Publiek beoordeelt ‘Nacht van de Architectuur’

Op vrijdag 30 Maart vindt er in de Broerenkerk de tweede editie van ”De Nacht van de Architectuur” plaats. Op deze avond wordt door een vakjury en een publieksjury bekend gemaakt wat het mooiste object is, gebouwd in de periode tussen 1 juli 2005 – 1 juli 2006 in Zwolle. Ontwerpers konden hun inzendingen insturen in de categorieën: woningbouw, utiliteitsbouw en een vrije categorie.


 

De publieksprijs wordt beoordeeld door de lezers van De Stentor, lezers konden via een formulier hun waardering geven aan de deelnemende objecten. De 8 panden met de hoogste waardering van de lezers werden genomineerd voor de publieksjuryprijs. Zaterdag 24 maart ging een selectie van 35 lezers, die de publieksjury vormde, met een bus langs de 8 panden om deze te beoordelen. Hieruit volgt een winnaar die op vrijdag 30 maart bekend gemaakt wordt.


De Muziekwijk in Holtenbroek

  


De appartementen boven het winkelcentrum Holtenbroek


Het gebouw van de Wezo wordt beoordeeld

Meer informatie kunt u lezen op: architectuurprijszwolle.nl

De vakprijs wordt door een vakkundige jury uitgereikt. De jury bestaat uit:

Voorzitter Hans Mulder

Marte Röling van Marte Röling Partners

Jeanne Dekkers van Jeanne Dekkers Architectuur

Indira van ’t Klooster van Architectuur Lokaal

Haiko Meijer van Architekten Onix

Eerde Schippers van Inbo Adviseurs Stedenbouwkundigen Architecten

De Smaragd winnnaar van afgelopen jaar:
Op vrijdag 24 maart heeft de Nacht van de Architectuur zijn eerste editie in Zwolle beleefd. Tijdens dit evenement is de Architectuurprijs Zwolle uitgereikt aan de architect die in de ogen van een vakjury en publieksjury de beste bijdrage leverde aan het ruimtelijk ontwerp van Zwolle.

De vakjury reikte haar prijs uit aan Vera Yanovshtchinsky architecten BV voor het project De Smaragd (winkelcentrum Stadshagen). Het nieuwe Club- en botenhuis van de Zwolse Roei-en Zeilvereniging van architect Zofa ging met de publieksjuryprijs aan de haal.

 

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer