7 & 8 mei: Beach Volleyball aan de Agnietenplas

Zwolle – In het weekend van 7 & 8 mei staat het strand aan de Agnietenplas in Zwolle voor het zesde opvolgende jaar weer vol met beach volleyball velden en enthousiaste deelnemers.

Knus, gezellig en prachtig gelegen zijn de kernwoorden voor de Agnietenplas waar de deelnemers ieder jaar graag terugkomen. Naast breedtesport vinden er dit weekend ook wedstrijden in de Eerste, Tweede en Derde Divisie plaats. Deze wedstrijden worden in samenwerking met de Nederlandse Volleybal Bond georganiseerd en vinden deels plaats aan de Agnietenplas en op sportpark de Pelikaan. Het beach volleyball evenement werd in 2006 voor de eerste maal georganiseerd aan de Agnietenplas in Zwolle. Toen namen er ruim 90 teams deel, een aantal dat door de jaren heen alleen maar is gegroeid. In 2010 genoten ruim 150 teams op eenentwintig velden van het spelen van wedstrijden en de gezelligheid er omheen. Het strand biedt plaats aan ongeveer dertig velden, zodat dit jaar kunnen nog meer mensen kunnen genieten van deze prachtige locatie.

Het beach volleyball evenement in Zwolle kenmerkt zich door het feit dat het meer is dan een dag lang alleen wedstrijden spelen. De deelnemers genieten van zomerse omstandigheden, gezond sporten, loungen & ontspannen, relaxte muziek, gezelligheid, fun en nog veel meer. Juist deze ingrediënten zorgen er voor dat beach volleyball steeds populairder wordt in Nederland.

Divisies
Op zondag spelen zowel de dames als de heren uit de Eerste Divisie hun wedstrijden aan de Agnietenplas. Tevens worden gedurende het weekend wedstrijden uit de Tweede Divisie aan Agnietenplas gespeeld. De Derde Divisie en de zaterdagronde van de Eerste Divisie worden op Sportpark de Pelikaan gespeeld.

Beach Volleyball in Nederland
In Nederland is Beach Volleyball één van de snelst groeiende sporten en steeds meer mensen raken in de ban van deze laagdrempelige sport. Door het open karakter en de geringe verplichtingen spreekt deze strandsport een brede doelgroep aan. Beach Volleyball is in Nederland uitgegroeid tot een volwassen sport, wat te zien is aan de deelnemersaantallen en de groei van het Beach Volleyball Circuit – Beach Life!

Beach Volleyball Circuit – Beach Life!
In 2011 wordt door FreeTime voor de twintigste maal het landelijke Beach Volleyball Circuit – Beach Life georganiseerd. Van begin mei tot eind augustus, langs de gehele Nederlandse kust en de grote meren in het binnenland. Ook staat er één locatie in België op de kalender. Jaarlijks nemen meer dan 30.000 mensen deel aan dit circuit. Dit seizoen wordt het circuit verspreid over vierentwintig toernooiweekenden op negentien verschillende locaties.

Inschrijven
De inschrijvingen zijn inmiddels geopend en al velen hebben zich ingeschreven voor één of meer weekenden. Inschrijven is mogelijk voor alle niveaus, van beginner tot gevorderden, iedereen is welkom en zal zich thuis voelen! Daarnaast is het mogelijk om samen met collega’s te genieten van een welverdiend dagje strand. Kijk snel voor alle mogelijkheden op www.beachvolley.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)