Afnemende belangstelling voor carnavalsfeesten

Zwolle – De kop van het carnavalfeest in Zwolle lijkt eraf te zijn. Was het zondagavond al rustig in Sassendonk, maandagavond was de drukte in de cafés, tenten en op straat nog minder.

aac_33-1.jpg
Dit stel vindt de maandagavond juist dé carnavalsavond, omdat de echte Sassendonkers dan aanwezig zijn…

Navraag bij diverse horeca levert op dat carnavalsseizoen 2011 minder druk is dan voorgaande jaren. Een directe oorzaak daarvan valt niet makkelijk aan te wijzen. Mogelijk dat de feestvierders meer of eerder kiezen eerder aan het werk te gaan dan voorheen. En andere reden kan zijn dat de lagere scholen geen vrij hebben na het weekend, maar dat is al jaren het geval. Hoe dan ook, de echte diehards waren maandagavond weer in de binnenstad te vinden. De dinsdag potverteren en daarna haring happen. Vaste onderdelen van het carnaval.

aac_30-1.jpg
Tante Kippe trad op in De Tent, maar kon niet op een volle bak rekenen…

aac_31-1.jpg

aac_32-1.jpg

aac_34-1.jpg

aac_35-1.jpg

carnaval_in_de_kroeg_5120_470.jpg 

carnaval_in_de_kroeg_5129_470.jpg

carnaval_in_de_kroeg_5140_470.jpg

carnaval_in_de_kroeg_5146_470.jpg

carnaval_in_de_kroeg_5148_470.jpg

carnaval_in_de_kroeg_5155_470.jpg

carnaval_in_de_kroeg_5156_470.jpg

carnaval_in_de_kroeg_5158_470.jpg

carnaval_in_de_kroeg_5163_470.jpg

carnaval_in_de_kroeg_5170_470.jpg

carnaval_in_de_kroeg_5183_470.jpg

carnaval_in_de_kroeg_5184_470.jpg

carnaval_in_de_kroeg_5194_470.jpg

carnaval_in_de_kroeg_5202_470.jpg

carnaval_in_de_kroeg_5208_470.jpg

carnaval_in_de_kroeg_5209_470.jpg

carnaval_in_de_kroeg_5217_470.jpg

carnaval_in_de_kroeg_5241_470.jpg

carnaval_in_de_kroeg_5247_470.jpg

carnaval_in_de_kroeg_5245_470.jpg

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Ben op veel plaatsen geweest tijdens dit carnaval. Maar ik heb juist het idee dat het drukker was dan vorig jaar. De avonden kwamen wel wat later op gang dat wel.

  Vooral de zondagavond was veel drukker dan vorig jaar. Maar zeker ook de maandagmiddag in de voorstraat was top. Gezellig en druk gezocht.


  Maak melding

 2. Nou ik heb 4 dagen genoten haha, en tja ieder zijn ding he wat die leuk vind. Maar ik hou het voor dit jaar voorgezien en me stem ook haha. Alaaf 😀


  Maak melding

 3. Ik heb dit jaar geen carnaval gevierd, alleen zondag met de kinderen naar het kindercarnaval en de optocht kan ik niet missen(begint voor de deur)
  Wanneer ik echter naar de foto??s kijk dan zie ik eigenlijk alleen maar mensen van mijn leeftijd (40er)en ouder.
  Hieruit zou je de conclusie kunnen trekken dat carnaval bij de jongeren niet meer zo leeft.
  (wat ik begrijpelijk vindt)
  Dit zou een reden kunnen zijn de afnemende belangstelling  Maak melding

 4. De foto’s zijn echt prachtig, ook op de andere carnavals verslagen vallen diverse fijne meesterwerkjes te bespeuren, vooral die ‘braziliaanse” kan mij wel bekoren! 🙂


  Maak melding

 5. @jeffrey

  Genoeg jeugd nog te bekennen, maarja als ze de schoolvakanties erop afstemmen dan kan het helemaal olderwets gezellig worden :), ik heb iedergeval genoten van weer 4 leuke dagen carnaval. Geen gezeik gezien, alleen maar vertier :D.


  Maak melding

 6. Prima vermaakt. Het was idd iets rustiger maar zeker niet minder gezellig. Respect voor: Swols cafe, Het Kroegje, 2 Heren en Wijnhuis. Volgend jaar gewoon weer.


  Maak melding

 7. Het zou al helpen wanneer er besloten word om op de maandag een studie dag in te plannen voor de leraren. Daar is iedere school vrij in.
  Er is toch een overleg van de openbare scholen in Zwolle, waarom dit niet 2 jaar proberen.


  Maak melding

 8. Renate Wennemars in De Telegraaf:

  Carnaval in het Zwolle. Het blijft lastig. Omdat ik ben opgegroeid in Babant stel ik me bij carnaval elke keer weer iets anders voor dan het hier is, namelijk een totale metamorfose van alles om je heen.

  In de etalages: carnaval. Op straat: carnaval. De mensen: carnaval. Het is bijna vreemd om er rond te lopen zonder boerenkiel en vitrage om je nek. Vitrage ja, zo??n gordijn. Dat doen ze in Bergen op Zoom in elk geval. Omdat mijn ouders uit het westen kwamen en een hartgrondige afkeer van het feest hebben, kreeg ik het bepaald niet met de paplepel ingegoten. Maar als middelbare scholier heb ik me er verschillende keren aan overgegeven. Dat was heel simpel: omkleden, met de bus naar de stad, bier drinken en dweilen. Dat laatste betekende zoveel als heen en weer zwierend van kroeg naar kroeg. En dat was helemaal niet raar, want iedereen deed het.

  Maar nu. Liep ik maandagmiddag door Zwolle en ineens wist ik het weer: carnaval! Was volledig aan me voorbij gegaan. De kinderen zitten op een protestants christelijke school, dus daar doen ze niet aan die katholieke gekkigheid en hier in ons dorp wordt carnaval sowieso overgeslagen. Maar in de stad dus, liepen ineens plukjes mensen rond die zich er helemaal in hadden ondergedompeld. Vol in de verkleedkist gedoken en olijk op weg naar een middagje leut. Dat ziet er dus vreemd uit. Want in de etalages: geen carnaval. Op straat: geen carnaval. En de mensen: geen carnaval, behalve dan die plukjes die er dan ineens uitzien als een stel halve garen waar een bierwalm omheen hangt. Daar doe ik dan wat lacherig over.

  Toch ben ik een beetje jaloers. Want wat moet het heerlijk zijn om je een heel jaar lang te kunnen verheugen op het Feest der Feesten. En dat je dan samen met je vriendinnen afspreekt om naar de jaarlijkse markt te gaan waar allerlei stofjes, boa??s, maskers en andere toeters en bellen worden verkocht, speciaal voor de kostuums. Want daar wórdt me toch een werk van gemaakt. Zelfs hier! Niks boerenkiel! Hele families tref je aan, gekleed in hetzelfde thema. Kippen bijvoorbeeld, of Marie-Antoinettes en marsmannetje, you name it. Uren en uren werk zit er in. En dus saamhorigheid, lol, creativiteit. Waren dat niet de belangrijke zaken in het leven? Je met zijn allen blauwbekkend verwonderen over de praalwagens bij de optocht, even vergeten dat je morgen weer achter je bureau zit. Weg met alle zorgen, maar genieten van het moment. Dat is het denk ik. Het zou wel eens de kern van carnaval kunnen zijn. Hmmm?? Misschien dat ik eens even een paar vriendinnen ga optrommelen. Bespreken we een leuk hotelletje in hartje Maastricht. Want in het Zwolle blijft het behelpen??  Maak melding

 9. ook wij hebben ons prima vermaakt veel met de kids overdag op stap geweest en zelf sávonds nog weg als ouder zijnde.

  geloof ook dat het carnaval terug loopt vooral de ma dag avond was erg rustig geen vakantie,geld,en het mooie weer overdag zou een reden kunnen zijn van minder belangstelling.

  des al niet temin hebben wij als als vaste carnavals vierders weer genoten en neem van mij aan deze blijven het vieren en leven er altijd naar toe


  Maak melding

 10. Renate W uit D kan beter deze fotos bekijken en leuke dingen met Karnaval gaan doen in Sassendonk dan met een boerenkiel en een gordijn om de nek in het zuiden te gaan hossen.Ieder zijn eigen invulling natuurlijk.


  Maak melding

 11. Die mindere belangstelling betwijfel ik .immers als het slecht weer is duikt iedereen naar binnen nu stonden er allemal fraai uitgedoste vierders buiten bij de gelegenheden waar wat te doen was en was het heerlijk genieten van optrdens en het pprachtige weer ONGEKEND


  Maak melding

Reageer