Raadsconferentie over armoede in Zwolle

De gemeente Zwolle houdt vrijdag 30 maart een raadsconferentie over armoede en de bestrijding hiervan in de stad. Aanleiding is de nieuwe kadernota armoedebeleid van de gemeente. De conferentie wordt gehouden in de raadzaal in het stadhuis in Zwolle en duurt van 12.00 tot 17.00 uur. 

In de conceptversie van de kadernota over het armoedebeleid heeft het college van burgemeester en wethouders zijn plannen beschreven voor de bestrijding van armoede in Zwolle. Het college vindt het belangrijk dat iedereen in Zwolle mee kan doen aan het leven in de stad. Niemand moet door armoede aan de kant komen te staan. Voordat de raad een besluit neemt over het nieuwe armoedebeleid, willen de raadsleden eerst in gesprek met mensen over dit onderwerp. Dat gebeurt vrijdag op de raadsconferentie.

Drie deskundigen geven hun visie op het thema armoede. Tof Thissen is directeur van Divosa, de organisatie van directeuren Sociale Zaken. Trudi Nederland is onderzoeker bij het Verwey-Jonker Instituut en Raf Janssen is voorzitter van CliP, de landelijke vereniging voor cliëntenparticipatie. Ook betrokken organisaties zijn uitgenodigd om hun mening te geven op de conferentie.

Na de conferentie wordt het armoedebeleid besproken in een gecombineerde vergadering van de commissies Werk en Welzijn op maandag 2 april. 

Artikel delen:

Reageer