Zaterdag 19 maart open dag Isala klinieken

Zwolle – Op zaterdag 19 maart vindt van 10.00 tot 16.00 uur de open dag van de Isala klinieken plaats op locatie Weezenlanden. Door diverse ‘zorgpaden’ te bewandelen krijgen bezoekers een beeld van de zorg die geboden wordt bij hartklachten, COPD, een vergrote prostaat, gehoorschade en plaatsing van een knieprothese.

Maar gezondheid is ook een zaak van jezelf. Het voorkomen van klachten en een gezonde leefstijl is dit jaar een belangrijk onderwerp. Nieuw zijn daarom de workshops, waar bezoekers actief aan de slag kunnen met zorgprofessionals. En het is mogelijk dat bezoekers érgens in het ziekenhuis een bijzondere ontmoeting hebben met één van de acteurs. Ze zijn vol goede gezondheidsvoornemens! Informatie: www.isala.nl .

Nieuw dit jaar zijn de workshops verzorgd door medewerkers van Isala. Ook hier staat kennis van je lijf en gezondheid centraal. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven vanaf 4 maart 2011 via de website van Isala. De toegang is gratis. De workshops die worden aangeboden zijn:

  • Tandenpoetsen voor kinderen onder begeleiding van mondhygiënisten.
  • Zelfmeten bij trombose speciaal voor mensen met trombose.
  • Astma bij kinderen. Kinderlongverpleegkundigen laten zien hoe je als ouder astma herkent en wat je zelf kunt doen.
  • Mindfulness. Klinisch psychologen bieden praktische bewustwordingsoefeningen waardoor je stilstaat bij jezelf en je omgeving en tot rust komt.
  • Reanimatie bij volwassenen en AED-gebruik onder leiding van de Isala Academie.

De allerkleinsten kunnen een bezoek brengen aan de poppendokter met hun zieke pop of knuffel. Op de website kunnen kinderen hiervoor een afsprakenkaartje downloaden. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er op de open dag een kinderquiz met vragen over je lijf en gezondheid.

Geïnteresseerden in beroepen in een ziekenhuis kunnen op de opleidingsmarkt in gesprek met stagiaires, leerlingen, professionals en opleiders. De Isala Academie geeft informatie over opleidingsmogelijkheden in het ziekenhuis en bij opleidingsinstellingen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)