Carnaval barst los in Zwolle

Zwolle – Vrijdagmiddag is in Zwolle het carnaval losgebarsten. Met name jeugdige carnavalsvierders waren voor de Harmonie op de Grote Markt bijeen om hun jeugdnest te plaatsen. Het nest werd opgezet met de muzikale klanken van kapel "de Hanewakkers" uit Hattem. Aansluitend vond er een ‘Flashmob’ plaats. Honderden zotten deden hieraan mee en hielden een ‘spontane dans’ op het stadsplein.

kc_5-1.jpg

Het Kindercanaval moet in 2011 meer gestalte krijgen. Dat hoopt de jeugdafdeling van CV De Eileuvers, de Eipiepers. Om nog meer kinderen bij het carnaval te betrekken werd het opzetten van het jeugdnest opgeluisterd met muziek en een Flashmob. Voor de mensen die nog nooit van een Flashmob gehoord hebben. Het is een fenomeen overgewaaid uit Amerika waarin er 1 persoon begint te dansen en met de kortste keren danst het hele plein mee. Na afloop loopt een ieder langzaam weer weg en doet of er niks gebeurd is. In Zwolle was dit een aangepaste versie, maar niet minder vrolijk!

kc_3-1.jpg

kc_4-1.jpg

 kc_6-1.jpg

Het carnaval in Zwolle is een groot feest dat aan jong en oud veel plezier geeft. Eén van de hoogtepunten ieder jaar is het opzetten van het nest op de carnavals-vrijdagavond om 24.00 uur. Voor de ouderen welteverstaan!

kc_1-1.jpg

Op carnavals-dinsdag 8 maart a.s. zal het jeugdnest worden neergehaald om 17.49 uur, ondersteund door de kapel Le Bombardon. Daarna gaan het nest en de Eipiepers naar de Proosdij. De sleutelteruggave en de steekafname van onze Jeugdprinses Janou I is vanaf 19.15 uur in de Proosdij. Natuurlijk is iedereen daar ook van harte welkom!!

kc_2-1.jpg 

kc_7-1.jpg

Artikel delen:
Reacties 7
 1. :D:D voor de kinderen een super leuk gebeuren, erg jammer dat zwolle hun vakantie niet aan de carnaval wil aan passen zodat de kinderen maar erg kort lol kunnen hebben van dit ooohhh zo leuke dagen :D:D:D


  Maak melding

 2. @ Judith, de scholen in Zwolle kunnen er voor kiezen om op maandag een margedag te hebben. Waar een wil is, is een weg. Maar de wil is er bij de meeste Zwolse scholen niet.


  Maak melding

 3. Ik vind dat de scholen zich wel aan kunnen passen ,met het carnaval
  er word ook te pas en te on pas marge dagen gegeven .wat ook anders kan,en voor wie niet van carnaval houd kan ook andere dingen doen in de vakantie.


  Maak melding

 4. @ Spphia ben het helemaal met je eens. Wij hebben er zelfs vorig jaar op carnavalsmaandag een boete voor gehad. Ongeoorloofd verzuim.
  Maar zou het zo weer doen. Maar dit jaar moet er examen gedaan worden, en willen we dit gedoe maar niet op de hals halen.


  Maak melding

 5. Dit speelt nu al zolang,jammer dat de scholen niet allemaal de gelegenheid geven,wat was het vroeger gezellig op maandag hele gezinnen en families bont gekleed de stad in.Nu is het ook gezellig maar je mist toch wat .


  Maak melding

Reageer