ID-controle rond voetbalwedstrijd in Zwolle

In het kader van de openbare orde rond de voetbalwedstrijd Zwolle-Cambuur werd zondagmiddag 25 maart extra toezicht uitgeoefend op groepen in de binnenstad.

Op de Potgietersingel werd een groep van 15 personen gecontroleerd, waarbij van hen de ID-kaart ter inzage werd gevraagd. Twee personen die daaraan niet voldeden en verdere medewerking weigerden, werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd hun identiteit alsnog vastgesteld. Het betroffen een 17-jarige jongen uit Wijhe en een 23-jarige vrouw uit Zwolle. Na hun verhoor werden zij in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 49
 1. Er was ook verhoogde controle op ID kaarten bij de kaartverkoop. Op zich zeer terecht te noemen, hierdoor was het ook mogelijk om op de wedstrijddag nog kaarten te kopen wat anders niet kan. Maar wat schetste mijn verbazing, ik zou bijna geweigerd worden. Wat was het geval:

  Ik ben sinds 2003 inwoner van Groningen heb zodoende ook een IDkaart met daarop als woonplaats Groningen. Daarnaast staat er keurig op dat ik in Zwolle geboren ben. Van de controleur krijg ik te horen dat ik een ID kaart moet kunnen tonen met woonplaats Zwolle, geboorteplaats is niet voldoende. Dus ik laat ook mijn clubcard en mijn supportersclubpas erbij zien. Na overleg met z’n collega werd ik volgens deze man “gematst” omdat ze vlak ervoor ook iemand met alleen Zwolle als geboorteplaats hadden toegelaten.

  Kan ik hieruit opmaken dat wanneer de regeltjes gevolgd waren mij de toegang geweigerd zou worden terwijl ik naast ID, een clubcard en supportersclub pas kon tonen?


  Maak melding

 2. Klopt Peter, zo’n clubcard werkt alleen maar bij de voorverkoop, niet bij een zogenaamde risicowedstrijd op de dag zelf aan de kassa.
  Hierbij het offici?«le bericht van fczwolle.nl:

  Op zondag 25 maart, voor de wedstrijd FC Zwolle – Cambuur Leeuwarden, zijn de stadionkassaâ????s vanaf 13.00 uur geopend. Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs uit de regio Zwolle, kan er ?©?©n kaart gekocht worden.


  Maak melding

 3. Het komt er dus op neer, de politie heeft de hele middag een overdaad aan mankracht in de stad gehad terwijl er geen enkel incident is geweest. Er zijn dus twee onschuldige burgers de dupe geworden van dit fascisto?¯de beleid (de id plicht) en hebben zonder zich ook maar ergens schuldig aan gemaakt te hebben urenlang in de cel moeten doorbrengen en op de koop toe ook nog een boete gekregen.

  Dat de politie dit naar buiten DURFT te brengen. Ze zijn er blijkbaar nog trots op ook. En dan zetten ze er nog niet eens bij dat het dus GEEN voetbalsupporters betrof, zodat de mensen denken dat die politiemacht dus niet voor niks in de stad aanwezig was……….. stelletje apen  Maak melding

 4. de zondagtoeslag is weer uitgekeerd! dachten ze dan met twee hooligans te maken te hebben die in die groep van 15 verborgen zaten? Stumperts inderdaad. Het ging toch om groepen supporters?
  Ben benieuwd of deze platte petten het wel hadden aangedurft als het echte harde kern supporters betrof. Ik heb nog nooit een hare kern gezien waarbij de vrouwen ook voorop meeliepen!
  Nee, dAn moet er ineens ME bijkomen.


  Maak melding

 5. 🙁 Als ik op z,n manier een kaartje moest kopen bij de kassa, ging ik gelijk naar huis. Bekijk het.
  Gezellig hoor,een potje voetbal.
  Nee bedankt.
  Wat is de volgende stap, bewijs van goed gedrag??


  Maak melding

 6. ik vond het zelf trouwens ook wel leem dat ik werd aangehouden in die groep en dan wil die vervelende politie ook nog is niet luisteren


  Maak melding

 7. er is laatst een kerel vermoord tegenover een basisschool waar dagelijks kleine kinderen langskomen, als ze nou eens daar aan ging werken ipv mensen voor niets aanhouden en er vervolgens erover opscheppen
  maar nee, wij gaan ons veel veiliger voelen als iedereen om ons heen zijn id bij zich heeft, das natuurlijk volkomen logisch


  Maak melding

 8. Hoezo verhoor?? niet waar ik bij was in ieder geval.
  Ik werd meteen in de cel gezet van 2 bij 2 meter ( de zogenoemde dronkmanscel) en heb daar 5 uur gezeten zonder toilet, zonder schoenen en zonder BH, >:( deze moest uit voor mijn eigen veiligheid. vreemd genoeg mocht mn panty nog wel aanblijven. Bij mn verklaring werd er voor mn gevoel niet eens geluisterd. dit was wegens principiele overweging. Later hoorde ik dat het een APV dag was (?) dit houdt dus in dat de politie iedereen van straat mag plukken die ze maar willen. ( blijkbaar)
  De boete is nog niet nader te benoemen bedrag.


  Maak melding

 9. Toen ze begonnen over het nemen van vingerafdrukken, biometrische scans en foto’s heb ik dus toch mn naam maar gezegd…en ja, we waren inderdaad gewoon op weg naar het park


  Maak melding

 10. Sorry hoor arresta maar heb je het ook niet een beetje aan jezelf te danken? Had meteen je naam en adres gegeven. Had je een hoop ellende gescheelt.
  Trouwens 9 van de 10 keer is er APV als er gevoetbalt wordt. Zeker met risico wedstrijden zoals het geval was met Cambuur.


  Maak melding

 11. :'( Dit slaat werkelijk waar weer helemaal nergens op. Wat wil er hier berijkt worden? iemand die zin heeft om tijdens een wedstrijd een rel te schoppen, die maakt het echt niet uit of ie zijn ID bij zich heeft, of niet. En om nou iemand 5 uur in een cel te laten zitten omdat er voetbal is :- (terwijl het vrij duidelijk was dat het hier dus niet om voetbalsupportors ging) Uit principele overweging snap ik arresta best.  Maak melding

 12. Sorry hoor maar bij een APV ben je nu eenmaal verplicht om je te identificeren. Doe dan niet moeilijk en geef gewoon je naam en adres. Tja dan kom je dus door je eigen principes in zo’n situatie terecht.
  Je weet nou eenmaal dat als er om een ID wordt gevraagt je hem moet kunnen overleggen.


  Maak melding

 13. Uiteraard heeft Wilma gelijk dat je beter je naam kunt geven als je geen I.D. bij je hebt, maar ik vind wel dat het duidelijk moet zijn wanneer en waar er een APV van kracht is. Hoe vaak is er eigenlijk zo’n APV van kracht? Geldt dat dan voor de hele stad; Van Berkum tot Zuid?

  Daarnaast ben ik van mening dat een APV die om een bepaalde reden in werking is gesteld, zich ook moet berpeken tot die reden. Dus als ik als ik niet in supporterskleuren door de stad loop ?©n ook geen overlast veroorzaak zie ik niet in waarom men moet weten wie ik ben.

  Goed,.. waar kan ik zien wanneer ik waar een APV kan verwachten? ……………….en waar kan ik zien welke dagen reeds APV-dagen waren?  Maak melding

 14. APV is geen dag, maar een lagere wetgeving die het hele jaar geldt. Als je wil weten of Arresta en Tizzel legitiem zijn opgepakt moet dit documentje even bekijken:
  http://www.zwolle.nl/cms/Bis.nsf/0/b78260a690d8578cc125725d002f510e/$FILE/APV%202007.doc
  Ook vanwege samenscholing zou om I.D. kunnen worden gevraagd, lijkt me…… Eigenlijk moet je overal een vergunning voor hebben….

  Waarom mag ik geen biertje drinken in het stadspark als het lekker weer is?

  Waarom moet een tekenaar, artiest of fotograaf die geen overlast veroorzaakt, maar wel publiek trekt, een vergunning hebben?

  Waarom mag ik geen pamfletten uitdelen zonder vergunning?

  Vrijheidsbeperkende regels zijn niet mijn vrienden: Het lijkt me juist heerlijk om spontaan samen te scholen in het park en onder het genot van een drankje elkaars pamfletten door te nemen…….. Zonder overlast zie ik geen problemen….

  Ach ja,. tvalt allemaal wel mee in de praktijk,.. ik weet het.. maar dat moet ook zo blijven!

  Groet groet


  Maak melding

 15. Rinze: je kunt er van uitgaan dat er een APV geldt op momenten dat er evenementen in de stad en voetbalwedstrijden zijn. Natuurlijk staat dat nergens te lezen. Neem nu gewoon altijd je ID mee dan loop je het minste risico. Als je niks te verbergen hebt dan is er toch niks aan de hand?? Even meewerken en klaar je kan weer verder.
  Trouwens wie zegt mij dat als je geen supporters kleding aan hebt je geen supporter bent? Er zijn nu eenmaal mensen die puur voor de rellen komen. Zie maar wat er in de wijk Ondiep in Utrecht gebeurde. En ja de APV geldt voor geheel Zwolle.


  Maak melding

 16. Waarom is dat zo “natuurlijk” als het tegen je principes is?
  Hetzelfde als je in elkaar geslagen word als je iemand op zijn gedrag aanspreekt??
  Dit soort berichten zijn er van de politie zodat ze aan kunnen geven dat ze wel actief met het APV wat doen, want anders verliezen ze straks dat gestapo-recht.Geen papieren? De cel in!!! und schnell!!!!!
  Hoeveel hooligans hebben ze nu al aangehouden met dat AVP? Als een hooligan zijn id bij zich heeft kunnen ze hem toch niks maken als hij niets verkeerd doet? Misschien hooguit de stad uitsturen?
  Hooligans treffen elkaar toch wel, de frustraties dat ze de politie elke keer slim af zijn eist nu zijn tol bij de onschuldige parkbezoekers.
  5 uur cel, jeetje….stumperts.


  Maak melding

 17. Je ziet dat toch echt verkeerd arresta. Je kunt je dan wel opstandig gedragen maar wat ben je er nu mee opgeschoten? Vijf uur cel en een procesverbaal. Nou knap hoor. Je mag trots zijn op jezelf. Als een “holigan” zijn ID overlegt en hij niet uit Zwolle komt dan wordt hij op de eerste trein terug naar huis gezet. Heeft hij een geldig kaartje voor de wedstrijd dan wordt hij/zij naar het stadion geleidt. Die ID plicht is ons trouwens opgelegd door de VS na die terroristiche aanslagen op 11 september.


  Maak melding

 18. Ik dacht ook eerst dat het Algemene Politie Verordening was en daarom dacht ik eerst ook dat het een tijdelijke verordening is die alleen tijdens bijzondere situatie’s van kracht is. De afkorting APV staat echter voor Algemene Plaatselijke Verordening. Het is zeg-maar de wet van de gemeente.

  De politie voert slechts de wet uit en dat is een goede zaak.

  Ik raad Arresta & Tizzel aan om gewoon even de APV door te lezen, dan kun je er achter komen wat je rechten zijn. Daarnaast zou ik google raadplegen over legitimatie-plicht. En dan blijkt eigenlijk dat je in principe altijd verplicht bent om je ID te kunnen laten zien als je met een groep over straat loopt……….. (ben ik bang)

  Volgende keer gewoon netjes je ID bij je en de wet uit je hoofd geleerd… Dan kun je de agent eerst vragen waarom jij je als burger moet legitimeren. Daar hoort hij een antwoord op te geven; Zonder goede reden heeft hij geen recht om je lastig te vallen. Voor nu, Arresta & Tizzel, denk ik niet dat je veel mogelijkheden hebt, omdat je geen ID bij je had. Toch zou ik nu even vragen waarom je nu om legitimatie bent gevraagd. Als je zometeen wel een schandalig hoge boete moet betalen, dan kun je, als je de wet er op nakijkt, er eventueel aan ontsnappen, indien ze geen goede reden kunnen geven.

  Succes@arresta en tizzel,..


  Maak melding

 19. De rest van de groep hoefde geen ID-kaart te laten zien, een naam zeggen plus overige gegevens was voldoende……….. Een valse naam dus ook……. Consequent hoor politie

  En Wilma, waarom zou je iets te verbergen hebben als je niet standaard je paspoort op zak hebt??? Kom op zeg. We leven niet in 40 45


  Maak melding

 20. “Die ID plicht is ons trouwens opgelegd door de VS na die terroristiche aanslagen op 11 september.”

  sinds wanneer heeft de VS het recht om ons wetten voor te leggen?
  Is er voor die wet gestemt??
  kan ik me niet herinneren, ik denk als er over gestemd was dat die wet er nooit door heen was gekomen, hij kost ons alleen maar geld.
  ID altijd bij je, meer kans dat die gestolen word en dan mag je een dikke boete betalen en een nieuwe ID betalen >:( dat vind ik echt van de zotte.
  Ik ben het er niet mee eens.  Maak melding

 21. De Zwolse politie weet donders goed hoe ze hooligans kan herkennen. Ik kan het, dus moet een professional het z?©ker kunnen.
  Maar aangezien het de betreffende zondag ‘rustig’ was op voetbalgebied moesten de dienders hun machtsgeilheid toch ergens op bot kunnen vieren.
  Tja… als je dan ergens loopt met een groepje vrienden, dan richt men zich daar ten onrechte maar op.
  Je ID moet je bij je dragen, dat is nu eenmaal verplicht.
  Het feit dat er meerdere mensen waren zonder ID, maar een enkeling voor een aantal uren wordt vastgezet, toont de willekeur en de macht van de dienders.
  We zijn hard op weg naar een politiestaat en dat allemaal dankzij Bush en zijn olie/defensie-vriendjes.
  Kijk hier maar.


  Maak melding

 22. De verharding van de overheid en haar controle-apparaten is na 9-11 zeker toegenomen. Via angstpolitiek probeert men de vrijheid van de burger in te perken. Nu kun je stellen dat dit allemaal wel meevalt, maar zodra je op zoek gaat naar offici?«le documenten, dan ga je daar al snel anders over denken.

  Zo werd er reeds voorspeld door veiligheidsdiensten en denktanks dat globalisatie zal leiden tot een groter verschil tussen rijk en arm. I.p.v. dat men dit probleem wil oplossen, richt men zich op meer controle van het individu. Dan kun je dus inderdaad denken aan de RFID-ID-kaart, aan de 50 camera’s op 5 km snelweg van Zwolle, aan een gps-chip in je auto, aan een persoonsnummer dat we BSN noemen, aan het koppelen van databases en het centraliseren van macht.

  AlterEgo heeft gelijk dat de geschiedenis van het fortuin van Bush zeer bedenkelijk is. Niet alleen heeft zijn opa in de tweede wereldoorlog Hitler gefinanciert: Ook zijn vader had in Vietnam banden met mensen die wisten wat opium was………

  Nederland loopt achter de USA aan, vanwege de handelsbelangen en het concept dat de USA de beschermer is van de Democratie. (Lees: kapitalisme)

  Het brengen van Democratie is een slap excuus, zoals zendelingswerk in een ver verleden ooit een slappe reden was om soldaten naar een ander land te sturen. We weten allemaal dat dit imperialisme is en dat het ons om de grondstoffen en rijkdom was te doen. Zo ook nu in Afganistan en Irak. In Afganistan was het lastig om een oliepijpleiding aan te leggen; Sinds 1997 probeerden zakenmensen politici te overtuigen dat er in Afganistan een “beter meewerkend” regime aan de macht moest komen. Blijkbaar is dat gelukt, want nu wordt er door Halliburton van Dick Cheney alsnog aan deze leiding gewerkt. De heroine-productie is ook gigantisch gestegen, aangezien de Taliban anti-drugs is, en het westen geen moeite doet om boeren een andere toekomst aan te bieden. Daarnaast is het zeer bedenkelijk om je te realiseren dat de CIA regelmatig verdacht wordt van drugstransport en dat nu 80% van de heroine uit Afganistan komt….

  In Irak was Saddam de baas: Door het westen gesteund: Getrained door de CIA in het neerslaan van betogingen en tegenstanders. Het eerste dat Saddam deed was een democratische groepering in zijn land vernietigen. Daarna lekker oorlog voeren met Iran: Iets wat de USA wel goed uitkwam. Khomeini wist nog heel goed dat de Britten en Amerikanen Iran een smerige streek hadden geleverd. Mossadegh, de leider van Iran rond de jaren 50, was een nationalist die de hun eigen olie wilde nationaliseren ten koste van Westerse belangen: Mossadegh werd door de CIA van zijn zetel gestoten. U begrijpt dat Khomeini dit niet vergeten is….

  In 2002 heeft men de bank van Afganistan naar westers model ingericht en in 2003 in Irak.

  De dollar is gelinkt aan de olie: D.w.z. de handel in olie doet men in dollars. Dit zorgt ervoor dat de dollar sterk blijft; Ook als de rest van de USA een drijvend stuk wrakhout is. Je begrijpt dat toen Saddam begon om zijn olie in Euro’s te verhandelen Amerika ietwat boos werd…… ach.. hey.. toevallig dat Saddam nu weg is???!?? ………..en is het ook toevallig dat Iran als booswicht wordt afgeschilderd aangezien men daar ook liever Euro’s dan dollars heeft?

  Neen, het is overduidelijk dat hier andere belangen gelden dan het brengen van Democratie. Het zijn de belangen van internationals…….. Van de mensen met kapitaal……. en ja, het verschil tussen arm en rijk wordt groter en daarom loop je nu met je ID-persoonsnummer rond en daarom zie je op elke hoek een camera. Men voorziet een opstand van de burger tegen het grote kapitaal en de enige manier om verschillen zo groot mogelijk te houden is als elk individu in haar handelen wordt gecontroleerd. Daarbij worden er nu gigantische winsten gemaakt m.b.t. beveiliging en controle.

  Nederland loopt voorop met vrijheids- en privacybeperkende maatregelen…. Dit is geen bangmakerij maar een feit! Het is dan ook schandalig om te zien hoe de burgers zonder besef van de grotere plaatjes instemmen met het verkwanselen van universele rechten.

  Geen GPS-chip in mijn auto! Geen privatisering van collectieve belangen en ook geen Nederlandse soldaten op buitenlandse bodem!!

  Elk onderwerp dat ik hierboven vluchtig de revue liet passeren is uitermate goed te onderbouwen met feiten. Ga op onderzoek en spreek je uit tegen oorlog en monopolie’s!  Maak melding

 23. @rinze
  Irak wilde olie in Euro’s betaald krijgen en
  werden aangevallen door Bush en z’n
  dollarvriendjes.
  Iran wil nu ook de olie in Euro’s betaald krijgen
  en worden nu beschuldigd van het ontwikkelen van
  kernbommen. Kernbommen die de USA en UK zelf in de massa bezitten. De Britse militairen schenden
  territoriale wateren om reacties van Iran uit te
  lokken. Kan er weer lekker oorlog gevoerd worden,
  zodat er weer vele dollars zullen stromen in de
  defensieindustrie.
  Hoe meer spanningen in die regio, hoe strenger het veiligheidsbeleid in ons land.
  Ook de Zwolse politieagenten zullen smullen dat ze nog meer macht krijgen.
  Lekker kuieren op een zondag zal straks niet meer mogelijk zijn, omdat er op elke straathoek ID-controle zal plaatsvinden.
  Angsten aanwakkeren ten faveure van de olie/wapenindustrie, maar ten koste van de vrijheden van o.a. de Zwolse burger.


  Maak melding

 24. Inderdaad@AlterEgo. Je weet ut!

  Voor iedereen die wat meer wil weten ga naar http://www.video.google.nl en typ de volgende zoektermen in:

  Carlyle Group

  Mike Ruppert

  The corporation

  The UN-deception

  Verder raad ik Michael Parenti’s lezingen aan en ook is Noam Chompski ?©?©n van mijn favorieten.

  Educate yourself!  Maak melding

 25. de paranoia slaat weer behoorlijk toe bij deze reacties.

  Het gaat om het simpele feit dat er bij zo’n lokale voetbalmatch gewoon ontzettend veel rotzooi getrapt wordt, en dat de mensen die dit doen al lang buiten schot blijven. Door zo’n ID controle te doen krijgt de politie net even meer inzicht en net even meer mogelijkheden om dit op te lossen, of om de mensen die dit doen op te kunnen pakken en of later terug te vinden.

  Dat het lastig is om je te moeten identificeren is begrijpelijk, en als je niet al te moeilijk doet is het ook vast geen probleem als je er geen bij je hebt.

  Maar als je gaat lopen relschoppen of zeuren over die ID plicht, heb je het toch echt aan jezelf te danken.

  Ik persoonlijk vondt dat ze dit elke vrijdag en zaterdag mogen doen in de voorstraat omdat elke keer weer in de stad hommeles is geweest.
  Als die kleuters van 18 zich niet kunnen inhouden moet je ze maar van de straat halen. (letterlijk)


  Maak melding

 26. precies, ze deden toch niks, waren geen hoolies, maar wilden zich alleen niet id-en, als het meerendeel van de groep geen hooligans zijn is het doel al bereikt toch? Of zouden dan toch die ene twee dan ineens de boel op de kop zetten.
  Een waarschuwing was meer dan voldoende geweest.
  Nee, der gestapo, mus aller ausweiser haben! Groot gelijk dat je zo handelt als je je zo voor schut gezet voelt.
  Principes mensen, geen paranoia gedrag, gewoon het beschermen van je principes, blijkt niet altijd de makkelijkste weg te zijn, maar als je daar ook al op veroordeeld word door mensen die liever staan, zitten en liggen op commando is het wel erg triest gesteld….


  Maak melding

 27. Dus elke vrijdag en zaterdag wil jij je legitmeren als je verder niets gedaan hebt?@Degi

  Als je hier al voorstander voor bent dan heb ik nog wel een aardig plan voor je: Als we nu eens om de binnenstad van die electronische RFID-poortjes zetten, dan kun je precies zien waar wie gebleven is. De tijd en locatie van een individu is dan bekend en daarnaast kun je dan, net zoals het rekeningrijden waar iedereen het blijkbaar mee eens is, meteen een tolprijs aan het systeem koppelen. Vertel me nu niet dat dit een paranoia-plan is, aangezien men hier in Zwolle eerst zelfs van plan was om met tolpoorten om de hele stad te af te schermen………. Waarom ging dat niet door, omdat iedere auto zometeen verbonden is met gps en je privacy nog verder wordt ondermijnt. En was er ook geen Zwolsch plan met intelligente camera’s die gezichten kunnen herkennen?

  Nee, In mijn wereld heeft iedere burger zo zijn privacy en is men onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Bovendien wil ik niet in een maatschappij leven waar de KGB trots op zou zijn.

  Paranoia? Nee, lichtelijk ongerust daarentegen wel en dat is op zijn plaats aangezien het met voorbeelden uit de praktijk kan worden onderschreven. Ik ben van mening dat persoonlijke informatie zeer waardevol is en dat de meeste mensen zich nu nog niet goed kunnen voorstellen hoe men dergelijke informatie in de toekomst zou kunnen gaan benutten.

  Het is dan ook logisch dat ik strijdt tegen geheimhouding in de politiek, aangezien ik het bizar vindt dat de overheid steeds meer van mij wil weten, terwijl ze zelf absoluut niet het toonbeeld van transparantie is. Informatie in handen van een troebel apparaat is zeer twijfelachtig en nu kun je me populistisch in een paranoia samenzweringshoek drukken; Het principe dat ik uit is wel degelijk rationeel.

  Een ander argument is dat steeds meer publieke ruimte over gaat in private handen: Zonder pasje kom je er niet meer in. Je kunt hier nu om lachen, maar zometeen ga je dus voor elke kilometer die je rijdt betalen en nu heeft men het al over het eventueel privatiseren van snelwegen…… Jawel, door intelligente denktanks wordt zelfs gesproken over het privatiseren van rivieren en zelfs zee?«n…..

  Paranoia?…. Nee,.. denk het niet,… Zometeen hebben de burgers met belastinggeld een duur traceersysteem en rekeningrijden. Daarna gaat dit voor een tijdelijk rendament worden verkocht aan een private partij, omdat concurrentiewerking voor lagere prijzen gaat zorgen. Puur gelul natuurlijk, want de burgers hebben het dure systeem opgezet en zijn daarna slaaf van de partij die het systeem heeft opgekocht. Zo is het met de Zorg en Energie ook gegaan ?©n zo wil men dit ook doen met Schiphol en de ruimtevaart: Eerst laat je de burger betalen om het systeem op te zetten en daarna koop je het voor een habbekrats en laat je de burger continu betalen voor zijn eigen constructie.

  ….tja.. ik vind het ook geen leuk verhaal, maar ik vind het geen paranoia…… Eerder een reden om scherp te blijven en je te verdiepen in de wereld om je heen…..

  Groet groet,…


  Maak melding

 28. Lekker he die blauwjassen de schuld geven? Als iedereen zich nou gewoon aan de regels houdt dan zijn deze mensen helemaal niet nodig.


  Maak melding

 29. Dit is uitsluitend bedoeld om relschoppers te kunnen oppakken, en nee natuurlijk wil ik niet dat je verplicht wordt jezelf te legitimeren bij elke straathoek, maar wel dat je dat ding gewoon bij je moet hebben. Al was het alleen maar omdat anders niemand weet wie je bent als je door zo’n dronken idioot in het verkeer wordt omvergereden, en je in het ziekenhuis ligt zonder iets waar je naam op staat bij je.

  Dat is nou wat ik noem een voordeel bij een noodsituatie.
  En alle verdere argumenten vind ik een beetje doorgeslagen naar een totalitaire staat, waar iedereen op elk moment zijn ausweiss laat zien.

  @rinze – Privatiseren ??
  Ik denk dat in jouw hoofd zit, en niets te maken heeft met deze discussie, want je slaat een beetje door. Da’s pas paranoia, beginnen met ellenlange betogen over private ondernemingen die de straat, de zee, de hele oceaan, de ruimtevaart, en voorwaar zelfs de hele planeet in hun grip nemen, speciaal om jou, terwijl je naar een wedstrijd van het lokale suffertje gaat, eens even goed te f**ken omdat je je paspoort niet bij je hebt.  Maak melding

 30. @wilma, we zijn ze ook niet nodig om gewoon even naar het park te gaan. We hebben ze nodig om de boeven te pakken, niet om het overheidsgeld op te maken aan zinloze arrestaties, want ja, anders word er gekort in het budget en dan mogen ze op de zondagmiddag geen cowboytje meer spelen en pakken ze een keer een moordenaar of een pyromaan…

  @Degi, zo natuurlijk is het niet aangezien gewone mensen nu de dupe zijn van deze legale politiepesterijtjes. Het is er wel voor bedoeld, maar er word dus blijkbaar misbruik van gemaakt.
  Wat voor jou doorgeslagen is is voor mij als ik zonder id mijzelf moet verantwoorden tegen over de politie.
  En ja, als,als,als, zijn allemaal beredeneringen vanuit angst, want daar ben ik het ook mee eens dat we bang worden gemaakt en gehouden waardoor het lijkt dat we overal sturing en observatie bij nodig hebben, want volgensmij houdt nogsteeds het meerendeel van onze samenleving gewoon aan de regels zonder dat die opgelegd hoeven te worden in de vorm van normen en waarden.

  @deEchte, Apekoppen? Familie van Don Ronald?


  Maak melding

 31. Het is overduidelijk dat ik niet de politie aanval, maar bezorgd ben over de verharding van beleid. Daarnaast ben je het dus met me eens dat je niet zomaar om ID moet worden gevraagd. De discussie hier is dat de twee personen die opgepakt zijn geen relschoppers waren en dat ze alsnog om ID worden gevraagd. Dat ze daarna zo stom zijn geweest om niet mee te werken is niet het onderwerp. Als jij, Degi, beweert dat de ID-plicht uitsluitend bedoeld is om relschoppers aan te pakken, dan vraag ik jou nu of je van mening bent dat Arresta en Tizzel relschoppers zijn.

  De discussie over globalisatie, privatisering en het centraliseren van macht ga ik niet uit de weg: Maar het lijkt me wel beter dat je dan eerst in ieder geval de moeite doet om dit soort filmpjes te bekijken:

  The corporation:http://video.google.nl/videoplay?docid=-3969792790081230711&q=corporation+duration%3Along

  Arsenal of Hypocracy: http://video.google.nl/videoplay?docid=-4835966027154828456&q=hypocrisy

  Michael Parenti:http://video.google.nl/videoplay?docid=6573660441809242121&q=parenti

  Verder moet je eigenlijk alles kijken van Noam Chompsky: http://video.google.nl/videosearch?num=10&so=0&q=noam+chomsky+duration%3Along&start=0

  Waarschijnlijk ga je na het zien van dergelijk materiaal ook ietwat meer genuanceerd met mijn langdradige stukken tekst die je overigens niet hoeft te lezen! Indien je op me reageert ga ik er wel van uit dat je dat doet op de inhoud. Mijn vraag aan jou, reagerend op je betoog, is of je vindt dat Arresta en Tizzel relschoppers zijn.

  Vriendelijke groet,..


  Maak melding

Reageer