Open Dag van het Zwolse St.Michaëlsgilde

Zwolle – De figurantengroep van de Stichting Levende Stadsgeschiedenis Zwolle;  het “Zwolse St. Michaëls Gilde” zoekt vrijwilligers.

hanzevolk_van_zwolle_01_470.jpg
Eigen foto

Dit gilde bestaat momenteel uit circa 20 figuranten die jaarlijks Zwolle presenteren tijdens middeleeuwse markten, manifestaties en evenementen in het land. Zij kleden zich voornamelijk in kledij van resp. de 15e t.m de 16e eeuw, kleding uit de tijd van de Hanze in Zwolle. Zij stellen allerlei beroepen voor zoals Hanzekooplieden, poortwachters, bedelaars, Broeders des Gemeenen levens, handwerkslieden ect.  Voor de entourage beschikt de Stichting Levende Stadsgeschiedenis Zwolle, waaronder het gilde valt, een middeleeuwse kraam, een kasteeltent, vaandels, een schandblok, strafpaard en allerlei attributen die nodig zijn bij de presentatie van het “Hanzevolk van Zwolle”. Sommige leden van het gilde beschikken al over een eigen tent, eigen kleding en eigen materiaal. Nieuw is de figuratie in de Franse Tijd met kostuums uit de tijd van rond 1800.
Voor 2011 presenteert het gilde zich tijdens de conventie van de “Red Head Society” op donderdag 21 april 2011 in de Zwolse binnenstad met allerlei “Zwolse” figuraties.  Voor 2011 staat verder op de activiteitenlijst een middeleeuwse markt met het “Hanzevolk van Zwolle” op zaterdag 30 april 2011 [Koninginnedag] in het centrum van Laag Zuthem. De Hanzemarkt in de Hanzestad Harderwijk [20 mei], Een historische Markt in het centrum van Delden [ 5 juni],  tijdens het “campement van Campen” op de Kamper Ui[t]dag [28 juli] en het middeleeuwse feest op het landgoed ’t Laer te Ommen [20 en 21 augustus].  Het St. Michaëlsgilde zoekt  naar nieuwe vrijwilligers die het huidige figurantenteam willen versterken. Op zaterdag 9 april 2011 houdt het Zwolse St. Michaëlsgilde een open dag in haar tijdelijk onderkomen aan de Praubstraat 16-18 [Domus Scolarium Vinica].  Belangstellenden kunnen daar van 11.00- 13.00 uur  kennis maken met de andere vrijwilligers die werkzaam zijn in het gilde. Er is voorlichting over het zelf maken van verantwoorde en passende kleding en attributen. Er is een reglement verkrijgbaar van de activiteiten van het Gilde.  Ook is er informatie over het werk en de activiteiten van de Stichting Levende Stadsgeschiedenis Zwolle. Informatie over het gilde kunt U vinden op de internetsite: www.michaelsgildezwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)