Zwolle in teken van 7 days of inspiration

Zwolle – Maandag ging in Zwolle 7 days of inspiration (7di038) van start. Zwolle staat 7 dagen in het teken staan van inspiratie en het upgraden van de stad. Elke dag staat er een ander thema in de belangstelling. Onderwerpen als onderwijs, zorg, werk, duurzaamheid, versimpelen en voeding komen aan bod. Het 7-daagse evenement vindt tevens in 15+ andere steden plaats. In totaal wordt er in Nederland gewerkt aan ruim 90 initiatieven. Op de Vrije School aan de Bachlaan vond maandagmiddag het project Droomboom plaats. Dreamcoach Hanneke Jonkman gaf aan de leerlingen van de school een workshop. Het werd een creatieve douche!

28-02-2011_thema_dromen_vrije_school_michael_5.jpg

De activiteiten van 7 days of inspiration 038 zijn toegankelijk voor iedereen, waarbij openheid en inspiratie centraal staan. In 7 dagen Nederland upgraden door het verspreiden van waardevolle initiatieven, krachtige netwerken te verbinden en de meest inspirerende verhalen te delen: dit is de gedachte achter 7 days of inspiration. In heel Zwolle vinden tot 6 maart meer dan twintig verschillende projecten plaats, die in het teken staan van de thema’s. Zo worden dinsdag de Zwolse mantelzorgers in het zonnetje gezet. Het Ecodrome is dan open (zonder kosten) voor de mantelzorgers. Donderdag is de dag van de duurzaamheid, een project plaats voor kinderen genaamd Groenkapje vangt ECO dromen. Er worden workshops aangeboden voor kinderen, zodat ze bewust worden van het groene leven op deze aardbol. Volgens Michelle Laagewaard van de organisatie is, door de contacten die tot nu toe zijn gelegd, het project nu al geslaagd.

28-02-2011_thema_dromen_vrije_school_michael_2.jpg

28-02-2011_thema_dromen_vrije_school_michael_4.jpg

28-02-2011_thema_dromen_vrije_school_michael_6.jpg

Op de dag van ‘het werk’ is er een Twiner in Xanders Bazaar. Twiner staat voor Twitter, diner en wine. Door de verschillende netwerken kan er een groep ontstaan die iets kan betekenen voor een organisatie in Zwolle. Dit jaar is er voor de WEZO gekozen. Elke avond vindt een nabeschouwing plaats in het Inspiratiehuis aan de Stationsweg. Dan staat de DaVincitafel centraal: een dialoog met projectinspiratoren en stakeholders rondom het dagthema om met elkaar de dag te bespreken en vooral om te kijken welke inspiratie er uit te halen is voor het vervolg.

28-02-2011_thema_dromen_vrije_school_michael_3.jpg

7 days of inspiration wordt geheel opgezet zonder geld en juist met gebruik van sociale overwaarde. Er zijn verschillende individuen en organisaties die met overwaarde de activiteiten in Zwolle tot stand brengen. Deze initiatieven zorgen ervoor dat het evenement van, door en voor iedereen mogelijk is zonder tegenprestatie. De sociale overwaarde krijgt vorm door  onder andere het World Café, Ynnovate, Xanders Bazaar, het Ecodrome en AIDA Communicatie. Alles draait om ‘gewoon doen’, gewoon elkaar inspireren en daardoor meer mogelijk maken.

28-02-2011_thema_dromen_vrije_school_michael_1.jpg

Artikel delen: