WVF over de knie bij FC Zutphen (5-1)

In een zeer matige wedstrijd, met een slecht spelend WVF, hebben de blauwwitten haar meerdere moeten erkennen in kampioensrivaal FC Zutphen. De hoofdrol was evenwel weggelegd voor  scheidsrechter Mellendijk uit Gendringen, die zijn stempel met uiterst dubieuze beslissen en een vracht aan gele kaarten heel duidelijk op de wedstrijd drukte. Na een 2-0 voorsprong leek WVF iets terug te gaan doen door een doelpunt van Richard Bouwmeester. Met de uiteindelijke 5-1 nederlaag komt er een  bruut einde aan de ongeslagen reeks van WVF.

Hoewel de  koude straffe wind de vlaggen strak aan de masten liet wapperen was er aardig wat publiek bij de wat genoemd werd: “belangrijkste wedstrijd van het seizoen “. Wat een mooie voetbalmiddag had moeten worden liep uiteindelijk uit op een grote teleurstelling voor de WVF-ers. FC Zutphen kwam fel uit de startblokken en creëerde een aantal kleine kansjes. Al na acht minuten trok de scheids zijn eerste geel kaart, van wat er uiteindelijk een stuk of 15 werden. Overtredingen van de tegenstander bleven de eerste twintig minuten onbestraft. Zelf toen Ard Slot een ferme trap in zijn gezicht kreeg trad de leidsman niet op. Vanaf 20e minuut leek de wedstrijd  een heus gele kaartenfestival te gaan worden…..

door : John Ruijsch

WVF komt probeerde zich moeizaam te herpakken. Niets lukte en de spelbeleving was ver te zoeken. In de 42e minuut wisten de Zutphenaren uit buitenspelpositie te scoren. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal volledig. Protesten volgden. De scheidsrechter weigerde evenwel uitleg te geven over zijn “dwaling “.( 1-0 )

Na de rust het zelfde spelbeeld, met in de 46 minuut opnieuw een hoofdrol voor de naar de tweede klasse gedegradeerde arbiter. Voordat een ieder er erg in had lag de snel genomen vrije trap lag al in het net. (2-0).

Twee FC Zutpharen kwamen vervolgens hard met elkaar in botsing en moesten beiden met bebloede gezichten het veld verlaten. Ook John Beijen wisselde, maar WVF kreeg geen grip op het spel. Het aanvalstrio was te “balverliefd” en de verdediging te kwetsbaar. Pas in de 80 minuut wist WVF door een doelpunt van Richard Bouwmeester, na een voorzet van Piet de Jong te scroren. ( 2-1 ) WVF wisselde opnieuw. Vlak daarna kwam de genadeklap. Een lange rush van FC Zutphen werd door keeper van de Aa verkeerd ingeschat. ( 3-1 ). WVF gooide toen alles op de aanval met als gevolg een 5-1 nederlaag. 

“Tot aan de ‘scheidsrechterlijke dwaling’ was het een aardige wedstrijd. Daarna voetbalden we tegen onszelf. Zutphen heeft het goed uitgespeeld,”aldus verdediger Erik Gorter. We moeten vooral eerst naar ons zelf kijken”, zei een zwaar teleurgestelde Fokko Ebbens na afloop.”Wij gaan de laatste vier wedstrijden winnen ! “

door : John Ruijsch

Artikel delen:

Reageer