Leerlingen De Wieden exposeren in wijkbibliotheek

In maart zijn de leerlingen van groep 1 t/m 8 op basisschool De Wieden aan de slag gegaan met moderne kunst. Onder begeleiding van vakleerkrachten van De Muzerie hebben de leerlingen zich verdiept in verschillende kunstdisciplines. Een kleine selectie van de gemaakte kunstwerken staat van 3 t/m 21 april tentoongesteld in de wijkbibliotheek Aa-landen.

Centraal in dit kunstproject bij de Wieden staat de kennismaking met verschillende moderne kunstenaars uit de 20e eeuw. Elke workshop wordt ingeleid met een korte kunstbeschouwing waarbij het kijken naar kunst en de kunstwerken van de kunstenaars centraal staat. Met welke materialen, technieken en onderwerpen hebben deze kunstenaars gewerkt? Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag met deze techniek en materialen en maken een eigen vertaling van hetzelfde onderwerp.

Van 3 t/m 21 april zijn de kunstwerken van de leerlingen van groep 1 t/m 8 in de bibliotheek Aa-landen te bezichtigen. Iedereen is van harte welkom tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekzwolle.nl .

Artikel delen:

Reageer