All that jazz met Ilse Huizinga

Zwolle – In het laatste jazzconcert van het seizoen 2010/2011 is Ilse Huizinga te gast bij ‘All that jazz’ in de Statenzaal van de Bibliotheek Zwolle. Dankzij haar volle, warme en herkenbare stemgeluid is Ilse Huizinga één van Nederlands bekendste jazz-zangeressen. Vrijdagavond 1 april wordt Ilse Huizinga begeleid door Jacco van Santen en studenten van ArtEZ.

Ilse studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. In 1997 bracht ze haar eerste cd uit, die opvallend lovende kritieken oogstte. Met zes cd’s heeft ze haar sporen in de jazz inmiddels ruimschoots verdiend. Een Edison nominatie rijker, trad ze o.a. op in Engeland, Spanje en Turkije en vertegenwoordigde ze Nederland bij het internationale jazzfestival Vienne in Frankrijk.

Haar volle, warme en direct herkenbare stem inspireerde menig recensent tot uitspraken als ‘een engel die op aarde neerdaalt’ , en ‘een nachtegaal met gouden stem’. Interviews en optredens in radio- en televisieprogramma’s samen met interviews in dagbladen en magazines maakten haar bekend bij een breed publiek. Ook zong ze in de succes serie ‘Gooische vrouwen’. Ilse is opgenomen in ‘The Jazz Singers, the ultimate guide’, als één van de 500 beste jazzvocalisten in de internationale jazzgeschiedenis.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)