Verwaarloosde dieren gevonden in Zwolle

Zwolle – De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft uit een huis in Zwolle zeven verwaarloosde honden weggehaald. De 47-jarige eigenares heeft een proces-verbaal gekregen. Dat heeft de LID donderdag laten weten.

De zeven kooikers zaten in gestapelde benches in een centimeters dikke laag uitwerpselen, aldus de LID. Door de uitwerpselen en urine was de huid van alle hondjes aangetast. De dieren waren vermagerd en hadden ontstoken ogen en te lange nagels.

In overleg met het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft een inspecteur van de LID de honden in bewaring genomen en overgebracht naar een opvangadres. Daar krijgen de honden onderdak en worden ze verzorgd op kosten van de eigenares

De LID heeft bovendien in een weiland in Zwolle een acht maanden oude pony gevonden die op sterven na dood was. Het dier bleek daar al drie dagen te liggen. In overleg met het Openbaar Ministerie (OM) heeft een dierenarts de pony laten inslapen. De eigenaar krijgt een proces-verbaal wegens verwaarlozing van het dier, aldus de LID.

Volgens de dierenarts was het dier ernstig vermagerd en had het ernstige problemen met een ontstoken en een opgezwollen oog. Ook was zijn neus kapot en vervuild.

 

Bron: ANP

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

14 gedachten over “Verwaarloosde dieren gevonden in Zwolle”

  1. Hoop dat deze “eigenaren” gepast aangepakt worden.
    1. nooit meer dieren houden.
    2. Aanzienlijke celstraf/Taakstraf.

    Maar er zal wel weer sprake zijn van verzachtende omstandigheden……. >:(

  2. Dit was geen woonhuis maar een boot!!! Blekerswegje. Alle media nemen alles van elkaar over zonder te controleren! Tot voor kort was er ook nog een invalide man aan boord, die is helaas overleden.

  3. Onze maatschappij mist sociale controle.

    Dus als deze dieren geen eten hebben en in de stront zitten dan de laatste bewoner/mevrouw toch ook?

  4. Onze maatschappij mist sociale controle.

    zusenzo…. die is er wel, zo je merkt.

    de honden zijn nu aan de beurt, nu de bewoonster nog

    trieste zaak 🙁

  5. Idd een goed punt van de PVV, dierenpolitie! Is helaas hard nodig. Ik hoop dat ze deze eigenaren eens goed gaan aanpakken…

  6. idd, ze hadden die reiger in het andere topic die aan het wildpoepen eens keihard aan moeten pakken en terug moeten zetten naar Reigerland. wat denkt hij dan? Als hij hier op straat wilt poepen doet ie dat maar lekker in zijn eigen land. Die hele reiger cultuur is gebaseerd op een achterlijke cultuur. Dat met die snavels is toch niet normaal? Totaal geen respect voor Nederlandse normen en waarden en wegen!Nu doet hij het alleen, maar zometeen komt zijn hele familie over en dan liggen de straten vol met hun sjit. Daar pas ik voor. ik pleit voor een no-flying zone boven ons luchtruim. Alle reigers het land uit.Ooievaars die passen zich ten minste aan.Kom op animalcops: YOU ARE THE LAW! OPPAKKEN DAT TUIG!

Reacties zijn gesloten.