er dan ook nog eens meer dan 1 op die borden waarbij men soms ook weet niet ontkomt aan het plakken over andere posters.
    Vorige verkiezingen was één partij in ieder geval een ster in het in beslag nemen van zeker 20% van het hele bord. Weet alleen niet meer welke partij.

    Maar nogmaals: kleuters…..

  4. Twisterling pfft.

    Dus ik eis van Mulder een openbaar excuus aan onze partij. Als het een nette vent is doet hij dat.”

    Daar wachten wij ook nog steeds op, excuses.

  5. Het aanplakbord op de Y-splitsing VanWevelinkhovenstraat – Burg.Drijbensingel staat ook zo’n bord. Even een selectie ‘overelkaarplakkers’:
    – GroenLinks plakt finaal over de SP en een stukje over het CDA
    – SP neemt echter wel bruut veel ruimte in beslag
    – PVV plakt deels over SP en ook deels over Solidara
    – PvdD plakt deels over de PVV

    toppertje op dit aanplakgebeuren is toch wel GroenLinks.

    Maar ik denk dat je de meeste partijen wel kan betrappen op foute praktijken als je de hele stad gaat bekijken.

Reacties zijn gesloten.