Inschrijven 14de Ekiden Zwolle kan nog

Op zondag 1 april organiseert de Zwolse Atletiekvereniging PEC 1910 de 14de editie van de estafettemarathon Ekiden. Burgemeester Henk Jan Meijer lost die middag het startschot. Windesheim is hoofdsponsor van het sportevenement, waar zo’n duizend hardlopers worden verwacht. Inschrijven kan nog.

Een Ekiden is een marathon (ruim 42 kilometer) die door teams van zes hardlopers in estafettevorm wordt afgelegd. De etappes meten vijf, tien of ruim zeven kilometer. De Zwolse Ekiden is al jaren een gezellige drukte met honderden sporters en een groot publiek. Met muziekbands, een springkussen en schmink voor de kinderen is de Ekiden een feest voor alle leeftijden. De sportieve prestaties worden neergezet door teams in verschillende categorieën. In totaal verwacht de organisatie ruim 130 teams. Captains en invallers meegeteld, zijn dat bijna duizend hardlopers.

Met collega’s en buren

Leden van de atletiekbond KNAU strijden om de Geert Brettschneider Bokaal (heren, genoemd naar PEC’s oudste lid) en de AV PEC 1910 Bokaal (dames). Maar uit de wijde omgeving van Zwolle doen ploegen mee in andere categorieën. Teams van elk type onderwijsinstelling strijden om de Windesheim Bokaal. Hardlopers van bedrijventeams strijden om de Ton Schouten Bokaal, zorginstellingen om de Novon Bokaal. Wie met vrienden loopt, strijdt om de Sportscenter Bokaal voor recreanten en wie met de buren een team vormt, dingt mee naar Bokaal Stratenteams.

Windesheim: shirt en titelverdediger

Als aandenken aan de Ekiden krijgt elke loper een T-shirt van hoofdsponsor Windesheim. De hogeschool sponsort het evenement al enkele jaren. Studenten en medewerkers  doen ook aan deze editie weer actief mee, met minstens zeven teams. Team Windesheim Eén was vorig jaar het snelste en verdedigt nu de Windesheim Bokaal.

De Ekiden sluit bovendien aan bij het motto waarmee de hogeschool dit voorjaar haar lustrum viert: ‘Voor en door regio Zwolle’. Windesheim wil bewoners, bedrijven en relaties in Zwolle en de regio laten meedelen in de lustrumactiviteiten. Meer over het lustrum van Windesheim vindt u op www.windesheim.nl.

Meedoen

De Ekiden vindt plaats op atletiekbaan Wim Peters van het sportpark Het Hoge Laar. Inschrijven voor de Ekiden kan vandaag en morgen nog via de website www.ekidenzwolle.nl, kosten € 40 per team. Inschrijven kan ook op zondag 1 april ter plaatse. Het inschrijfgeld bedraagt dan € 46 per team.

Sponsoren

De Ekiden Zwolle wordt mede mogelijk gemaakt door Windesheim, SportsCenter, Rabobank, eGate, Abbott Laboratories BV, Campanile Hotel Zwolle en de gemeente Zwolle.

Artikel delen:

Reageer