Be Quick wint ‘geitenkaaswedstrijd’ tegen Dronten

Zwolle – Het was een wedstrijd waarin verdedigers grossierden in fouten en een waarin aanvallers het vizier niet altijd op scherp hadden staan. Maar de toeschouwers kregen al vroeg op de zaterdagmiddag een vermakelijke wedstrijd voorgeschoteld. En niet onbelangrijk: Be Quick schreef drie uiterst belangrijke punten bij op de conduitestaat.

Sinds het WK 2002 is de Nederlandse taal verrijkt met de Cruyffiaanse uitdrukking ‘geitenkaaswedstrijd’. De maestro uit Barcelona introduceerde dit gezegde na de wedstrijd tegen Zuid-Korea, waarin de verdediging van de Aziaten een soort gatenkaas was. Deze uitdrukking is in het eerste half uur van de wedstrijd tussen Be Quick en ASV Dronten niet op een ploeg van toepassing, maar op beide teams. Bij het bereiken van de rust kan er al een stand van 4-4 op de borden staan, maar het is dan ‘slechts’ 2-1. In het voordeel van Be Quick, dat moeten we er dan nog aan toevoegen.

De vervroegde wedstrijd begint om half twee en dertig seconden na half twee heeft Jaouad Akloud al de kans om Be Quick op voorsprong te zetten. Hij faalt, maar een minuut later is het via Akloud alsnog prijs. Een schot van Tom Karst komt via het lichaam van Nejim el Atiaoui bij Akloud terecht en die schiet binnen: 1-0. Abdullah krijgt namens Dronten direct de kans om wat terug te doen, maar mist. In de tiende minuut is het alsnog 1-1. Namens de bezoekers is het Wesley de Klein die voor het doelpunt tekent.

Beide ploegen hebben vooral de verdediging niet op orde. Na een misser in de defensie van Dronten is het in de 17e minuut opnieuw Akloud die voor Be Quick scoort: 2-1. Akloud tekent daarmee voor zijn zesde competitiedoelpunt. Het spel blijft op en neer golven en vooral in de laatste tien minuten voor de rust, moet Be Quick de stand naar een gunstiger peil tillen, maar de ploeg laat dat na.

Dronten mag dan een lage klassering in de stand innemen. Na de rust laat het team zien wel degelijk te kunnen voetballen. Be Quick komt een aantal keren goed weg. Keeper de Gram is in deze fase zijn gewicht in goud waard.

In de 61e minuut slaat Be Quick dan toch toe. Tom Karst reageert goed op een diepe bal, omspeelt keeper Wesley Bies en schiet de 3-1 in de touwen. In het slot dringt ASVD nog flink aan, maar komt niet toch scoren. Be Quick echter heeft in de counter alle kansen om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar de ploeg speelt niet meer secuur en lijkt het noorden een beetje kwijt. Dronten komt echter niet meer tot scoren. In de 82e minuut is er nog een hoogstandje als Nejim el Atiaoui met een ver schot de vijandelijke keeper probeert te verschalken. Maar de keeper strekt zicht en weet de bal over te tikken.

Maar 3-1 is ook genoeg voor drie punten en Be Quick neemt wat afstand van plaats nummer elf. Voor de goede orde: de plaatsen dertien en veertien zijn directe degradatieplekken. De plaatsen elf en twaalf betekenen promotie/degradatievoetbal. Volgende week wacht de inhaalwedstrijd bij Zwart Wit in Harderwijk.

Opstelling Be Quick: Jos de Gram, Jordy Hendriks, Joram Hendriks (Tom Eerden), Thomas van den Berg , Durk Jan Sinnema, Bas Beverwijk, Sander Bolt, Nejim el Atiaoui, Tom Karst, Jaouad Akloud (Frank Oosterhof) , Caleb Rahajaan

Met twee doelpunten drukte Jaouad Akloud een belangrijk stempel op de wedstrijd. Akloud: “Deze punten hebben we hard nodig. Het was een leuke wedstrijd, waarin het voor ons veel te lang blijft steken op 2-1. We hadden het veel eerder moeten beslissen, maar gelukkig maakt Tom het dan toch af.”

Sander Bolt: “Al met al vind ik het toch een verdiende overwinning. We hebben toch de meeste kansen gecreëerd. Al moet je zeggen dat we ook moeilijke fases hadden in de wedstrijd.”

Door Gerco Grevers

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)