Waardering voor consulenten Isala Klinieken

Zwolle – Afgelopen vrijdag zijn Harriët de Vries en Kitty Reeuwijk, verpleegkundig consulenten reumatologie bij de Isala Klinieken in Zwolle, bij de landelijke uitreiking officieel uitgeroepen tot grootste plussen in de campagne van Zilveren Kruis Achmea. Zij werden genomineerd door Zwolse Irma van den Berg die haar leven aan de twee dankt. 

plus.jpg

De afgelopen maanden hebben honderden Nederlanders elkaar in het zonnetje gezet. Dat gebeurde in het kader van de landelijke Grootste Plus-campagne van Zilveren Kruis Achmea. De vijf als mooist geselecteerde winnende verhalen kregen een verwenweekend aangeboden. Ook mochten Harriët en Kitty € 1500 doneren aan een goed doel naar keuze. Roelof Konterman, directievoorzitter Achmea Zorg, overhandigde in het FC Zwolle-stadion de cheque van € 1500 aan Petra Baart van de Jeugd Reuma Vereniging. “Het is helemaal geweldig dat we deze donatie hebben gekregen. We organiseren allerlei weekenden voor kinderen met reuma. Dat lotgenotencontact is heel belangrijk,” reageert Petra Baart. “Ik vond het verhaal van Kitty en Harriët heel bijzonder. Het is goed dat dergelijke betrokken zorgverleners dankzij Zilveren Kruis Achmea een gezicht krijgen. Het brengt anderen hopelijk op ideeën.”


Irma van den Berg (56) komt al jaren bij Kitty en Harriët, verpleegkundig consulenten reumatologie bij het reumatologisch centrum van de Isala Klinieken. Ze is altijd stipt een kwartier te vroeg. Vandaar dat Harriët en Kitty een raar gevoel kregen toen Irma op een ochtend niet kwam opdagen. Dat was niets voor trouwe Irma, die slecht ter been is en zich in een scootmobiel verplaatst.

Kitty: “We wisten meteen dat het niet pluis zat. We dachten: ze ligt vast in een gracht of is tegen een boom gereden. Ik had geen patiënten dus ik was degene die de route terugfietste, op weg naar Irma’s huis. Ik trof haar thuis, op het toilet. Ze zag er slecht uit. Benauwd, in paniek. Ik belde de ambulance en Harriët ging in het ziekenhuis ondertussen naar de intensive care om de situatie van Irma toe te lichten. Wie de contactpersonen zijn, welke medicijnen ze gebruikt. Zo kreeg ze meteen de beste zorg. Nee, we bellen niet alle patiënten na als ze niet komen, dan zouden we een soort fietskoeriers worden. Maar ik ben blij dat ik bij Irma mijn onderbuikgevoel heb gevolgd.”

Irma is blij dat ze nu iets terug kon doen. “Ik bleek die ochtend een bacteriële infectie in mijn bloed te hebben. Ze had geen half uur later moeten komen. Dan was ik dus niet meer op deze aarde geweest. Heftig hoor.” 

Alle zorgverhalen zijn terug te lezen op www.grootsteplus.nl. Meer informatie over de Jeugd Reuma Vereniging vindt u op www.jeugdreumavereniging.nl

Artikel delen:
Reacties 6
  1. KITTY en HARI?TT.

    Ik kom al 10 jaar bij deze meiden op de afdeling.
    Ze staan altijd voor je klaar en nemen dan ook alle tijd voor je.
    Jullie zijn echt twee kanjers !!!!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.