Normaal op Bevrijdingsfestival in Zwolle

Het programma voor het Wärtsilä podium op het Bevrijdingsfestval Overijssel in Zwolle is compleet. Als laatste namen zijn Normaal en Roosbeef toegevoegd. 

Eerder maakte de organisatie van het Bevrijdingsfestival Overijssel 2007 bekend dat onder andere Van Velsen, Delain, La Troba Kung Fu, Zita Swoon, Racoon, Postman en De Dijk naar Zwolle komen op 5 mei.

De Achterhoekse rockformatie Normaal vierde in 2005 het dertigjarige jubileum. Drie decennia waarin de band is uitgegroeid tot een instituut in de nederrock en waarin een enorm aantal hits is geschreven. Van meet af aan wordt in Achterhoeks dialect gezongen. Het succes van Normaal is onlangs nog eens bevestigd doordat Normaal in 2006 de Edison Oeuvre Prijs voor het gehele repertoire in ontvangst heeft genomen.

www.normaal.nl

Muziek die opvalt door een eigen stijl. Natuurlijk zijn er invloeden te ontdekken. Dat zangeres Roos Rebergen gecharmeerd is van o.a. Rufus Wainwright en Lucinda Williams is te horen. Maar toch slagen ze er als bandin om de muziek een eigen draai te geven. Wat in recensies steeds weer terugkomt zijn kreten als theatraal, mooie composities, mooie en volle stem, strakke band en eigen geluid.

www.roosbeef.nl

Artikel delen:

Reageer