Het weer: regen

Zwolle – Zondag is het nat en blijft bewolking het weerbeeld bepalen. Er valt vrijwel de hele dag regen, pas in de avond wordt het droger. De westen- tot noordwestenwind waait onverminderd door: deze is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard. De middagtemperatuur komt uit rond 7 of 8 graden.

26-02-2011_weerfoto_tesselschadestraat.jpg
Tesselschadestraat

Zondagavond en nacht draait de wind naar het noordoosten en neemt geleidelijk aan in kracht af. Vanaf maandag slaat het weer om. Een hogedrukgebied breidt zich uit in de richting van Scandinavië en daarmee komt Nederland in rustiger en iets kouder weer. Maandagochtend kan het in het noorden nog stevig doorwaaien, elders is het rustiger. Verder is het droog en bewolkt bij maxima rond 7 graden.

Dinsdag begint de dag op veel plaatsen met lichte vorst. Overdag zijn er perioden met zon, afgewisseld door wolkenvelden. Het wordt opnieuw 7 graden. De dagen daarna is het typisch weer voor begin maart. Het is droog en redelijk zonnig met temperaturen overdag rond een graad of 7 en in de nachten rond of net onder het vriespunt.

Artikel delen: