Vragen over plaatsing UMTS-masten Stadshagen

Naar aanleiding van de maandagavond ingekomen brief van rechtspraktijk BAWA, en de mogelijke spoed die de situatie vraagt, heeft de fractie van GroenLinks / De Groenen enkele vragen aan BenW in Zwolle over plaatsing van UMTS-masten in Stadshagen.

T-mobile heeft getracht om op een complex met woningen aan de Werkerenlaan UMTS-masten te plaatsen. De bewoners van het pand waren hier tegen. GL/DG: Nu blijkt echter dat op het pand pal aan de overkant van de weg masten geplaatst gaan worden, zodat de bewoners van het complex aan de Werkerenlaan toch geconfronteerd worden met door hen ongewenste UMTS-straling. Gemeentelijk beleid is, dat er zonder instemming van de bewoners geen masten geplaatst worden op een gebouw. De fractie stelt hierover een tweetal mondelingen vragen aan het college in Zwolle.

De vragen:

1.        betreft de toestemming van het plaatsen van een UMTS-mast alleen de bewoners van het gebouw zelf of ook bewoners in de zeer naaste omgeving?

2.        is voor het gebouw aan de overkant, aan de Smaragd, toestemming voor het plaatsen van een mast gevraagd aan en gegeven door de bewoners en de eigenaar, Deltawonen?

Namens fractie GroenLinks/DeGroenen

Anneke Nusselder

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Goed idee om nou eens die masten te plaatsen. Kan niet fatsoenlijk met een mobiel bellen in Stadshagen!! De verbinding valt steeds weg etc…


  ⚠️ Meld

 2. daarom heb ik een GSM op het KPN netwerk, alle andere providers kon ik niet mee bellen in mijn huis op begane grond…
  En ook niet in de supermarkt in het WC, met KPN dus w?©l gewoon…


  ⚠️ Meld

 3. Wat een ophef om niets toch iedere keer. Er is bij diverse onderzoeken aangetoond dat de UMTS masten niet schadelijk zijn voor de gezondheid.


  ⚠️ Meld

Reageer