SP wil tentoonstelling sociale werkplaatsen naar Zwolle

Zwolle – De SP in Zwolle wil dat de tentoonstelling ‘bijzondere werknemers’ over werknemers van de sociale werkplaatsen naar Zwolle wordt gehaald. De tentoonstelling en het bijbehorende boek geven 21 medewerkers een gezicht. Zij vertellen uitgebreid hun verhaal. Na alle commotie rondom de Wezo is het volgens de SP hoog tijd om de positieve kanten van de sociale werkplaats te laten zien.

SP fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘De sociale werkplaatsen zijn de parel van de sociale zekerheid. Het biedt mensen met een arbeidsbeperking een beschutte werkplek. Dat moeten we koesteren. Dit boek levert een positieve bijdrage aan een juiste beeldvorming van de medewerkers van de sociale werkvoorziening. Het zou mij een lief ding waard zijn om de tentoonstelling naar Zwolle te halen en de medewerkers van de Wezo te betrekken bij de opening van de tentoonstelling.’ De SP gaat het wel en wee op de sociale werkplaatsen aan het hart. De partij is daarom onlangs ook een onderzoek gestart onder de medewerkers van de sociale werkplaatsen. De vragenlijst is bedoeld om alle problemen en meningen van de medewerkers van de sociale werkplaats op een rij te zetten en suggesties en oplossingen in de Tweede Kamer te brengen. De enquête is te vinden op www.armoedewerktniet.nl/enquete.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Een WEZO moet gewoon goed gaan werken, dat is van groot belang.

  Daarnaast hebben we in de samenleving ook nog vele mensen met een langdurige sociale uitkering, waarom kunnen we die niet nuttig inzetten in bv. het Zwolse Machinemuseum?
  Daarvoor is 29000 euro subsidie kennelijk al teveel en gaat de stekker er uit.

  Die (enorme) collectie zetten we straks op straat terwijl het geweldige mogelijkheden biedt op educatief vlak.

  Het wegdoen/verschroten van de collectie industieel erfgoed en de houding van de gemeente (ook uit het verleden) zal landelijk groot nieuws worden…  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.