Carnaval in Zwolle is van start gegaan

Zwolle – Nadat de jeugd van Sassendonk vrijdagmiddag al een start hadden gemaakt met het opzetten van het Jeugdnest op de Grote Markt, was het precies middernacht de beurt aan de oudere carnavalsvierders die de ceremonie met het Eileuversnest beleefden. Het carnaval is begonnen!

sas_5-1.jpg

Op de kille Grote Markt dromden de honderden liefhebbers van het carnaval vanaf 23.00 uur bijeen om de traditie van het opzetten van het Eileuversnest bij te wonen. Honderden Sassendonkers hadden deze avond de moeite genomen om naar het centrale plein in de stad te gaan. Een jarenlange traditie die dit jaar, leek het wel, nog meer feestgangers naar de Grote Markt had getrokken. Het plein stond vol! Toen de paal met de emblemen en natuurlijk de Eileuver erop stond werd uit volle borst De Zwollenaar gezongen en werd er vuurwerk afgestoken. Na deze traditie wensten de Sassendonkers elkaar veel pleizer de komende dagen. Vervolgens trokken de feestvierders naar de Veurstroate, de nieuwe Rodetorententien, De Tent of de vele café’s om daar de start van het carnaval te vieren.

sas_1-1.jpg
Een volgepakte Grote Markt…

 sas_8-1.jpg
Carnavalsgroep De 3 altijd prominent aanwezig met hun verlichte kar…

sas_7-1.jpg
D’ Oelewappers plaatsen rond middernacht altijd hun eigen paal… 

sas_4-1.jpg

sas_6-1.jpg 

sas_30-1.jpg 

sas_2-1.jpg

sas_3-1.jpg

sas_9-1.jpg

sas_10-1.jpg 

Artikel delen:
Reacties 6
 1. @ Derk, al een tijdje thuis, eerst even het voetbal gekeken en daarna, zojuist dus, op wlz. Het was ook weer prachtig.
  De sfeer zat er heel goed in. Uiteraard weer de carnavaleske dingen beleefd. (niet na te vertellen). Mensen die je wel of niet herkennen, de prins, incognito tegen gekomen, de laatste carnavals roddels, het laatste biertje in de kroeg, de “Sassendonkers
  ” die naar huis toegaan. Al met al, weer een schitterend (stuk(je) theater mee gemaakt.
  En dat is vanavond nog maar, dat gaat echt het hele weekend door en daarna. Mijn tip is, let op wat er gaat gebeuren bij de kleine kroegen.
  Als je de programma’s ziet, beloofd het een heerlijk carnaval te worden.
  De tent op het rode toren plein, moet nog even groeien.
  Ik zag tijdens mijn verblijf, daar zo, dat er aardig wat mensen waren van vaste carnavals groepen.
  Maar verder wens ik een ieder een heerlijk carnaval. Bedenk echter wel, dat je het feest, zelf maakt. En dat anderen daar deelgenoot van zijn, of dat jij deelgenoot bent, van hetgeen anderen laten zien.
  Maar bovenal, GENIET !!!!!!, van SASSENDONK :D:D:D:P


  Maak melding

Reageer