Duizenden handtekeningen voor Turks badhuis

In Zwolle zijn drieduizend handtekeningen ingezameld voor een Turks badhuis in de wijk Stadshagen. De handtekeningen zijn ingezameld door de Stichting Integratie Projecten voor Allochtonen binnen de Nederlandse Samenleving.

De stichting heeft acht ton nodig voor het badhuis. De handtekeningen zijn maandagavond aangeboden aan de Zwolse politiek met het verzoek het badhuis een subsidie te geven van 150-duizend euro. Volgens de initiatiefnemers draagt het Turks badhuis onder meer bij aan de gezondheid van de inwoners van Zwolle.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Als er noors badhuis had gestaan tbv de noorse samenleving in Nederland waren de reacties vast een stuk milder geweest.
  Subsidie word aan zoveel dingen uit gegeven, maar als degene aan wie het gegeven moslim turk of marrokkaan is word het een groot probleem?


  Maak melding

 2. @gertjan
  Als ik een Sauna zou willen beginnen in zwolle, of idd een noors badhuis, dan begin ik toch ook geen handtekeningactie om het van de grond te krijgen, maar kijk in mijn portemonee of ga informeren bij banken wat de mogelijkheden zijn. Daar krijg ik als beginnend ondernemer toch echt geen bulten subsidie voor.
  Kortom, de onderneming is goed, maar volgens mij klopt de insteek niet…


  Maak melding

Reageer