Schellerheem blij met Greijdanus ‘troeppers’

Zwolle – Buurtbewoners van het Zwolse Schellerheem zijn erg blij met de leerlingen van Greijdanus, die sinds september 2010 de leefbaarheid van de wijk vergroten. Voor hun maatschappelijke stage houden de scholieren als ‘troeppers’ wekelijks de wijk schoon.

 

troepers.jpg

En het resultaat mag er zijn. Dat de wijk rondom de school een stuk schoner is geworden valt de buurtbewoners op. Om de leerlingen te bedanken voor hun inzet hebben een aantal bewoners meegewerkt aan een video-interview, dat te bekijken is op www.greijdanus.nl/bedankttroeppers. Meneer Hack (David Spanjarstraat): “Ik zie de leerlingen regelmatig lopen en ze zijn erg enthousiast bezig. Geweldig! Ik weet dat veel buurtbewoners er erg enthousiast over zijn, dus leerlingen; bedankt, ga er vooral mee door!” Meneer Haze en meneer ten Napel hebben samen jarenlang zelf met de prikker de buurt schoongehouden, omdat ze, zoals ze zelf zeggen, zich ‘mateloos ergeren aan rommel’. Ze zijn blij dat de leerlingen nu deze taak oppakken.

Meneer Holthuis: “Ik zie de leerlingen regelmatig langs komen en heb hen gecomplimenteerd met het werk wat ze doen; deze leerlingen zijn een voorbeeldfunctie voor de hogere klassen.” De C1000 aan de Forelkolk heeft de scholieren met wat lekkers aangemoedigd het goede werk wat ze doen zo enthousiast voort te zetten.

Bart Heijboer, coördinator van de maatschappelijk stage op het Greijdanus, is erg blij met bedankjes: “Voor de leerlingen is het erg leuk om te merken dat het werk wat ze doen ook gewaardeerd wordt. Voor de school is het prettig dat we op deze manier iets kunnen betekenen voor onze omgeving.”

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.