Stemmen in Zwolle

Zwolle – Kiezers in Overijssel kunnen bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten op woensdag 2 maart 2011 een keuze maken uit 273 kandidaten van twaalf verschillende politieke partijen. Om uw stem uit te brengen, moet u uw stempas en een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen.

ps_1.jpg

U kunt voor het uitbrengen van uw stem in Zwolle ook nog eens kiezen uit 66 stemlocaties. Vóór de verkiezingsdag ontvangt u een overzicht van alle stembureaus in Zwolle en een lijst met deelnemende partijen en kandidaten. De gemeente heeft ook een plattegrond gemaakt met alle stembureaus. Met de stempas die u van de gemeente heeft ontvangen, kunt u in elk stemdistrict in Zwolle uw stem uitbrengen. De voorzitter van het stembureau vraagt voordat u uw stem uitbrengt altijd om een identiteitsbewijs. Dat legitimatiebewijs mag op 2 maart maximaal 5 jaar zijn verlopen. De einddatum moet dus ná 2 maart 2006 liggen. U kunt tussen 07.30 en 21.00 uur in een stembureau naar keuze terecht om te gaan stemmen. Het stembureau in de brasserie van het station, in het Provinciehuis én het mobiele stembureau hebben afwijkende openingstijden.

ps_2.jpg

Als u officieel pas na 18 januari 2011 bent ingeschreven in de basisadministratie van Zwolle, ontvangt u geen Zwolse stempas. U bent dan kiesgerechtigd in uw vorige gemeente.

Stond u op 18 januari wél officieel in Zwolle ingeschreven, maar heeft u geen stempas ontvangen? Vraag dan voor maandag 28 februari 2011 15.00 uur in persoon alsnog uw stempas aan bij de publieksbalies in het Stadskantoor.

Ook als u uw stempas bent kwijtgeraakt, kunt u nog tot maandag 15.00 uur een duplicaat aanvragen. In beide gevallen moet u een geldig identiteitsbewijs meenemen.

U kunt een andere kiezer machtigen om namens u te stemmen. Elke kiezer mag maximaal twee volmachten aannemen. Een gemachtigde moet een volmachtstem altijd gelijktijdig met de eigen stem uitbrengen.

Voor het geven van een volmacht vult u op de achterzijde van de stempas de gevraagde gegevens in waarna zowel de gevolmachtigde als de volmachtgever de stempas ondertekenen. Vervolgens kan de gemachtigde met uw stempas uw stem uitbrengen. Een volmacht kan tot op de dag van de verkiezing geregeld worden.

Als u een andere kiezer machtigt voor u te stemmen, moet u een kopie van een legitimatiebewijs aan de gevolmachtigde meegeven. Die moet dat bij uw volmachtstem kunnen overleggen op het stembureau.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Stemmen in Zwolle”

Reacties zijn gesloten.