Route optocht carnaval zwolle

Zwolle – Ook dit jaar zal er weer een Bonte Stoet door Sassendonk trekken. Traditiegetrouw is de zaterdagmiddag van het Sassendonkse carnaval gereserveerd voor de optocht. Talloze deelnemers van binnen en buiten Sassendonk zullen door duizenden belangstellenden bekeken worden. De organiserende Commissie Optocht van CV De Eileuvers rekent ook dit jaar weer op veel deelnemers. Ongeveer 70 deelnemers zullen in een bonte stoet aan de bezoekers van de stad voorbij trekken. De optocht vertrekt rond 14.00 uur vanaf de Wethouder Alferinkweg en zal rond 15.00 uur in het stadscentrum zijn.

De groepen strijden om de eer en de prijzen in vier categorieën: Loopgroepen tot 3 personen, Loopgroepen met meer dan 3 personen, Groepen met wagens en Carnavalsverenigingen. Daarnaast zal ook dit jaar weer de Loeigoedtrofee uitgereikt worden. Deze trofee wordt uitgereikt aan die groep waarbinnen kinderen een grote rol spelen. Het is een stimuleringsprijs voor het kindercarnaval. Elk jaar is het weer spannend wat het resultaat is van de hersenspinsels van de creatieven , van de noeste arbeid van de bouwers en het gezwoeg van de naaisters. Aan de jury (ook dit jaar heeft de Commissie Optocht weer een professionele jury weten samen te stellen) de zware taak om het een en ander te beoordelen. Elk jaar is het weer een hele klus om goede muziekkorpsen en muziekgroepen naar Zwolle te halen. Het is het streven van de Commissie Optocht om groepen met een zo hoog mogelijk muzikaal niveau mee te laten lopen.

Als u genoten heeft van de optocht, komen zoals elk jaar de collectanten weer bij u langs voor een bijdrage voor het mogelijk maken van de muziek in de optocht. Zonder uw bijdrage zou u al dat moois moeten missen en minder genieten van de optocht. 

De route van de optocht: Wethouder Alferinkweg (start), Hortensiastraat, Assendorperstraat, Sassenpoortenbrug, Wilhelminasingel, Gasthuisplein, Oude Vismarkt, Grote Markt, Luttekestraat, ontbinding eind Luttekestraat.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Misschien nog een laatstenippertje-idee voor een stunt in Assendorp: in de Peperbusse stond de afgegeven vergunning voor de optocht vermeld: voor de binnenstad!
    Dus dost u uit als koddebeier en regelne*ker, en stelt u zichtbaar op, daar waar de optocht de Hortensiastraat indraait, en haaft hand. :D:D


    Maak melding

  2. Heb net ook nog een stuk van het carnaval meegekregen, toen ik in de stad was….zag er idd gezellig en gekleurd uit. Er lopen er ook al 2 van ons :D:D:D


    Maak melding

Reageer