Zwolse Blauwe Bal voor Wim van ’t Slot

Zwolle – Op Carnavalsmaandag 7 maart 2011 werd om 15.11 uur in theater De Spiegel de eerste Zwolse Blauwe Bal uitgereikt door de Ordo Zwollis Balatrones (OZB), oftewel de Orde van de Zwolse Ballen. De Blauw Bal ging voor het eerst naar Mommerië-lid Wim van ’t Slot, omdat hij op bijzondere wijze in Zwolle heeft bijgedragen aan een sfeer van geestelijke ontspanning, gemoedelijkheid en humor.

07-03-2011_zwolse_bal_voor_wim_van_t_slot_theater_de_spiegel_2.jpg

Deze Zwolse orde bestaat uit de ‘geestelijken’ Jan Cees van Hasselt, John Berends, Jaap Hagedoorn, Peter Pot en Gerard van Dooremolen, allen oud-wethouders van de gemeente Zwolle. Dit jaar overhandigde mgr. Jacobus Hagedoorn, kardinaal van Assendorp, namens genoemd ‘clericaal college’ de Zwolse Blauwe Bal aan Van ’t Slot en hield daarbij een toespraak van precies 11 minuten. De prijs betreft een speciaal voor de OZB met de hand gemaakte creatuur, die vergezeld ging van een oorkonde.

07-03-2011_zwolse_bal_voor_wim_van_t_slot_theater_de_spiegel_1.jpg

07-03-2011_zwolse_bal_voor_wim_van_t_slot_theater_de_spiegel_3.jpg

De OZB zal vanaf 2011 jaarlijks op Carnavalsmaandag de Zwolse Blauwe Bal uitreiken. Deze speciale onderscheiding wordt toegekend aan een persoon of organisatie uit Zwolle die in het voorafgaande jaar op bijzondere wijze in Zwolle heeft bijgedragen aan een sfeer van geestelijke ontspanning, gemoedelijkheid en humor. Tijdens het jaarlijkse OZB-Concilie op kasteel ‘De Essenburgh’ te Hierden, enkele weken voor Carnaval, bepalen de OZB-leden wie van de genomineerden de prijs ontvangt.

Leden van de OZB zijn:

–         paus Johannes CXXX OZB

–         mgr. Cornelis Berends OZB, hulpbisschop van de OLV-basiliek

–         mgr. Jacobus Hagedoorn OZB, kardinaal van Assendorp

–         mgr. Petrus Pot OZB, de Groene bisschop

–         mgr. Gerardus van Dooremolen OZB, bisschop van Schwartzwald

07-03-2011_zwolse_bal_voor_wim_van_t_slot_theater_de_spiegel_4.jpg

07-03-2011_zwolse_bal_voor_wim_van_t_slot_theater_de_spiegel_5.jpg

07-03-2011_zwolse_bal_voor_wim_van_t_slot_theater_de_spiegel_6.jpg

 

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer