Inbrekers met hulp van omwonenden aangehouden

Zwolle – Zaterdagmiddag 26 februari werden aan de Provincieroute drie mannen uit Nieuwegein (21, 27 en 32 jaar) op heterdaad betrapt bij een woninginbraak. Het drietal werd aangehouden en ingesloten.

Na een melding van drie verdachte personen aan de Provincieroute en dat één van de personen bij een woning naar binnen zou zijn gegaan, ging de politie ter plaatse. Daar bleek dat de verdachten zich door middel van braak toegang hadden verschaft en nog in de woning aanwezig waren. Met behulp van de melder, omstanders en omwonenden werden twee mannen aangehouden die probeerden te vluchten via de achterzijde van de woning en vervolgens via diverse schuttingen. De derde verdachte bleek nog in de woning aanwezig te zijn. Ook hij probeerde te vluchten bij het aanroepen van “Politie”. Hij sprong uit het raam aan de voorzijde. Hij werd aan de overzijde van de straat aangehouden. Tegen de drie wordt proces-verbaal opgemaakt en de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraak.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Inderdaad hulde voor de omwonenden!

  Ik vind het wel des te enger als het zo dichtbij komt! Ook nog te bedenken dat we zelf zaterdagmidag niet thuis waren.


  ⚠️ Meld

 2. Plantje,
  -Dichtbij- valt nog wel mee, in Rotterdam, Amsterdam etc, is het al heel lang dichtbij.
  Hopelijk is Zwolle zo verstandig om daarvan te leren?  ⚠️ Meld

 3. Bericht door DT34, op 27 februari 2011 om 23:10
  Plantje,
  -Dichtbij- valt nog wel mee, in Rotterdam, Amsterdam etc, is het al heel lang dichtbij.
  Hopelijk is Zwolle zo verstandig om daarvan te leren?

  Nee hoor…dat valt niet mee. Dit is namelijk best wel dicht bij ons huis. Dát bedoel ik. Het is dit keer eens niet in de stad of aan de andere kant van de stad, maar gewoon een paar straten verderop. Dat maakt het voor mij dichtbij en des te enger!

  Hopen dat Zwolle leert van de randstad…maar ik vrees van niet.


  ⚠️ Meld

 4. Ik snap wel wat DT34 bedoelt: in andere steden zijn bepaalde vergrijpen ook alleen maar toegenomen; gaat Zwolle ook lijdzaam toezien hoe het dezelfde kant op gaat? Of wordt er actie ondernomen?
  (Ik zeg dus niet dat ik wel een oplossing heb.)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.